Литература - темата в СУ!

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Заключено
Аватар
Ef
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Ef »

миии да де, така казват.. ама аз и друг въпрос имам - къде ще публикуват оценките - в личното инфо или отделна 'графа' ще с турнат с електронна стена на плача :)
:twisted:
"Лудите, лудите, те да са живи!"
Аватар
Juja
От дъжд на вятър

Мнение от Juja »

Ef написа:миии да де, така казват.. ама аз и друг въпрос имам - къде ще публикуват оценките - в личното инфо или отделна 'графа' ще с турнат с електронна стена на плача :)
:twisted:
дано да е в личното инфо.. поне така е в страницата на ПУ-то а и на предварителния по история в СУ-то само в личното инфо ги качиха оценките ужас ужас... ша има рев.. :roll:
LiVe FaSt, DiE PrEtTy !!!
Аватар
пикси
Драскач
Курс: втори

Мнение от пикси »

Разбира се, че в личното инфо....Винаги там ги публикуват. Ако някой е крайно нетърпелив, може да отиде на Стената и да се самоиздири. Иначе почти веднага, след като разлепят списъците с оценки, ги нанасят на всеки в Персоналната информация.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Аватар
Kristinche
В началото бе словото

Мнение от Kristinche »

Айде ако някой може да ми каже къде е публикувана тази статия на Валери Стефанов за "Човекът и времето в поезията на Далчев" :D
Да я намеря та да се поизмъча малко докато излязат резултатите, понеже за Далчев аз съм чела само на Божидар Кунчев критика (не че съм писала от нея) :)
Но щом простре ръка душата ти да вземе,
тя в миг ще се смути:
Всевластникът Живот преварил я навреме –
и ти... отдавна без душа си ти!
Хр.Смирненски
Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Подобна разработка има в учебника за 12 клас на Анубис. Нали там той е автор...
Живей на ръба, но недей да падаш :)
Shmoriano
В началото бе словото

Мнение от Shmoriano »

споко хора, с Далчев ще ни е кофти...тоя калъф ме преследва от класното ми по литература през декември, падна ми се и в Благоевград, сега и тук и все имам 4 така че...
Веселба до дупка и кило Стралджанска мускатова
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

:lol: че мен 4 ме устройва идеално :lol: и защо да е калъф...мен пък си ме радва много...един от авторите, които исках да ми се падне беше той :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

everyday_ написа::lol: че мен 4 ме устройва идеално :lol: и защо да е калъф...мен пък си ме радва много...един от авторите, които исках да ми се падне беше той :roll:
браво евридейче, радваш ме, аз се попритесних да не ти се прецака успеха от тъпия далчев (аз хич не го харесвах едно време :evil:)...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
явор
Летописец Виртуоз

Мнение от явор »

Ако трябва да съм честен, имам ли 2-ка - ще го ненавиждам, имам ли - 3-4 - ще ми е от любимите :lol: :lol: :lol:
ИзображениеСтоличен девиз: "Мое съм от сеуло, ма това не значе, че съм от провинцията" :P~
Harder! Better! Faster! Stronger!
Отворете сърцата си ;)
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

е много ясно. аз едно време да не би да харесвах Ботев. ама след като успя да ме вкара - ех, милия, какъв ми е готин :twisted:
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

nrggirl написа:
everyday_ написа::lol: че мен 4 ме устройва идеално :lol: и защо да е калъф...мен пък си ме радва много...един от авторите, които исках да ми се падне беше той :roll:
браво евридейче, радваш ме, аз се попритесних да не ти се прецака успеха от тъпия далчев (аз хич не го харесвах едно време :evil:)...
честно казано на мен и 3 ми стига за задочното :) ако не се вдигне много бала де...което не е много възможно май :roll: така, че...но до 3 си мисля че съм стигнала...че даже и повече :roll: 8) :D
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

абе, ей, лами неземни, уона би литератори или квит' сте там.

к'ви сте, че да казвате кой е калъф и кой не е?

"тъпия Далчев"... моме, бих ти предложил да идеш до най-близкия магазин за оръжие, да си вземеш един евтин газов, да го налапаш и да се гръмнеш самосиндикално. не ти ли дойде на ума, че може тъпият да не е той, а отношението ти към него да е проекция на личните ти мозъчни възможности?

и се имате за хора, които кандидатстват с литература и разбират от тоя предмет...

жалка история.
Аватар
^Lady_Of_Winter^
В началото бе словото

Мнение от ^Lady_Of_Winter^ »

Здравейте! Исках да ви попитам дали някой от вас знае случайно какви са главните изисквания на проверяващите. Имам предвид кои стихотворения кандидатите трябва да са разгледали в темите си и като цяло какво ще е в плюс за нас и за какво бихме били санкционирани? Благодаря предварително :)
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

мисля, че никой проверяващ не е уточнявал точно броя стихотворения, които трябва да се засегнат...това сама трябва да си прецениш, в смисъл такъв - тях не ги интересува точно колко, дали 5 или 10, въпросът е там, където засегнеш проблема да успееш да защитиш и обосновеш тезата :) а иначе се гледат водещи стихотворения дали си ги засегнала, не е нужно цялото творчество :) тактиката 3 от 3 :D
Аватар
^Lady_Of_Winter^
В началото бе словото

Мнение от ^Lady_Of_Winter^ »

everyday_, мерси, малко се успокоих :) Просто знаейки как за всяко нещо режат, почнах да мисля абсолютно параноично :)
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”