Помощ и съвети всякакви
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Re: Помощ и съвети всякакви
Много лук ядеш. Не плачеш ли докато го режеш? 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Този не беше такъв лук, но докато готвех вчера си поплаках малко ;D
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Сипал си си и ракийка за разядка! Найс!Angel_N написа:Вечерята ми днес.
Салата от айсберг и пресен лук, пилешко филе с лук и доматен сос (да, познахте; има лук в него, но има и червен пипер, сол и чубрица!). Десертът е по избор - диня или сладолед.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Каква може да е причината мобилен оператор да ти таксува смс като два или дори три, при положение че дължината му е по-малка от 180 символа и как, по дяволите, да ги съкна копеленцата? Не са ми надписали сметката много, за около 2 лв. става въпрос, ама се дразня, че се опитват толкова явно да ни лъзгат.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
160 символа. Не 180.
Второ, зависи какви символи използваш. Стандартните латински букви и пунктоационни знаци се равняват на един символ, но като пишеш на кирилица, някои от буквите са по два символа, а по-шашавите знаци - и по три. Затова просто следи броячът на телефона, за да си даваш сметка колко смс-и изпращаш в действителност.
Трето, провери дали случайно не се случва така, че да изпращаш един смс два пъти един след друг. Случвало ми се е така да получавам дублирани смс-и по едно и също време - защо става, не знам. Предполагам малфункция на телефона.
Ако си сигурна, че никое от горните не е причина за надписаната ти сметка, обмисли подаване на жалба до мобилния оператор, смяна на тарифния план или направо смяна на оператора.
Второ, зависи какви символи използваш. Стандартните латински букви и пунктоационни знаци се равняват на един символ, но като пишеш на кирилица, някои от буквите са по два символа, а по-шашавите знаци - и по три. Затова просто следи броячът на телефона, за да си даваш сметка колко смс-и изпращаш в действителност.
Трето, провери дали случайно не се случва така, че да изпращаш един смс два пъти един след друг. Случвало ми се е така да получавам дублирани смс-и по едно и също време - защо става, не знам. Предполагам малфункция на телефона.
Ако си сигурна, че никое от горните не е причина за надписаната ти сметка, обмисли подаване на жалба до мобилния оператор, смяна на тарифния план или направо смяна на оператора.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- dismisstorka
- Живее, за да пише
На латиница са всички, с дължина около сто символа - броях ги с все препинателни знаци и интервали. Че е 180 символа максималната дължина, разбрах току-що от една диспечерка, тя не можа да ми помогне и препоръча да пиша запитване във формата за контакт на сайта на въпросния мобилен оператор. Не съм ги пращала и по два пъти - плюсът да имаш смартфон и есемесите ти към един човек да са в нишка. А и във фактурата не бяха на отделен ред, просто номер дата брой цена. Да пускам жалба, а? 
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пускай жалба. Вероятността да свърши някаква работа тази жалба е малка, но все пак пускай жалба. И като пускаш жалбата, поискай задължително да получиш копие от нея, заверено с подпис на приелия я служител и печат на Мтел - за да имаш доказателство за съществуването й.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Ама как си знае Сис, че за Мтел става дума 
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- dismisstorka
- Живее, за да пише
Виваком са
и да, мерси за съвета, знам си урока за копието и печата... 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Оф, ми аз по дифолт си плямпам за Мтел... щото нали и аз се озорих с жалби до тях
Значи печат на Виваком.. и е хубаво, че си знаеш урока. Щото много хора не знаят и после горят. :/
Значи печат на Виваком.. и е хубаво, че си знаеш урока. Щото много хора не знаят и после горят. :/

- dismisstorka
- Живее, за да пише
А, те другите не са по-различни, де. И на Глобул, и на Мтел съм се зарекла повече никога да не ставам клиент/или поне да не сключвам договор с тях/. Ще пиша една жалба и ще ви информирам при развитие. Мерси пак 
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Защо на всекиго, който има, ще се даде, и той ще има изобилие; а от този, който няма от него ще се отнеме и това, което има?
Това е от евангелието на Матей. Какво означава според вас?
Ето го и откъса, в който е разказана притчата:
Това е от евангелието на Матей. Какво означава според вас?
Ето го и откъса, в който е разказана притчата:
25:14 Защото е както, когато човек при тръгването си за чужбина, свиква своите слуги, и им предаде имота си.
25:15 На един даде пет таланта, на друг два, на трети един, на всеки според способността му; и тръгна.
25:16 Веднага тоя, който получи петте таланта, отиде и търгува с тях, и спечели още пет таланта.
25:17 Също и тоя, който получи двата спечели още два.
25:18 А тоя, който получи единия, отиде разкопа в земята, и скри парите на господаря си.
25:19 След дълго време дохожда господарят на тия слуги и прегледа сметката с тях,
25:20 И когато се приближи тоя, който бе получил петте таланта, донесе още пет таланта, и рече: Господарю, ти ми предаде пет таланта; ето, спечелих още пет.
25:21 Господарят му рече: Хубаво, добри и верни слуго! в малкото си бил верен, над многото ще те поставя; влез в радостта на господаря си.
25:22 Приближи се и тоя, който бе получил двата таланта, и рече: Господарю, ти ми даде два таланта, ето, спечелих още два таланта.
25:23 Господарят му рече: Хубаво, добри и верни слуго! над малкото си бил верен, над многото ще те поставя; влез в радостта на господаря си.
25:24 Тогава се приближи тоя който бе получил един талант, и рече: Господарю, аз те знаех, че си строг човек; жънеш гдето не си сеял, и събираш гдето не си пръскал;
25:25 и като се убоях отидох и скрих таланта ти в земята; ето, имаш своето.
25:26 А Господарят му в отговор каза: Зли и лениви слуго! знаел си, че жъна гдето не съм сеял, и събирам гдето не съм пръскал;
25:27 ти, прочее, трябваше да внесеш парите ми на банкерите, и когато си дойдех, щях да взема своето с лихва.
25:28 Затова, вземете от него таланта и дайте го на този, който има десет таланта.
25:29 Защото на всекиго, който има, ще се даде, и той ще има изобилие; а от този, който няма от него ще се отнеме и това, което има.
25:30 А тоя безполезен слуга хвърлете във външната тъмнина; там ще бъде плач и скърцане със зъби.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Не знам. Вчера отворих Новия завет прочетох първото изречение: "Авраам роди Исаака", бъгнах се и го затворих.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.