[КСК 2012] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
anesthesia
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
Все още няма резултати. Тръпнем в очакване... 
-
anesthesia
- В началото бе словото
Леле, няма такъв срив в баловете за Право при мъжете...
При жените редовното е паднало само с 0.01, което значи, че не ми достига 0.06 за редовно. Мисля, че в такъв случай няма смисъл да чакам трето класиране. Записвам задочно, пък ще видим дали ме устройва. Ако ли не, ще се пробвам да се преместя след края на годината. Надявам се, че не е непосилно да се изкара оценка над 5,50... 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Ам ако си разпределиш силите за учене през задочните ви сесии, ще е бая лесно да изкараш 5,50 и нагоре. Но идеята е да не подценяваш нито 1 предмет, защото една 4ка вместо 6ца може да е фатална.anesthesia написа:Леле, няма такъв срив в баловете за Право при мъжете...При жените редовното е паднало само с 0.01, което значи, че не ми достига 0.06 за редовно. Мисля, че в такъв случай няма смисъл да чакам трето класиране. Записвам задочно, пък ще видим дали ме устройва. Ако ли не, ще се пробвам да се преместя след края на годината. Надявам се, че не е непосилно да се изкара оценка над 5,50...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Teri.Al
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Продавам учебници и допълнителни материали за 1 курс. Който се интересува - лс
Има отделна секция Купувам-продавам. Там може да намериш заинтересовани 
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
-
steis
- В началото бе словото
- Специалност: кандидат-студент
Здравейте, от доста време следа този форум, защото и аз съм се насочил към правото, но като гледам за какво става въпрос някак си ми бяга граматиката.Повечето от прочетеното тук за мене е "висша математика" и не го разбирам.
Та да ви попитам трябва ли да се плаша, че съм така "тъпичък" или да си го карам по-така, като непукист малко? А и да попитам колко трябва да е минималния бал за да вляза редовно, пък и задочно?
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Ако съдим по тазгодишните балове, не ти трябва много.
Инак, без учене не става. Основата ти е грамотното писане, а от там насетне почваш да учиш теорията.
Инак, без учене не става. Основата ти е грамотното писане, а от там насетне почваш да учиш теорията.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Всяко начало е трудно. А пък да искаш да разбираш нещо, с което досега не си се сблъсквал - хептен. Това, че нещата ти изглеждат трудни сега, не означава, че вечно ще си останат тъмна индия за теб. Но трябва да имаш предвид, че ученето е много. Е, за КСК не чак толкова, но там пък стресът е огромен. Ученето е много и четенето е много, и нещата хич не са елементарни. За тази наука трябва да ти идва отвътре. Не ти ли идва отвътре, ще ти е скучно, досадно, безинтересно и дори да се справяш, това няма да ти носи чувство на удовлетворение.steis написа:(...) аз съм се насочил към правото, но като гледам за какво става въпрос някак си ми бяга граматиката.Повечето от прочетеното тук за мене е "висша математика" и не го разбирам. (...)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Курс: четвърти
Е,да,но няма как да ти идва отвътре и по гражданскоправни, и по публичноправни, и по наказателноправни науки
Трите направления са толкова различни, че ми звучи странно на някой, на когото му е интересно да чете и зубри срокове и процедури по публичноправни науки, на същия да му е интересно да чете и за убийства и изнасилвания по наказателно право. ( не че няма и такива случаи, но масово на студента по право са му интересни 30-40 % от предметите- всичко друго е да минеш и да продължиш напред. )
Ученето е много, ако оставиш всичко за сесията и не си ходил през семестъра редовно в университета. Ако ежедневието ти е свързано с това да присъстваш на лекции и упражнения, озорването си е доста в рамките на приличното. Но е факт, че малко от колегите се "прежалват" да са редовни през всички години, било защото започват работа, било защото бързо се отегчават от досадната система.
А и не се притеснявай, че не ги разбираш нещата. Няма студент, който да е поискал, и да не е завършил право, дори и в СУ. Все някога ще ти се падне лесен въпрос на изпита, все някога ще седнеш при симпатичен изпитващ или все някога ще ги научиш нещата. Въпросът е дали искаш да си посветиш едни от най-хубавите години на всичко това
Ученето е много, ако оставиш всичко за сесията и не си ходил през семестъра редовно в университета. Ако ежедневието ти е свързано с това да присъстваш на лекции и упражнения, озорването си е доста в рамките на приличното. Но е факт, че малко от колегите се "прежалват" да са редовни през всички години, било защото започват работа, било защото бързо се отегчават от досадната система.
А и не се притеснявай, че не ги разбираш нещата. Няма студент, който да е поискал, и да не е завършил право, дори и в СУ. Все някога ще ти се падне лесен въпрос на изпита, все някога ще седнеш при симпатичен изпитващ или все някога ще ги научиш нещата. Въпросът е дали искаш да си посветиш едни от най-хубавите години на всичко това
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Ама я си представи да не ти идва отвътре по никое от трите, а?RA[sgB] написа:Е,да,но няма как да ти идва отвътре и по гражданскоправни, и по публичноправни, и по наказателноправни науки![]()
И все пак, човек се специализира, разбира се, няма как иначе, но това не значи че всичко останало извън желаната му специализация го отегчава до смърт. Аз намирам за интересно около 90% от това, което уча. Просто част от него ми е особено много интересна.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Aко ще учите право, трябва да сте готови ментално за всичко. Ако се разревете на първата двойка или изперкате и ударите стена/врата/прозорец, значи не сте готови. Психиката ви трябва да е не просто 6, ами 6+. Защото после в работата ви ще ви "изпитва" професия всеки ден.
Ако ви е фикс-идея, защото "мама така иска" или "чух че било елитно" или "не искам да съм даскал" (което е 83% от записалите право) - тия неща нямат значение. Едно е да искаш, друго е да можеш. Моженето се състои в игра на нервички, но по-сложна и по-продължителна. Ако в гимназията сте зубър и става скандал на всяка оценка под 5, това не е вашата специалност. Запишете се информатика. Или най-добре педагогика. Даскали трябват винаги.
И още нещо - най-бързо отпадат от правото тия, за които влизането е било самоцелно, без реална ментална и интелектуална подготовка. Не искам да пресмятам какви пари ще загубите от тази ваша илюзия, но да речем, че с тях може да отворите малък бизнес у родното ви местенце и да си кретате. Или да сте частен даскал, съответно.
Ако ви е фикс-идея, защото "мама така иска" или "чух че било елитно" или "не искам да съм даскал" (което е 83% от записалите право) - тия неща нямат значение. Едно е да искаш, друго е да можеш. Моженето се състои в игра на нервички, но по-сложна и по-продължителна. Ако в гимназията сте зубър и става скандал на всяка оценка под 5, това не е вашата специалност. Запишете се информатика. Или най-добре педагогика. Даскали трябват винаги.
И още нещо - най-бързо отпадат от правото тия, за които влизането е било самоцелно, без реална ментална и интелектуална подготовка. Не искам да пресмятам какви пари ще загубите от тази ваша илюзия, но да речем, че с тях може да отворите малък бизнес у родното ви местенце и да си кретате. Или да сте частен даскал, съответно.
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
А кога е нормално един студент да се ориентира с какво право иска да се занимава ? Предполагам, няма да е още след 1-ви курс
.
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами то реалните сфери се учат към 4-5ти курс, тъй че...
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Има колеги, които и след 5 курс не знаят какво искат да правят, така че спокойно 
- bEnisSima
- В началото бе словото
Не съм сигурна дали пиша на правилното място, но някой от 11та група да знае дали има сформирана група или страница във фейсбук?