Няколко въпроса за края на годината

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Няколко въпроса за края на годината

Мнение от Temporary »

Иначе казано, (надявам се) последни ламерски въпроси от един завършващ първи курс :lol: , а именно:
Има ли някакви заверки на първия курс или нещо такова? Таксата за втори курс предполагам си се плаща септември/октомври и предполагам тези заверки също тогава се дават, ако се дават? И последно кога се подава декларация за стипендия? Пак ли септември/октомври?
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Кви заверки :shock: Никви заверки няма. Таксата се плаща до 30 септември,но няма проблем да я платиш и първата седмица от уч. година. Декларации за стипендии не знам, никога не съм подавала :lol: Но мисля,че пак е след началото на уч.година.
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Re: Няколко въпроса за края на годината

Мнение от iliyan »

Temporary написа:Иначе казано, (надявам се) последни ламерски въпроси от един завършващ първи курс :lol: , а именно:
Има ли някакви заверки на първия курс или нещо такова? Таксата за втори курс предполагам си се плаща септември/октомври и предполагам тези заверки също тогава се дават, ако се дават? И последно кога се подава декларация за стипендия? Пак ли септември/октомври?
Заверки - дрън-дрън.
Декларациите за стипендий са през ноември не октомври.(така си спомням)
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

Споко бе, само питам. Брат ми в МГУ-то имаше нек'ви заверки (а и имах предвид заверяване на сесията изобщо, или нещо такова. Не заверки от тези които трябва да си изкарваш преди изпитите, и за коит знам че ги няма в СУ), та затова. ОК значи до към края на Септември съм си свободен 8) Мерси, хора!
Аватар
Berserker
Легендарен флуудър
Специалност: MO, Master

Мнение от Berserker »

Само в някои факултети преподаватеилте правят списъци на посещавалите упражненията, заверки официално обаче в СУ няма! Стипендиите са в края на октомври или началото на ноември, зависи кога са отпуснали финансите, обикновено седмица две преди това се изнасят списъци а датите и бря стипендии за специалностите, така че чети обявите.
Изображение

Изображение
Аватар
begemot_
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от begemot_ »

как да няма в някои факултети има :)
Ех, какво да се прави, не всички са студенти по молекулярна биология в СУ :lol:

Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

:x Има, има! Има решение на АС за възстановяване на заверките и в някои факултети яко се прилага. :evil: Пред мен не разрешиха на един да се яви на изпит, защото няма заверка от асистента, който беше в същата стая... :roll: Започва затягане на бурмите, май! :wink:
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

Temporary написа:а и имах предвид заверяване на сесията изобщо, или нещо такова. Не заверки от тези които трябва да си изкарваш преди изпитите, и за коитo знам че ги няма в СУ
Т.е. по начало въпросът ми беше дали трябва да се прави някакво заверяване на целия първи курс, примерно да ми сложат някакъв печат някъде на книжката. Но печат за това че съм минал първи курс, т.е. съм си взел всички изпити, а не питам за заверките, които в други университети (и както се вижда отчасти в нашия) се взимат преди изпит.
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Ти беше ФКНФ, нали?
Няма такива работи при нас. Никви подобни печати не слагат. Слагат само два печата при записването за 2 курс - че си си платил таксата и че си записан.
Аватар
Temporary
Пишете, о, братя

Мнение от Temporary »

Crematory написа:Ти беше ФКНФ, нали?
Няма такива работи при нас. Никви подобни печати не слагат. Слагат само два печата при записването за 2 курс - че си си платил таксата и че си записан.
Аха, ok thanks. Ог доволен! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”