Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Lotus Flower
- В началото бе словото
- Специалност: Славянска филология
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: не казвам
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Да, мерси. Установих това, когато се върнах назад.
-
abbaabgm
- В началото бе словото
- Специалност: turizam
- Курс: кандидат-студент
Извинете за въпросите, но не ми стана ясно.
Има ли хладилници в общежитията? По принцип има ли, има ли шанс в някои стаи да има, а в други да няма? Студентите ли си ги донасят? Има ли шанс някой да си е оставил хладилника като е напуснал общежитието?
Сега се замислих, ако трябва да си купувам уреди колко пари ще хвърля... Хладилник, печка с фурна и котлон, само котлон дори да е, микровълнова, кафе машина или кафеварка, тостер, скаричка за сандвичи....
Има ли хладилници в общежитията? По принцип има ли, има ли шанс в някои стаи да има, а в други да няма? Студентите ли си ги донасят? Има ли шанс някой да си е оставил хладилника като е напуснал общежитието?
Сега се замислих, ако трябва да си купувам уреди колко пари ще хвърля... Хладилник, печка с фурна и котлон, само котлон дори да е, микровълнова, кафе машина или кафеварка, тостер, скаричка за сандвичи....
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Пропусна миялна за чиниите !
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
-
abbaabgm
- В началото бе словото
Не бе, хора, не е смешно. Аз обичам храната и ям много, мога г/д да готвя, свикнал съм с тези уреди и не мога да си представя без тях. Да не си пийна кафенцето, да не си направя чай, да не си сготвя нещо набързо, а после да го претопля... това като съм на общежитие не означава, че трябва да живея някав полуживот.... само да спя и да се храня с огризки или квото стигне през деня, моля ви се ...
Вие как се справяте? Не може постоянно да ядеш по ресторанти и не може постоянно да ядеш гадните бързи закуски или пък някаква готова храна от магазина.....
Вие как се справяте? Не може постоянно да ядеш по ресторанти и не може постоянно да ядеш гадните бързи закуски или пък някаква готова храна от магазина.....
-
launcher
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Ем брат студентски живот. Ти какво очакваш
? Ако не можеш без тия работи, квартирата и си готов.
-
abbaabgm
- В началото бе словото
Да бе, май затова му викат студентски живот.
Както и да е, да квартирата е опци, ама наистина в смотана държава живеем...... не всеки може да си позволи квартира, а общежитията какво са? Не искам да са лукс, а да ти предоставят един нормален живот.
Толкова ли не може да се кандидаства по някой фонд и да се ремонтират?!?! Или просто ги мързи да изготвят проекти и да кандидастват? Писна ми да говорим за луксозните блокове 18 и 51 и това ли е лукс, че имаш алуминиева дограма и паркет?!?!?! Това ли е лукс, че от прозореца не ти духа вятър?!?!?!
Затворите в чужбина са по-добре от нашите общежития. Не го казвам, защото съм някакъв глезльо, но се възмущавам от държавата ни, от хората. Това за мен не е нормално и не знам как останалите се примирявате и казвате - ами нормално е, такъв е студентския живот. Така казвате, защото това просто ни е набито от някого, че е НОРМАЛНО и така трябва да е..... Не трябва......
Както и да е, да квартирата е опци, ама наистина в смотана държава живеем...... не всеки може да си позволи квартира, а общежитията какво са? Не искам да са лукс, а да ти предоставят един нормален живот.
Толкова ли не може да се кандидаства по някой фонд и да се ремонтират?!?! Или просто ги мързи да изготвят проекти и да кандидастват? Писна ми да говорим за луксозните блокове 18 и 51 и това ли е лукс, че имаш алуминиева дограма и паркет?!?!?! Това ли е лукс, че от прозореца не ти духа вятър?!?!?!
Затворите в чужбина са по-добре от нашите общежития. Не го казвам, защото съм някакъв глезльо, но се възмущавам от държавата ни, от хората. Това за мен не е нормално и не знам как останалите се примирявате и казвате - ами нормално е, такъв е студентския живот. Така казвате, защото това просто ни е набито от някого, че е НОРМАЛНО и така трябва да е..... Не трябва......
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Не знам дали ще ми повярваш, но може да се живее съвсем нормално и без повечето от гореизброените неща!abbaabgm написа:Не бе, хора, не е смешно. Аз обичам храната и ям много, мога г/д да готвя, свикнал съм с тези уреди и не мога да си представя без тях. ...
И не че нещо, но .. сериозно ли ?! аз никога не готвя когато съм там /освен спагети или от полуготовите супи/, котлон имам, но рядко се ползва! Само хладилника ми е важен. Купувам си неща, зареждам се от магазина и съм си супер. Ии не съм умряла от глад, както виждаш, нали?
Щом аз мога , значи и ти можеш, егаси, хора сме, не сме направени от мармалад - хубаво е да се научиш и на по-сурови условия /в твоите очи са си сурови условията/ да живееш. И е хубаво да се учим да се справяме с такива битови неудобства и ежедневни трудности. Не е чак такава трагедия, ако не можеш да си готвиш. И нищо няма да ти стане ако ядеш друга храна. Въпрос на свикване и на "аклиматизиране" .
За готвенето само не съм съгласна- иначе за другите неща съм съгласна с теб, трябва да има повече ремонти и да е по-чисто, трябва да се смени дограмата на почти всички прозорци, щото през повечето наистина духа
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
-
launcher
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен с @The_Viper. Тъй че стегни се и се премири с това което ни осигуряват, може да е мизерно, но е по-добре от нищо. 
-
abbaabgm
- В началото бе словото
Ти си жена, аз съм мъж! Ти, ако си по-слаба ще ти стане само по-кеф, а при мен не е така.
И сто процента ям повече от теб. Имам приятелки, които изкарват цял ден на брускети, беик ролс и солети. То и аз ще оживея, ако съм само на това цял ден, ама причината е, че не искам да съм.
Сурови условия.... все пак не съм в Сахара или изгубен в планината, а съм в столицата на България, най-големия град на държавата, нали така?
То като нямаш избор с всичко ще свикнеш. Човек знае 2 и 200. Съгласен съм, но не мисля, че е необходимо да живея такъв живот, това не е ден или два, това е ежедневие.
Добре, купуваш си храна готова от магазина, слагаш я в хладилника, после как я ядеш? къде я топлиш? Как си правиш принцеси?
То хладилника си е наистина задължително и няма човек, който не се нуждае от него, ама хладилник без микровълнова не ми върви. Не съм фен на студената храна.
Сурови условия.... все пак не съм в Сахара или изгубен в планината, а съм в столицата на България, най-големия град на държавата, нали така?
То като нямаш избор с всичко ще свикнеш. Човек знае 2 и 200. Съгласен съм, но не мисля, че е необходимо да живея такъв живот, това не е ден или два, това е ежедневие.
Добре, купуваш си храна готова от магазина, слагаш я в хладилника, после как я ядеш? къде я топлиш? Как си правиш принцеси?
То хладилника си е наистина задължително и няма човек, който не се нуждае от него, ама хладилник без микровълнова не ми върви. Не съм фен на студената храна.
-
abbaabgm
- В началото бе словото
Не ми харесва твоето мислене. Все едно да кажеш - абе да съм доволен на заплатата, която имам, поне не умирам от глад, нищо че ям основно кренвирши и лютеница. Това е робско мислене. Комунистическо мислене. Виждам го в родителите ми, но ми става много гадно като го виждам при млади хора.... ние трябва да сме промяната все пак.launcher написа:Напълно съм съгласен с @The_Viper. Тъй че стегни се и се премири с това което ни осигуряват, може да е мизерно, но е по-добре от нищо.
В смисъл тук говорим не за общежития, а за начин на мислене. С такова мислене държавата ни ще си остане на същото дередже. Затова все заплатите ще са ни ниски, пътищата с дупки, а общежитията ще са по-лоши от затвор в САЩ, където лежат убийци. Не мисля, че съм долен човек и един убиец да заслужава да живее в по-добри условия от мен.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Със 100 безплатни капсули Лаваца подарък от СУ + наргиленце за гостите като си правиш парти у вас... и въобще ти какво точно си направил за СУ, за страната си или за Студентски град, че се оплакваш от липсата на микровълнова и кафемашина в общежитието? Вземи направи нещо за другите, пък после чакай да получиш нещо?abbaabgm написа:кафе машина или кафеварка,
И какви са тия глезотии - имаш таван над главата си за 15 лв. на месец, храниш се с готвена храна за 1,50 на хранене и се оплакваш, че не е ликс - ми няма как да е за 15 лв. на месец и 1,50 лв. на хранене - ама другите не мрънкат, щото са дошли да учат тук, а не за да живеят на гърба на държавата или на СУ.
Ти през живота си работил ли си? Копал ли си? Защото не мога да разбера кой ти е внушил, че някой трябва да те гледа и да те храни, да ти купува хладилици, кафемашини, тостери, кафеварки, да ти прави принцеси всяка сутрин и да чисти след теб? Според мен имаш доста погрешна представа за света.
-
launcher
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
@abbaabgm виж ся, и да се оплакваме нищо няма да променим, а и никои няма да ни чуе. Пък и просто няма какво да се направи освен основен ремонт на общежитията, които представляват целия студенски град, а той не е малък. Просто няма от къде да дойдат средствата, а и никой няма да ги даде за да може някой си там да си включи 2132324 уреда, защото не можел да живее без тях.
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
То ако се включат всичките тези уреди, ще гръмне системата в целия Студентски град ! 
ORIGINAL FORUM PROFILE
-
abbaabgm
- В началото бе словото
Не говори толкова смело без да ме познаваш! Аз не ги искам тези неща само за мен, искам ги за всички студенти, защото моля ти се да не забравяме, че живеем в 21ви век и трябва да живеем в едни нормални условия, а не в общежития от преди 50 години.svetlio.varna написа:Със 100 безплатни капсули Лаваца подарък от СУ + наргиленце за гостите като си правиш парти у вас... и въобще ти какво точно си направил за СУ, за страната си или за Студентски град, че се оплакваш от липсата на микровълнова и кафемашина в общежитието? Вземи направи нещо за другите, пък после чакай да получиш нещо?abbaabgm написа:кафе машина или кафеварка,
И какви са тия глезотии - имаш таван над главата си за 15 лв. на месец, храниш се с готвена храна за 1,50 на хранене и се оплакваш, че не е ликс - ми няма как да е за 15 лв. на месец и 1,50 лв. на хранене - ама другите не мрънкат, щото са дошли да учат тук, а не за да живеят на гърба на държавата или на СУ.
Ти през живота си работил ли си? Копал ли си? Защото не мога да разбера кой ти е внушил, че някой трябва да те гледа и да те храни, да ти купува хладилици, кафемашини, тостери, кафеварки, да ти прави принцеси всяка сутрин и да чисти след теб? Според мен имаш доста погрешна представа за света.
Аз ли съм виновен, че БГ администрацията е в окаяно състояние и хората работят колкото да не заспят? Аз ли съм виновен, че СУ нямат желание да изготвят проект и да кандидастват по някой европейски фонд. Аз ли съм виновен, че нямат проект за финансиране или идея чрез някакво публично-частно партньорство да намерят начин да подобрят условията. Да, може би аз съм виновен. Както и ти. И всички останали.
СУ ще е моят университет и това ще са моите общежития, но не смятам, че е правилно да ги защитавам. Нека направят една програма с план как да решат проблемите си като подобряване на материалната база и в общежитията, и в самия университет. Има ли желание, има и начин.
Никой не обвинява нашите връстници студенти от Западна Европа, Америка и дори Азия, че са мързеливи, разглезени и какви ли не, като живеят в едни нормални условия. Не разбирам как може да приемате желанието за подобряване като нещо ненормално и да ме заклеймявате. Аз искам да се развивам, искам и държавата ми да се развива. Не се задоволявам с останките от преди 50 години и се гордея с това!
После говорим за качествено образование. Как е възможно да се говори за качествено образование при положение, че студентите живят в сапунерки и базите са им вече за музеите, а машините и уредите, които се използват за обучение са произведени в СССР.
Аз може и да съм направил нещо за държавата ми, но докато всички други прекланят глава от България държава няма да го бъде....
Наистина цените са много ниски, но това не оправдава. Трябва програма за действие, трябват мениджъри и директори, които си знаят от работата. Трябва желание за промяна. Дано някога дойде това желание не само в СУ, но във всички университети на България.
-
abbaabgm
- В началото бе словото
Точно така, защото тези общежития са строени преди толкова много години и инсталацията е толкова стара, че не е създадена да поеме толкова уреди по простата причина, че тогава повечето от тези уреди ги е нямало.california написа:То ако се включат всичките тези уреди, ще гръмне системата в целия Студентски град !
Но сега времената са други и трябва да сме в крак с времето. Трябва да се развиваме и да се движим напред и нагоре, а не да се застояваме или да се връщаме в миналото. А когато едно такова нещо се защитава ние стоим в един застой, който изобщо не е продуктивен....