Студентите искат увеличение на стипендиите
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- bvz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Журналистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Студентите искат увеличение на стипендиите
Студентите искат до 130 лева стипендия
Боян Захариев І 17 юли І в. СЕГА
От 90 на 130 лв. да се увеличи максималната месечна стипендия на студентите през 2007 г., а минималната да се вдигне от 50 на 60 лв. За това ще настоява пред МОН и финансовото министерство Националното представителство на студентските съвети.
Стипендиите не са актуализирани от 2000 г., обясни Даниел Йорданов, председател на НПСС. В същото време всяка година таксите за следване се повишават с процент, близък до инфлационния. От тази есен например студентите ще плащат 5.8% по-високи такси. Увеличени са и наемите за общежития.
От НПСС ще настояват още броят на студентите със стипендии да не се намалява за сметка на по-високите суми. "Ако субсидията нарасне с 10%, ще можем да запазим същия брой стипендианти", обясни Даниел Йорданов. Студентските съвети ще искат и вузовете да получат нормативна възможност да предоставят стипендии над максималната на най-изявените си възпитаници. В момента вузовете имат право да дават еднократна награда до 200 лв. на най-добрите студенти, но не могат да ги стимулират ежемесечно.
Боян Захариев І 17 юли І в. СЕГА
От 90 на 130 лв. да се увеличи максималната месечна стипендия на студентите през 2007 г., а минималната да се вдигне от 50 на 60 лв. За това ще настоява пред МОН и финансовото министерство Националното представителство на студентските съвети.
Стипендиите не са актуализирани от 2000 г., обясни Даниел Йорданов, председател на НПСС. В същото време всяка година таксите за следване се повишават с процент, близък до инфлационния. От тази есен например студентите ще плащат 5.8% по-високи такси. Увеличени са и наемите за общежития.
От НПСС ще настояват още броят на студентите със стипендии да не се намалява за сметка на по-високите суми. "Ако субсидията нарасне с 10%, ще можем да запазим същия брой стипендианти", обясни Даниел Йорданов. Студентските съвети ще искат и вузовете да получат нормативна възможност да предоставят стипендии над максималната на най-изявените си възпитаници. В момента вузовете имат право да дават еднократна награда до 200 лв. на най-добрите студенти, но не могат да ги стимулират ежемесечно.
- Vintersorg
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността/ Политически мениджмънт
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
и аз смятам че е редно да увеличат степиндиите. това е пълно безобразие - за трите години в университета три пъти ми повишиха със по десет лева годишната семестриална такса, а за стипендиите всеки път скачат с номера, че те били обвързани с мин. работна заплата, или че били "заковани" по годината на приемането ни. ами то така по тая логика майка ми като е била студенка, стипендията е била 50 лв. ама баничката с боза е била 5 стотинки, и 50те лева са имали много повече смисъл и полза. сега за какво са ми - вярно, не са излишни, ама с 50 лв. си плащам точно само излизанията и нищо повече...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
илияне, добре дошъл отново във форума, ама на мен ми спести заяжданията, моля те, познаваш ме, би трябвало да знаеш, че не се връзвам. и би трябвало да знаеш, че не уча за едната идея, а за себе си, но за съжаление светът в който живея и в който ако не се лъжа ивееш и ти, изисква да имаш пари, за да живееш нормално. и при положение че полагам достатъчно усилия, не виждам защо да не очаквам достойно възнаграждение за тях. мисля, че е много по-достойно отколкото да разчитам само нашите да ме издържат налиiliyan написа:А вие ще ми отговорите ли на въпроса:::::::: За скапаните пари ли учите или за знания![]()
Никога не съм целял стипендия, ама като уча и "сама" дойде.
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!