Здравословно хранене

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Re: Здравословно хранене

Мнение от fluffy cloud »

Наскоро четох това: http://e-vestnik.bg/3265. Доста е дълго, вероятно няма да ви се чете, но определено повдига много въпроси за размисъл - замисляли ли сме се как комбинираме храните, има ли нещо натурално в натуралните сокове, колко полезни могат да бъдат млякото, медът и орехите и т.н. На мен лично повечето неща ми звучат смислени и исках да си купя книгата, но се оказа изчерпана по всякакви онлайн книжарници.
I wanna fall from the stars straight into your arms
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Тоя е такъв хахавелник, че нямам думи просто.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от california »

И аз не можах да я намеря.Иначе съм чел и други негови статии.Казва смислени неща.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Bagatur »

E, надали някой сериозно е вярвал, че соковете в кутии имат нещо натурално. Иначе е прав за много неща.
Strength and honor.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

Мила написа:Тоя е такъв хахавелник, че нямам думи просто.
Твърде възможно. Но ми прави впечатление, че най-добри представи за това какво може, не може, трябва и не трябва да се яде имат точно агрономите, което е и повече от логично. И съответно от тях може да се научи много. Те тези знания, натрупани от агрономи и прочие специалисти не са "изчезнали" внезапно, просто от доста време приоритетите са за "изхранване на масите", пък това кое е вредно и кое не е...Затова и такива книги наистина са търсени, без значение кой е авторът, защото хората са вече преобладаващо болни под някаква форма и такива публикации звучат доста логично. В крайна сметка всички знаем, че родителите ни са били доста по-здрави във времената, когато храната не е била бъкана с Е-та, не е имало ГМО-та и т.н.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

BBC експерименти :D
한류
Аватар
رویا‎
В началото бе словото
Специалност: Етнология

Мнение от رویا‎ »

Здравословно хранене... общо взето не си купувам неща произведени в завод. Понякога се налага, но това, което мога си го правя у дома с нормални съставки - без меланжи, глутамати, бензоати, подсладители и какви ли не други странни подобрители. Особено след като открих, че именно те и изкуствените нишестета ми предизвикват киселини. Правя сосове, майонеза, бисквити, целувки, други сладки щуротии, хлябът си го правя сама (с машина за хляб в повечето случаи), за кайма си купувам месо и си го мелим, и каквото мога от плодовете и зеленчуците или взимам от село, или купувам от производители. Пилешкото също от село взимам. Скоро се надявам да започна да си квася кисело мляко. За зимата - зимнина (в буркани и в камерата). Звучи превзето, вманиачено и трудоемко, но всъщност е лесно, приятно, вкусно и полезно.
За режим на хранене според мен всеки трябва да види как се чувства добре и ако има нужда от качване или сваляне на килограми да види кое действа и не се получава "йо-йо ефект". Всеки организъм е индивидуален. Най- важното е човек да не се изтощава с глад и да се движи. Аз в момента свалям и ям лека и разнообразна храна по 3 пъти на ден (не броя хапването на някой друг плод междувременно), като гледам да си набавям всички нужни вещества и да приемам малко по-малко калории от нужните за поддържане на теглото, което искам да постигна. Така когато достигна желаните килограми почти няма да има захранване и промяна в режима на хранене. Ефект определено има. И се чувствам много добре.
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

رویا‎ написа:Здравословно хранене... общо взето не си купувам неща произведени в завод. Понякога се налага, но това, което мога си го правя у дома с нормални съставки - без меланжи, глутамати, бензоати, подсладители и какви ли не други странни подобрители. Особено след като открих, че именно те и изкуствените нишестета ми предизвикват киселини. Правя сосове, майонеза, бисквити, целувки, други сладки щуротии, хлябът си го правя сама (с машина за хляб в повечето случаи), за кайма си купувам месо и си го мелим, и каквото мога от плодовете и зеленчуците или взимам от село, или купувам от производители. Пилешкото също от село взимам. Скоро се надявам да започна да си квася кисело мляко. За зимата - зимнина (в буркани и в камерата). Звучи превзето, вманиачено и трудоемко, но всъщност е лесно, приятно, вкусно и полезно.
Всъщност, не звучи превзето, а доста разумно, просто е малко трудоемко. Особено в частта с плодовете и зеленчуците. Периодично и към моя квартал наминава някоя баба или дядо, които продават нещо от градината си, но се случва рядко.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Абе да ви питам - ако го купите от баба някой плод за стотинки, хрумва ли ви, че не е пръскан с препарати и може в него да има болест по растенията, ларви на насекоми, бактерии и прочее?

Липсата на качествен контрол над тия сергии ще ви доведе до токсикологията. После ми говорете за здравословно хранене. Химията в храната е в полза на хората, не за друго. По-евтино и по-лесно е да не се слага изобщо, фермите нямат нищо против да не слагат. Но законът го изисква, както и здравия разум - не искам да умра, защото съм изял домат, в който някое миниатюрно животинче е ср@ло или еякулир@ло. Или и двете.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Виж сега, има разлика между химия и химия.
Има я химията под формата на изкуствени торове, които раждат пластмасови плодове и зеленчуци.
Има я и химията под форма на контейнер с пръскачка, за да си сигурен, че бубите няма да ти закачат препитанието.
И стига с това второто да не се прекалява.. ми че то си е съвсем нормално. Дядо ми като беше жив пръскаше по два пъти през пролетта - градинката, лозето, дръвчетата, всичко. Децата сме яли като разпрани праскови и вишни, които в момента човек не може да намери на пазара.

Проблемът е, че се прекалява основно с първата химия - а от нея не можеш да се отървеш просто като си обелиш краставицата...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

Kristo написа:не искам да умра, защото съм изял домат, в който някое миниатюрно животинче е ср@ло или еякулир@ло. Или и двете.

Червеят в ябълката е нейният сертификат за качество. :wink:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
رویا‎
В началото бе словото
Специалност: Етнология

Мнение от رویا‎ »

От червейче нищо няма да ти стане. Напротив, червеите ходят по хубавите плодове. Иначе бабите на село също използват разни химии, например син камък. Има химии, които са далеч по-вредни от сдъвкан червей. Ако се плашиш от инфекции ги търси там, където има хора. И най-обработеният с химии домат да си вземеш, ако го е пипал някой с мръсни ръце после нищо хубаво не те чака. Дори да го измиеш пак има риск.
Аватар
Bagatur
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Bagatur »

В Lidl са дали кайма на промоция по 59 стотинки парчето. Да те е страх да я купиш :lol:
Strength and honor.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Bagatur написа:В Lidl са дали кайма на промоция по 59 стотинки парчето. Да те е страх да я купиш :lol:
Бога ми, по тази причина не ям месо.. :pukeright:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
fluffy cloud
Легендарен флуудър

Мнение от fluffy cloud »

То българският народ с такава кайма изяде 20-годишното свинско месо, за което гръмна скандал преди години :P. Не го ли видиш пред теб месото и после да ти го смелят, не си е работа.
Публикувай отговор

Обратно към “Кулинарен раздел”