Стипендии зимен семестър 2011/2012 - кога?
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Стипендии зимен семестър 2011/2012 - кога?
Пише се дохода на двамата(мисля,че беше за 6 месеца назад или нещо такова,в твоя случай ако единият родител е инвалид и не работи и получава пенсия-би трябвало да напишеш пенсията,която получава) и не-не е нужно да предоставяш документи,колкото до предметите образуващи успеха явно си зависи от факултета и специалността,защото при някои специалности влизат и факултативнитените,при други не.
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Aneto написа:Също пише, че се декларира брутния доход. Трябват ли с( документите да се доказва, защото на преднишната точка пише - 9.5 пише, че доходите не удостоверяват с документие, а на тази точка 9.6 не е споменато.
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Не знам,не съм сигурна за това,попитай в отдел студенти.
За стипендиите за успех доходът не се удостоверява.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Само не ми е ясно едно. Защо като кандидатстваме по успех и пак се изисква да се напише доход, въпреки че не изискват документи.Prudence написа:За стипендиите за успех доходът не се удостоверява.
Нямам представа. За 4 години свикнах да не задавам въпроси. 
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- yolinaA
- Пишете, о, братя
- Специалност: Културология
- Курс: втори
Формално е. Не го проверяват.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Защото в постановлението на МС по тоя въпрос е казано, че класацията за стипендиите се формира на основата на успех и доходи. От СУ не искат да вземат предвид втория критерий, но ПМС ги задължава и затова СУ се опитват по-тактично да заобикалят правилото: "Критериите за определяне на студентите, които ще получават стипендия, задължително съдържат показателите "среден семестриален успех" и "месечен доход на член от семейството на студента за предходните 6 месеца".Aneto написа:Само не ми е ясно едно. Защо като кандидатстваме по успех и пак се изисква да се напише доход, въпреки че не изискват документи.Prudence написа:За стипендиите за успех доходът не се удостоверява.
Иначе, макар и малко в нарушение на ПМС, това ми се вижда по-справедливият вариант, защото имам наблюдения как е в други ВУЗ-ове - този критерий коренно преобразява класацията.
Значи тук дорид а е написано доходи, те воъбще не вземат за критерий, а само успеха?svetlio.varna написа:Защото в постановлението на МС по тоя въпрос е казано, че класацията за стипендиите се формира на основата на успех и доходи. От СУ не искат да вземат предвид втория критерий, но ПМС ги задължава и затова СУ се опитват по-тактично да заобикалят правилото: "Критериите за определяне на студентите, които ще получават стипендия, задължително съдържат показателите "среден семестриален успех" и "месечен доход на член от семейството на студента за предходните 6 месеца".Aneto написа:Само не ми е ясно едно. Защо като кандидатстваме по успех и пак се изисква да се напише доход, въпреки че не изискват документи.Prudence написа:За стипендиите за успех доходът не се удостоверява.
Иначе, макар и малко в нарушение на ПМС, това ми се вижда по-справедливият вариант, защото имам наблюдения как е в други ВУЗ-ове - този критерий коренно преобразява класацията.
-
saviiinceto
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Няма дори,задължително е да се напише доход,но да взема се предвид само успеха.
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Изискват да видят оригинал от решението на ТЕЛК (аз носих), но то едва ли ще е определящо за стипендия (въпреки това го занеси, не изпускай възможности
). Моят коефициент от 1.00 стана 1.01 т.е. от 4.33 стана 4.38 

Една от точките за социялна ситпендия е единия от родителите да е инвалид? правилно ли съм разбрала? да не е даси с един родител, който е индалид, защото в молбата пък за успех има точка един от родителите да е инвалид. Питам , защото нещо не разибрам, а мога да кандидатствм по успех, но ако е вярно другото за социалната, бих могла и по нея да пробвам
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Класирането е по успех. Просто бала на студентите с родител(и) инвалид(и) /или ако са починали/ се изчислява по друг коефициент. Социална стипендия няма, но може да се подаде молба с конкретно искане за отпускане на някаква финансова помощ.

- jbblaskovitz
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Започна ли тазгодишната кампания?
Каква е приликата между юриста и сперматозоида ?
- И в двата случая един на милион става човек!
- И в двата случая един на милион става човек!
- yav
- От дъжд на вятър
- Специалност: Европеистика немски език
- Курс: първи
Не е, още е твърде рано. Може би през другия месец по някое време.