Споделяте ли любовния/личния си живот с родителите си?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Re: Споделяте ли любовния/личния си живот с родителите си?

Мнение от Crippled Alice »

Баси, ако с родителите си не можете да споделите нещо подобно, с кого споделяте?
Аз с нашите не споделям, но не защото не искам, а защото в дадения момент съм решила, че тези неща биха били най-малкото, с което им се занимава.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

Еми не, то като говориш, говориш, говориш... и като сте обсъдили и изклюкарили блока, квартала и 2/3 от съседната махала.. рано или късно и до интимния живот се стига като се изчерпат всички други теми...
а, то по-лошото е, че има и такива мъже :| то това не е до пол, макар че жените по принцип са по-приказливи.

То като тръгнеш да споделяш вече... понятието "личен" някакси загубва смисъл :| Няма значение любовен ли е не е ли любовен всичко се рапортува.

Така че, единствено мога да посъветвам колегите мъже (освен ако и вие не говорите с мама по 2 часа на ден :mrgreen: ) да внимавате какво правите и говорите с приятелките си :lol: ако не искате да имате разправия с родителското тяло :lol: и да сте особено внимателни, ако бащата е военен или членува в някоя ловна дружинка :mrgreen:
한류
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

тати..
la douleur exquise
Аватар
Acapella
Драскач
Курс: първи

Мнение от Acapella »

Аз не споделям. Никога не съм го правила, нямам и нуждата да го правя. С майка ми говорим за всякакви други неща, с часове можем да обсъждаме книга или филм, но до там. Какво съм правила, кога, с кого, как се чувствам, тези неща са си моя работа. Странни са ми хората, които споделят всичко. Родителите ми никога не са тръгнали да ме разпитват за каквото и да било, зачитат личното ми пространство и аз някой ден ще се държа с децата си по същия начин. Човек трябва да умее самостоятелно да взима решения и да се справя с последиците от тях.
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

защо трябва да споделям с когото и да е
?
la douleur exquise
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Нормално е да споделиш с родителите си, ако нещо е важно и релевантно за тях. И аз така правя. Все пак, те имат право да имат представа какво се случва в живота ми. Но отвъд тези граници... нем, никакво споделяне.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

а! кажи честно! на тоя свят не сме сами. няма ли да се пръснеш накрая?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не бе, на мен ми е странно друго - както писа Жо по-рано, съвсем окей е да пишеш за нещо във форум, да обсъждаш с приятелки като в "Сексът и града", ама като стане дума за семейството - не, абсурд! Все едно те са ти най-върлите врагове и само чакат момента, в който да ти забият ножа в гърба.
И не, моите родители никога не са ме разпитвали - то може би и точно затова аз съм си казвала. Без детайли, но общи и важни щрихи - да. И се надявам някой ден и детето ми да ме чувства толкова близка, че да избере да сподели с мен, а не с някоя пача, дето като се скарат за нещо дребно в последствие, ще използва информацията срещу нея, или ще й се подиграе. Само двама души знаеха какво наистина ми вълнува душата в личен план (не само в любовната сфера, но и там - също): майка ми и баба ми. Сега баба я няма, но да можеш да споделиш с мама е наистина безценно. Поне моята майка е такава, че мога да разчитам на нея за съвет, за мнение, без да ме съди и мислейки ми само и единствено доброто и грижейки се единствено за моите интереси.
Пред останалите винаги мога да сложа маска и да се чувствам удобно с нея. Помагала ми е винаги, още повече предвид разни предателства, научили ме на много неща през годините. За тия почти 27 лета единствените, които нито за миг не са ме накарали да се съмнявам в искрената им добронамереност и единствените, които не са се опитали да ме подхлъзнат и не са се дънили с доверието, което съм им гласувала, са родителите ми. И баба, Бог да я прости.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Абе, то и аз много-много не споделям, защото напоследък всеки разговор завършва с рефрена: Не искаме куче, искаме внуче и взе да ми писва. Освен да взема да им изтърся едно внуче, да ги видя какво ще правят. То, в края на юни без малко точно така да стане... :| :roll:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Няма начин, Жо. Приеми, че вече сме на възраст и тия подмятания ще зачестяват все повече. Пък ако стане, вземи им го тръсни наистина - като искат внуче, да си го гледат. Хем ще си се отчел и пред държавата. :)
Моите още не са си отворили устата по въпроса - поне не и сериозно, щото ми знаят плановете. Но то човек предполага, Господ разполага, нали знаеш. Това, че ми знаят плановете обаче не пречи чат-пат майчето да обяснява какви дрешки щяла "да му купи баба", когато минаваме край някой бебешки магазин. :mrgreen:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Виж, аз бях готов в края на юни, но проекто-майката не беше и тя си взе решението. Аз декларирах подкрепа, но знех, че това няма да натежи везните. Беше ми някакво странно и неестествено и въобще не знаех кой от двата варианта ми е по-странен и неестествен. Но пък другото щеше да си е приключение, а сега - нищо... Освен това така крие какво щеше да бъде, че явно е било момче... та, като си говорим и за абортите, още повече съм против!
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

О, аз за абортите няма да си казвам (пак) мнението, че не ми се отпочва пак с глупостите, честно. Тая тема отдавна не я засягам сред (не)познати - приела съм, че всеки е свободен да реши дали би могъл да живее с такава вина до края на живота си и толкова.
Но на твое място бих се чувствала ужасно безсилна и би ми било много криво, честно. Не знам дали бих могла да я погледна пак тая жена, знаейки, че доброволно е убила детето ни/МИ. Не ми отговаряй - ти си знаеш най-добре как се чувстваш и никой не може да ти вмени какво е правилно в случая. Аз просто изказвам моето си мнение по въпроса и ще се огранича само до него, както и няма да коментирам по-нататък темата (и, честно казано, се надявам да не тръгне отново като офтопик на тази).
В края на ноември
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Търговецът на кристал написа:Не бе, на мен ми е странно друго - както писа Жо по-рано, съвсем окей е да пишеш за нещо във форум, да обсъждаш с приятелки като в "Сексът и града", ама като стане дума за семейството - не, абсурд! Все едно те са ти най-върлите врагове и само чакат момента, в който да ти забият ножа в гърба.
И не, моите родители никога не са ме разпитвали - то може би и точно затова аз съм си казвала. Без детайли, но общи и важни щрихи - да. И се надявам някой ден и детето ми да ме чувства толкова близка, че да избере да сподели с мен, а не с някоя пача, дето като се скарат за нещо дребно в последствие, ще използва информацията срещу нея, или ще й се подиграе.

:lol: :lol: :lol:

Това с пачата искрено ме развесели. :lol: Иначе си много права. И аз самата съм склонна лекомислено да си споделям някои неща на почти непознати, докато на майка ми или сестра ми примерно - не. Убедила съм се, че накрая именно те ще са хората, на които ще разчитам, когато няма на кого другиго, но към днешна дата не мога просто да седна и да кажа: "Абе, мамо/сестра ми, знаеш ли, мисля, че съм влюбена в еди-кого си?". Отношенията ми и с двете са много специални, изключително много ги обичам и бих направила всичко за тях, но просто им нямам такова доверие (не в смисъл, че ще отидат да кажат на някого, а по-скоро, че не чувствам, че искам знаят някои неща за мен). Много е странно и наистина е доста лично :lol: Така че ако някой се интересува от моя съвет, той е следния - ако можете споделяйте с майките си на воля, няма да сбъркате. Ако не можете... не се доверявайте много-много на другите. :P
Последно промяна от Libra на 10 Сеп 2012, 13:28, променено общо 1 път.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Търговецът на кристал написа:Не бе, на мен ми е странно друго - както писа Жо по-рано, съвсем окей е да пишеш за нещо във форум, да обсъждаш с приятелки като в "Сексът и града", ама като стане дума за семейството - не, абсурд!
Това, че са ти семейство, не означава, че отношенията ви съответстват на ниво "най-добри приятелки". Може да сте семейство и да сте генетично обременени да ви е грижа един за друг и да се подкрепяте, и да си пазите гърба (така де, кръвта вода не става), но когато става въпрос за това да споделиш нещо лично и интимно, искаш да го споделиш на човек, когото чувстваш близък до себе си, до начина си на мислене. И това изобщо не е задължително да е майка ти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Ако имаш такъв човек вън от семейството, наистина се радвам. Просто моят опит дотук е показал, че 100% от приятелите ми (буквално 100% от много малкото на брой хора, които наистина наричам "приятели") са ме разочаровали, използвайки по кофти начин информация, която имат за мен. С едно изключение, всъщност, което сваля малко процента, но пък там други причини ме карат да ударя спирачка на споделянето и нещата да не са същите, каквито бяха преди 10 години, когато този човек знаеше буквално всичко за мен (и му прави чест, че и до днес не е злоупотребил с информацията, която има).
Ениуей, те продължават да са ми приятели и да ги обичам ужасно, ужасно, ужасно много. Но имам едно на ум за нещата, които споделям и които, в крайна сметка, остават само в рамките на семейството. Просто с годините установих, че нещата, които не казваш на околните за себе си не могат да станат повод да бъдеш наранен. Обратно - колкото повече разправяш, толкова по-голяма е вероятността някой някъде някога да използва тази информация и да те прее*е по начини, които не можеш и да си представиш. С което не казвам, че съм спряла да споделям - напротив, хората знаят изключително много неща за мен. С времето обаче почнах да си слагам цедка на устата и да претеглям онова, което смятам да кажа, преди да го изрека. Имам късмет, че образователните шамари бяха не-твърде-болезнени, та успях да се поуча от тях, без да се налага да ги изстрадвам. И не държа да го правя и за в бъдеще.
В края на ноември
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”