Спорт

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Спорт

Мнение от driplio »

От форумците разбрах, че се ползва басейна на Академик. Ето линк с малко информация - ЦЪК и ЦЪК
ДС - :pukeright:
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

SevenDayS написа:С риск да повторя вече задавам въпрос: Колко горе-долу е дълбок басейна и има ли някакво разделение?
Отговарях някъде на този въпрос, но имайки предвид, че пиша от телефона, то не ми се занимава да си търся мнението. Както и да е, от едната страна дълбочината е около 1.70 м., а от другата - някъде към 1.50 м. Не е никак дълбок басейнът, но ако не може да плуваш си е идеален. : )

Това за разделението нещо не можах да го схвана. Имаш предвид дали басейнът е разделен на коридори за плуване или...?
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
vilitsaneva
В началото бе словото

Мнение от vilitsaneva »

може ли някой да ми каже какви са точно изпитите по аеробика и народни танци и общо взето заслужава ли си да запиша нещо такова ;]] а и ако някой знае-какви нормативи трябва да се покрият за плуването :P ;]]
This moment, we own it...
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Мога да ти напиша за плуването - 25 метра бруст/кроул се плува, като не се гледа толкова времето, колкото самия стил на плуване и дали техниката на изпълнение е правилна. С две думи, не я мисли оценката. : ) Единствено за хората от специалността ФВС има по-конкретни и специфични нормативи, но доколкото виждам ти не си от тях, така че - спокойно. ;)
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Аватар
elldean
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от elldean »

Би ли могло всички изпити по плуване да бъдат върху бруст или гръб или всеки семестър е различно? Зная, че кроу е първият стил, който се учи принципно, и който като цяло е най-масово практикуван, но възможно ли е да се пропусне?
"Светът съвсем ще я оплеска - ... - в деня, когато хората тръгнат да пътуват първа класа, а литературата - в товарен вагон!"
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Мисля си, че няма да е проблем, тъй като преподавателите са страшно отзивчиви и стига да си редовна на басейна, то не смятам, че ще те ограничат само в плуването на кроул, пък и съм виждал по време на изпитите да се плува и бруст, и гръб. Защо искаш да го пропуснеш кроул-а? : )
Аватар
elldean
В началото бе словото

Мнение от elldean »

Незнайно защо не го обичам особено, намирам го за неудобен някак... За разлика от бруст, който обожавам.
"Светът съвсем ще я оплеска - ... - в деня, когато хората тръгнат да пътуват първа класа, а литературата - в товарен вагон!"
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Хах, при мен е точно обратното... брустът изобщо не го считам за плувен стил и го плувам само тогава, когато искам просто да си се плацикам, без да си давам никакъв зор... единственото друго предимство при него е, че става за оглеждане на останалите хора в басейна. :lol:

Може би както не ти е бил представен като хората кроул-а, така и не са ти показали някои от тънкостите при него и затова да го намираш за неудобен. При евентуално правилно обучение и мъничко желание от твоя страна, съм сигурен, че ще останеш много доволна от натоварванията и усещанията, които предизвиква кроул-ът. : )
ZEEP
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от ZEEP »

admin.sport написа:Освободени от спорт НЯМА!
EEEEEEEEEEEEEEEEEE....
Защо няма шах!
Аватар
elldean
В началото бе словото

Мнение от elldean »

although написа:Хах, при мен е точно обратното... брустът изобщо не го считам за плувен стил и го плувам само тогава, когато искам просто да си се плацикам, без да си давам никакъв зор... единственото друго предимство при него е, че става за оглеждане на останалите хора в басейна. :lol:

Може би както не ти е бил представен като хората кроул-а, така и не са ти показали някои от тънкостите при него и затова да го намираш за неудобен. При евентуално правилно обучение и мъничко желание от твоя страна, съм сигурен, че ще останеш много доволна от натоварванията и усещанията, които предизвиква кроул-ът. : )
Напълно възможно е така да се е получило. Много се надявам да го науча по-добре и да го "заобичам".
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология

Мнение от SevenDayS »

Навих се още повече за плуването ... Ще се видим на басейна...
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски

Българска филология, II курс
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Ще ви очаквам на басейна elldean и SevenDayS! Няма да сбъркате, гаранция! ;)
Аватар
ninchetooo
Пишете, о, братя
Специалност: история
Курс: втори

Мнение от ninchetooo »

Моля ви кажете ми кой е най-ненатоварващият спорт за човек без медицинско, който е висок 1.57 и тежи 36кг. Така и не разбрах спортът задължителен ли е за история редовно или не. Но май дори и да е факултативен пак трябва да избера нещо. Аз съм за 2 по всички спортни дисциплини. Е, ако имате някаква идея споделете. До 01.10.2012г. съм пас. След това не ми се мисли :lol:
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

Най-ненатоварващите дисциплини може би са Кинезитерапията и Корекционната гимнастика. Намерих единствено учебния план на История 2009г. и там спортът е незадължителен, така че предполагам и сега е така :roll:

п.п. ела една седмица на гости при баба ми и ти гарантирам,че ще се върнеш с поне 10-15 килца отгоре. :lol:
Последно промяна от driplio на 01 Сеп 2012, 15:13, променено общо 1 път.
ДС - :pukeright:
Аватар
Mescalito
В началото бе словото

Мнение от Mescalito »

although написа:
silverdream написа:Задължителен ли е спорт за Българска филология, Английска филология и Психология?
И за трите специалности спортът е факултатив. : )
Това какво значи? Че не е задължително да се записваме?
~
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”