За тази, която ме - Здрасти, Мария.
Но стига любезности, няма да увъртам (или овъртам, Мария?) - този пост е под номер 20 хил (20000) в моята скромна форонна кариера. Като крайъгълен камък в развитието и просперитета на настоящия форон, с гордост мога да заявя, че сме на прага на ново двайсетхилядолетие в моето писане тук. За тези близо 5 год, аз открих, разбрах, осмислих/усмислих, идеализирах и прегърнах много идеи, творби, вицове, картинки, песни, филми и гениални писаници. Някои от тях дори ги видях и в този форон. За мен винаги е било чест, че тук и че имам рядката възможност да покажа, какво мога, умея, владея, харесвам, не харесвам, любя, тача и милея. Горд съм и с всеки един от тези 20хил поста, вкл. и един път, в който пуснах линк към песен на Андреа. И расистките вицове също.
Дядо ми казваше за Христовците:
"Христовците са като ножовете - всеки може да има, но не всеки знае, как се ползват"
Някога, като бях невръстен хлапак, написах дълга творба за себе си, ще цитирам малък откъс:
"Кристо - туй име благост у всеки буди,
леко на душата, приятно у сърцето твое -
да го игнорираш - не, другарю, трудно!
Нима искаш да си у сърцето непристоен?"
1996г. лятото
И в знак на преклонение на мен сам към себе си (autobowing - от английски) ще пусна и списък с 20 малкоизвестни научни факти за моята почтискромна особа. Прочетете ги на висок глас, заставайки на видно място, изпаднете в религиозен екстаз и завършете цялото представление с танца "зег зег дадумле":
1// Думата "форон" не е измислена от мен. Знам - шокиращо!
2// Това не е единствения ми форомен профил.
3// Рекорда ми на yatzee го постигнах напълно случайно, без да съм ползвал математически знания *намиг*
4// Отпреди да започна да пиша у форома, пишех доста по-грамотно и четливо. Почеркът ми беше доста по-добър от този, който виждате сега.
5// Нямам информация, да съм ползвал опцията spoiler от менюто с опции за писане у форома.
6// Въпреки, че имам становище по всички политически или квазиполитически теми, никой няма представа от коя партия съм.
7// Рекордьор по заключени теми, но това сигурно не е новина за никого
8// Рядко съм пускал вицове, но повечето са измислени от мен, ако реша да пусна. Действа като тест-аудитория.
9// Регистриран съм във форума - месец след като почнах да го чета.
10// Все още не възприемам и разбирам напълно правилото за пълния член. Нали уж размера на члена няма значение?
11// Бил съм на повече форонни срещи в студ. град, отколкото в Централна София.
12// И до ден днешен ме спират хора и ми казват "Ей, ти си от форома", и се оказва, че нямам идея кои са, а те са спрели да пишат преди 4год и ме помнят от 2-3 поста (от 20 хил, да не забравяме).
13// Не помня дали у форома прочетох лафа "Извинението е като гъза - всеки го има". Ако да, моля потвърдете долу в бланката за писане.
14// Първото ми идване в софия беше заради "Неделно междучасие"
15// Никога не ме късат, когато изпита е под формата на Казус - учил съм се от сериали като "Boston legal" или "Franklin and Bash". Също и от лигълтиъри.
16// На един тест, отговорих на въпроса "Как съда следва да реши делото?" с "Съдът ще реши делото, както намери за правилно, съобразявайки се със закона"
17// Единствения концерт на който съм ходил, ако правилно помня, беше на Клуб НЛО в Бургас.
18// Най-шантавия ми спомен от училище е, че в едно есе описвах, как родът ми произхожда от Асен и Петър и е оцелял до наши дни през робството и войните и мнозина от класа ми, решиха, че е истина. Бях 8ми клас и не се познавахме и беше доста забавно. Сега вече не мога да хвана никой с подобна история. Язък. Пра-прадядо Фердинанд, сигурно се върти в гроба в Австрия.
19// О, да, трябва да направя и важно признание - лъгал съм всеки форомец поне по веднъж, без да броя лъжите спрямо всички, например, че не слушам попфолк и че не съм продуцирал такава музика през живота си.
20// Най-цитирания форомец в темата за бисерите. За което съм си виновен само аз, разбира се, цитирайки или намигвайки към малкоизвестни филми, песни или книги, например като филма The Beast of War или песента "Don't be a fool in Istambul" на Flyers.
Те тава е - нека отбележим този прекрасен юбилей и повод за всеобща моя лична форонна радост! Да вдигнем чаши, да запретнем ръкави и да си пожелаем, следващите 20хил = 20 000 поста да бъдат все така оптимистични, солидарни, великолепни, щедри, благоговони, всепризнати, щекотливи и най-важното - незабравими!
Честито, другаги... честито на мене!

Into the endless we ride...