Кой е любимият ви коктейл ??
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Salander
- От дъжд на вятър
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Кой е любимият ви коктейл ??
Пангалактически гаргаробластер 
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Тва па е най-големият бъркочSalander написа:Пангалактически гаргаробластер
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
Фаворит ми е ягодовата маргарита и като цяло повечето плодови, не им знам имената. Обаче коктейлите са си лиготия, е са в тая жега една бира много повече ме устройва 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ми по принцип не издават какво слагат, ма една сервитьорка веднъж се изпусна за една от съставките, хехехехеdismisstorka написа:Тва па е най-големият бъркочSalander написа:Пангалактически гаргаробластерзнаеш ли кво има вътре?
Мен друго ме смущава.. сега, когато Вселената вече я няма.. дали има още гаргароблстър? :/
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- dismisstorka
- Живее, за да пише
Има Вселена в центъра все още, на Христо Белчев. А тази в Студентски най-вероятно ще я отворят скоро.
А за съставките да издам: в едната чаша има микс от гаден БГ алкохол(квот се сетиш) плюс лед, лимонов сок и захарен сироп, мисля; а в другата чаша има разни сокчета(касис, ананас май), сода, пак лимонов сок и май гренадин. Т'ва е. Както казах, бъркоч.
По темата:
-обожавам Кайпириня. Прави се от кашаса(кашасата е бразилската ракия), натрошен лед, лайм и захар. Само това, но е много вкусна и освежаваща;
-Мохито;
-Лонг бийч айс ти - същото като Лонг айлънд, само че със сок от касис на мястото на колата
-Украйнска закуска а.к.а. Боб с наденица а.к.а. Шкембе чорба - шотчета с водка, лимонов сок, 2-3 капки табаско и зелена маслина...тва как реже глави понякога, не ми се разправя ...
А за съставките да издам: в едната чаша има микс от гаден БГ алкохол(квот се сетиш) плюс лед, лимонов сок и захарен сироп, мисля; а в другата чаша има разни сокчета(касис, ананас май), сода, пак лимонов сок и май гренадин. Т'ва е. Както казах, бъркоч.
По темата:
-обожавам Кайпириня. Прави се от кашаса(кашасата е бразилската ракия), натрошен лед, лайм и захар. Само това, но е много вкусна и освежаваща;
-Мохито;
-Лонг бийч айс ти - същото като Лонг айлънд, само че със сок от касис на мястото на колата
-Украйнска закуска а.к.а. Боб с наденица а.к.а. Шкембе чорба - шотчета с водка, лимонов сок, 2-3 капки табаско и зелена маслина...тва как реже глави понякога, не ми се разправя ...
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Странно. Доколто разбрах веригата е купена и префасонирана. И сайтът им не разботи.. Скоро ли си ходила? Аз знам, щото от работа си поръчвахме храна оттам редовно. Ма от месец-два вече - тцЪ.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- dismisstorka
- Живее, за да пише
Да речем, че съм вътрешен човек
В интерес на истината в последните два месеца не съм се информирала какво става, данните ми са от тогава. Иначе има едно заведение "Миш-маш" в Лозенец на плажа, което е вселенско и сега него въртят.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Баси, аз току-що разбрах, че вече няма "Бар-чи".
Иначе кайпиринята ми беше любима много време, даже онзи ден разправях на приятеля си какво има вътре, понеже не е пил и като ме пита какво е кашаса, му викам: "Мииии... има вкус на ракия." - та явно съм познала.
Но след периода на кайпиринята открих Маргаритите и... ауууууу...
Това лято карам на джин с тоник, Маргарита и мохито. Мохитото за пръв път почна да ми харесва - в Лайм на Графа го правят много яко, както и в Touch me в Търново (там особено беше просто жестоко, та пак ми се отвори глътка за мохито въобще).
Иначе кайпиринята ми беше любима много време, даже онзи ден разправях на приятеля си какво има вътре, понеже не е пил и като ме пита какво е кашаса, му викам: "Мииии... има вкус на ракия." - та явно съм познала.
Но след периода на кайпиринята открих Маргаритите и... ауууууу...
Това лято карам на джин с тоник, Маргарита и мохито. Мохитото за пръв път почна да ми харесва - в Лайм на Графа го правят много яко, както и в Touch me в Търново (там особено беше просто жестоко, та пак ми се отвори глътка за мохито въобще).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Малко уточнение: казва се: каЧаЧа, а не каШаСа.dismisstorka написа:Има Вселена в центъра все още, на Христо Белчев. А тази в Студентски най-вероятно ще я отворят скоро.
По темата:
-Мохито;
Иначе Кайпириня е много свеж коктейл, но не може да прекаляваш с него.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
- dismisstorka
- Живее, за да пише
Cachaça (Portuguese pronunciation: [kaˈʃasɐ]) or "Ca-SHAH-sa" is a liquor made from fermented sugarcane juice.california написа: Малко уточнение: казва се: каЧаЧа, а не каШаСа.
It is the most popular distilled alcoholic beverage in Brazil. It is also known as aguardente, pinga, caninha and many other names.
Стара кръчмарка си тръгнал да поправяш
- california
- Писаружяк
Поправяш човек, който го е пил директно от Бразилия.Смисъл пих го в Португалия, но стоката баше на бразилци.
ORIGINAL FORUM PROFILE
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ба, не може да се прекали... Зависи от решимостта, един вид.
Кайпиринята е замесена в най-голямото смесване на алкохол в личната ми биография: 1 голяма бира, 4 шота B-52, 1 чаша червено вино, 2 глътки уиски, [тук има нещо, дето ми се губи и дето го пих докато играхме билярд, ама май беше Пепси] и 2 кайпирини. В разстояние на около 3 часа. На вас може и да не ви звучи като нещо сериозно, ама аз принципно и 2 алкохола гледам да не смесвам, та тогава мислех, че ме чака страшно бъдеще, но дори не ме хвана и тогава разбрах, че с кайпиринята ще се разберем като хора.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- california
- Писаружяк
Очаквам Ди скоро да се намеси.Затова само ще допълня, че бразилската ракия е много измамна.....Аз съм пил кайпирини
и след това 3 дни виждах 3Д.Въпрос на качество на алкохола е
и след това 3 дни виждах 3Д.Въпрос на качество на алкохола е
ORIGINAL FORUM PROFILE
- dismisstorka
- Живее, за да пише
Аз си вярвам на транскрипцията в уикипедия
и на това автентично бразилско клипче - 2:41 мин. си казва баш кашаса майсторът
и на това автентично бразилско клипче - 2:41 мин. си казва баш кашаса майсторът
Into the endless we ride...