Проблеми със спорта - записване, заверки и пр.

Модератори: ники, Methuselah

Публикувай отговор
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Спорт в СУ

Мнение от ники »

Ти си избираш часове и дати. Възможно е авансово при уговорка с преподавателя. Моят съвет, осъзнавайки, че изобщо не си ми го искал(а), е да обмислиш, дали да се захващап с подобна схема. Хубаво е да се спортува :)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Вижте сега, това, което вие го искате, е малко безсмислено да се прави. Има спортове с по-либерални преподаватели, които при подходящи обстоятелства може би биха разрешили нещо подобно, но това не го прави по-малко безсмислено.
Спорт се усвоява с времето, с тренировки, разпределени през определени периоди от време. Физическа култура се изгражда с времето, мускулна памет се създава с времето. Особено пък ако искате да учите нещо ново.

Както и Светльо каза, последния месец, непосредствено преди сесията, при редовни посещения повечето хора вече са си направили присъствията, заверили са семестъра и могат, ако искат, да спрат да посещават занятията, за да си стоят да учат вкъщи.

Но тази идея "дай да разкараме спорта по-бързо, че да ни се махне от главата" едно, че няма да мине при някои преподаватели, второ, че на вас няма да ви даде нищо в полза.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
dorenceto
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от dorenceto »

Здравейте и на вас. Виждам, че се събраха коментари относно моя въпрос. Аз не виждам нищо нередно и безсмислено в това. Тази идея, която вие цитирате, нямам представа от къде, не отговаря на моите намерения. Наясно съм от личен опит, че спорт се развива с времето, ако човек е решил да се занимава професионално. Също и че при съвестно спазнване на отговорностите си, към края на сесията всеки ще има време да чете за изпитите си. Благодаря за отговорите. Ще ми бъдат в полза.
~N0 Mu$iC -> N0 L1F3~
judoka
В началото бе словото

Мнение от judoka »

С преподавателя по спорт при който се е записал.
Cogito ergo sum...
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

Да, за някои специалности спортът е факултативен, т.е. незадължителен :roll:
ДС - :pukeright:
Аватар
DidMyTime
В началото бе словото

Мнение от DidMyTime »

Моят въпрос не е за тук, но ще се направя на ударена и ще си го задам.
Някой знае ли дали има някаква магическа зависимост между спорта и кандидатстването за Еразъм? Спортът не ми е задължителен, миналата година ходих на волейбол, защото ме бяха убедили, че трябва да имам 2 години спорт за да мога да кандидатствам по Еразъм, и честно казано когато не успеех да се скатая и да си зяпам кротко само пречех на хората, които действително могат да играят. Та, някой да има опит или да знае нещо?
fabsss
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от fabsss »

Ох, миналата година ходих на спорт (който ми е избираема дисциплина), а в СУСИ нищичко не се споменава за него, нито го има като взет/невзет, изобщо няма такава графа. Имам ли основание за притеснение ???
:?
Angel_N
Форумно зомби
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Не гледай какво пише в СУСИ, гледай какво ти пише в книжката и дали има печат и подпис. Също внимавай дали спазваш сроковете в отдел студенти. Това са най-важните неща... Майната му на СУСИ.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
YourNewLover
В началото бе словото

Мнение от YourNewLover »

Имам въпрос. За моята специалност спорта е факултативна дисциплина. Първи курс се записах на спорт, но ходих само няколко пъти и не се явих на изпит. Но в СУСИ нищо не пише и не знам дали имам оценка, която важи. Мисля, че в началото в Отдел "Студенти" бяха казали, че това е незадължителна дисциплина и тези оценки нямат тежест, но не помня :roll:. И сега втори курс нали няма някак си "автоматично" да бъда презаписана, без моето знание? :roll:
The only way to get rid of a temptation is to yield to it!
Аватар
DidMyTime
В началото бе словото

Мнение от DidMyTime »

Не, щом е факултативен не се отбелязва в СУСИ, само в книжката ако си вземеш заверката и се явиш на изпит накрая на годината. И не мисля, че има как да бъдеш "презаписана", нали и като избираме различни спортове в различните години трябва да се записваме наново.
o_yankov
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от o_yankov »

Миналата година ходех на фитнес. Тази обаче обмислям да се запиша на футбол. Нека, ако някой е тренирал това, да ми отговори на няколко въпроса. Първо - никога не съм тренирал футбол сериозно (имам предвид в детско-юношески школи),често играя, но за забавление и считам, че нивото ми не е особено високо. Въпросът ми е - повечето момчета, трениращи футбол в СУ, имат ли предишен опит в ДЮШ и като цяло какво е нивото - няма смисъл да се бутам в тази дисциплина, ако ще бъда значително по-слаб от останалите трениращи. Същият въпрос - за нивото- бих отправил и към хора, трениращи баскетбол.

Другото, което ме е интересува- къде тренират футболистите? И най-вече през зимните месеци-тренировките продължават ли да бъдат на открито?
Аватар
Cybershade
В началото бе словото
Специалност: Английска Филология

Мнение от Cybershade »

Мисля да запиша волейбол.. но имам и проблем:

В гимназията го играех за удоволствие, но никога не съм бил изключително добър в него.. какво ниво се очаква като го запишеш? Начално или с някакви завишени критерии? Споделете :bounce:

П.С. Има ли начин да проверя дали е задължително да записвам Спорт? Първи курс не беше, но сега никой не казва нищо.. :roll:
Those who endure.. conquer.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Доколкото съм запознат нивото на игра не е критерий :)
Аватар
AlexNikolova
В началото бе словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Re: Проблеми със спорта - записване, заверки и пр.

Мнение от AlexNikolova »

Здравейте, искам да попитам, защо не мога да си избера спорт? Дава ми да си попълня всичко останало, но не ми позволява да си избера спорт. Благодаря предварително за отговора :)
judoka
В началото бе словото

Re: Проблеми със спорта - записване, заверки и пр.

Мнение от judoka »

Защото записването започва от 1.10 и е до 6.10
Cogito ergo sum...
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт в СУ”