Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
iolinka
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: първи

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Мнение от iolinka »

peramolaaa написа:Хей !
От тази година започвам да уча туризъм в Софийски и се чудя относно някой неща..........

Може да се присъединиш към групата ни във фейсбук :) https://www.facebook.com/groups/269206239847743/
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Denislav написа:
geri_me написа:А кога трябва да отидем да си вземем книжките, на мен жената ми каза май края на септември? Или за всяка специалност е различно?
Еми би трябвало на първи октомври като почне учебната година (за учащите редовно). Мен ми е чудно как протича целият процес на въпросната дата,обявява се даден час и всички отиваме пред Ректората или ?
На 1 октомври към 9-10 има откриване в Аулата на Ректората, на което трудно се ходи, защото е голяма тъпканица. След това има откриване на учебната година в съответния факултет, за ЮФ обикновено това става на следващия ден - в 272 - има нещо като церемония, разни хора говорят разни неща - тук вече си струва да присъства човек - 272 се пръска по шевовете, но винаги има място за още хора :)
Facebook
Изображение
vlast_vd
В началото бе словото
Специалност: КН

Мнение от vlast_vd »

http://www.fmi.uni-sofia.bg/news_html/akaunti_n
Достъпът до всички ресурси на ФМИ и СУ (в това число електронна поща и информационна система СУСИ-4) се осъществява с един акаунт.

Студентите от 1-и курс в ОКС "Бакалавър" и ОКС "Магистър" през 2012/2013 учебна година ще получат потребителско име и парола след записване на всички първокурсници не по-рано от 20-и септември.

Моля, следете за допълнителна информация на сайта на ФМИ след 15.09.2012 г.

Моля, не пишете по този въпрос на администраторите на СУСИ-4 за ФМИ и на администраторите на сайта на ФМИ.

Според тази новина първокурсниците ще получим данни за достъп до СУСИ след 20 септември.

Сега отиваме на http://uni-campus.net/index.php?section ... es_id=1183 , където според точка 3
Отидете на адрес https://cas.uni-sofia.bg/zimbra.php, където трябва да впишете потребителското си име и паролата от СУСИ (първоначалната парола е ЕГН-то Ви). Така ще подадете заявка за пощата и тя ще бъде активна до няколко минути
ще трябва да използваме СУСИ акаунта си, като това трябва да стане до 10 септември.
Е сега, ако съм разбрал правилно ще имам СУСИ акаунт след 20, а с него до 10 трябва да съм подал докуметите си за общежитие – дано някой ме разубеди, че това не се случва, защото иначе някой си прави ташак с нас!!!
MatthewScott
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от MatthewScott »

А на страницата на СУСИ упорито стои надписа "Внимание: Информация за потребителското име и паролата за ПЪРВОКУРСНИЦИТЕ ще има след 1 септември", което според мен значи, че трябва да ги има още в началото.

Иначе днес се пробвах да въведа данните и ми показва, че вече имам име в системата, паролата от друга страна не работи.

:shock: :bounce:
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

А удостоверението за раждане сканирано ли трябва да е и прикачено в електронната молба?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Да :)
Facebook
Изображение
chill
Пишете, о, братя
Курс: втори

Мнение от chill »

да попитам... :д понеделник ще подавам документи за преместване. кога ще разбера и КАК най-вече дали и кога то е факт, приравнителни и тн. ; спорт, 2ри език... кодове, имена в системата ще получа ли? ако някой има идея да драска, мерси.
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

http://uni-campus.net/editor/files/Zapo ... iavane.pdf Така, тук има точка 8.За новоприетите студенти от ФКНФ, които имат някакъв курс в началото на септември и трябва да се настанят в общежитие!? Може ли да обясните какъв е този курс, туй като приятелка ще учи испанска филология и не знаеше, че трябва да отиде по-рано? !
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Toва не важи за всички специалности от факултета,това важи за езици,които се предполага,че студентите не са учили никога като китайски,арабски,т.е китаистика,арабистика и т.н.За да е приета испанска фиология,тя е кандидатствала с испански,така че според мен не би трябвало да започва годината по-рано :)
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Точно така! Испанска филология няма уводен курс. : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
Salander
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Salander »

Ъм...надявам се въпросът да не е тъп и все пак да не е задаван досега.

Как можем да разберем в коя група сме разпределени? Има ли някакъв вариант да се провери онлайн? Или може би има някакви списъци на факултета? Или пък сигурно ще научим на 1-ви октомври? Или даже след 1-ви?
А, такова, и още нещо! Кога ще ни дадат програмите? То е ясно, че няма да излязат още в края на август, но все пак, така...информативно, нали...ориентировъчно такова..
Wenn ich ihre Haut verließ, der Frühling blutet in Paris.
Аватар
yolinaA
Пишете, о, братя
Специалност: Културология
Курс: втори

Мнение от yolinaA »

На теория в СУСИ би трябвало да пише коя група си, но специално за моята специалност всички се водим първа група. Във факултетите (обикновено на информационните табла на секретарките) има разпределение на групите. Програмите се качат онлайн края на септември, в краен случай на откриването на факултета. ;)
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

Имаше една карта с разположението на блоковете/факултетите, някой може ли да даде линк ?

Казаха ми, че лекциите ми (Публична администрация) ще са на 4-ти километър, та някой може ли да ми даде малко информация каква е дистанцията, транспорт ли ще се ползва, ако съм на общежитие я някой от блоковете (предполагам, че булшинството са горе-долу близо един до друг).

Знам, че питанията са зададени по много некадърен начин, обаче не познавам София, а си правя планове за квартири и общежития и съм в "небрано лозе"
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

от студентски град до 4 км можеш да идеш с 280 :)
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Аватар
lusiborisova
В началото бе словото

Мнение от lusiborisova »

Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”