Философски разсъждения за любовта
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Философски разсъждения за любовта
Ми аз никога не съм казвала "Обичам те", без да съм абсолютно убедена, че го мисля, чувствам и прочее крап (то и затова съм го казвала на толко' малко народ, де - щото е имало и заслужили х'артисти в най-непосредственото ми обкръжение, дето така и не го заслужиха, всъщност). Към момента на казването, поне. И се радвам, че дотук, след като и времето си е казало гледната точка, един вид, ми се струва, че не е трябвало да го казвам само веднъж - на първото ми "гадже", дето ми е по-безразличен от който и да е произволен човек на света. Все едно никога не съм го срещала и познавала и все едно не сме изкарали 2 години заедно. Колкото пъти го срещна (а това става доста често, всъщност), се чудя как съм могла да го обичам/да мисля, че го обичам, но е факт, че докато бяхме заедно, го мислех съвсем, съвсем сериозно.
И не, не мисля, че (повечето) хора го казват просто така, да се намират на приказка (макар сигурно да има и такива, дето си запълват паузите в комуникацията с тия думички) - напротив, убедени са, че е истина. Към момента и за тях. После, когато се погледнат отстрани, може и да им е чудно, странно или смешно, ама на'... либоф! "Либоф кьораво, ма ! То по-чапрашък от дрисня.. И по-кьораф от Стиви Вондар", както се казваше в онази ромска приказка.
И не, не мисля, че (повечето) хора го казват просто така, да се намират на приказка (макар сигурно да има и такива, дето си запълват паузите в комуникацията с тия думички) - напротив, убедени са, че е истина. Към момента и за тях. После, когато се погледнат отстрани, може и да им е чудно, странно или смешно, ама на'... либоф! "Либоф кьораво, ма ! То по-чапрашък от дрисня.. И по-кьораф от Стиви Вондар", както се казваше в онази ромска приказка.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
казвам! .. ако не броим тия към роднините преди 100 години .. веднъж съм го казвал ии съм го чувствал ии не лъжаCrippled Alice написа:Ако пък кажете, че никога не сте казвали на някого "обичам те", без наистина да го чувствате (не мислите!), направо си лъжете.![]()
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Добре де,другия момент. Аз съм казвала 'обичам те' на момче,но не защото го обичах,дори тогава не го обичах. Но ходехме,той ми го каза..И аз кво...Всъщност как се отговаря на някой,който ти каже 'обичам те',а ти не го споделяш? О.о Слава богу не ми се е налагало след тоя случай,който беше преди години,но помня,че тогава го казах,за да не го оставя момчето да ''виси''. И искрено казано днес ако пак ми се случи,пак няма да знам как да реагирам адекватно...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
Аз не искам да ми казват "Обичам те" и да ми се обясняват в любов. Искам сама да го почувствам от действията, отношението, вниманието, начинът по който ме гледа човекът. Съответно и аз съм доста пестелива в това отноошение.
Ако някога го кажа, няма да очаквам човекът задължително да ми отговори по същия начин. Дори бих предпочела да не го прави, за да знам, че няма да ми го каже само, защото аз съм го казала.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
с мерсиSols написа:Всъщност как се отговаря на някой,който ти каже 'обичам те',а ти не го споделяш?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Или просто с мълчание. И аз хич не обичам да го казвам това. Горчив опит. Накрая като скъсате и го държат като обвинение срещу теб, "ама ти нали ме обичаше, пък к'во стана ся..."
Мдаааа... Така че най-достолепно си мълчиш. 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Егатиии и аргумента.. Откога едната любов е достатъчна?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
А, де... ама с хората рядко можеш да излезеш на глава, особено в такива ситуации. С думи не се разбирате. Разбирате се само със стол в лицето. И тъй като това последното е леко противозаконно, предпочитам да действам по метода Предвиждай & Предотвратявай (девизът на акушер-гинеколозите, ако не знаете
)
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Т.е. предпочиташ да раждаш?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Винаги има за какво да кажа "обичам те" на жената, която съм избрал (това, че не го правя е друг въпрос). Иначе защо изобщо съм с нея ?!? Обичта не е обещание или задължение, нито пък пространствено-времева константа. 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Без повече "Обичам те" ... Аман - то ще решиш да го кажеш на някого, наистина ще го мислиш, ама то някакво неблагодарно същество..дето даже и две години и кусур ще отделиш от ценния си житейски път.Цък!Следващото "Обичам те" ще бъде заслужено, изтерзано и за него въпросния индивид ще трябва да премине през най-малко 88 кръга на ада.Амин.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Успех да намериш свестен с такова мислене...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- The_iMMortal_f
- Паисий
А спокойно - намират се.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Къде ги? 
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- The_iMMortal_f
- Паисий
Мама му мръсна- само приятелките ми намират такива- при мен не се е появил все още такъв.