Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
light_flight
В началото бе словото

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Мнение от light_flight »

Е, и какво като не искаме да е мизерно? Много голяма претенция ли е да искам да не живея като клошар в изоставено място? Това, че са общежития не означава, че трябва да ти пада мазилката по главата и да има по 500 хлебарки във всяка стая. Все пак малко "човешки условия" няма да навредят на никого.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

Човешките условия си ги създаваш ти- ако си го поддържаш уютно ще ти бъде, ако чистиш- няма да има хлебарки.Зависи от теб.Общежитието ти едва ли е китка за мирисане , освен ако нямаш късмет и все пак... Когато човек има такива претенции- отива на квартира..
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
light_flight
В началото бе словото

Мнение от light_flight »

Разбитите стаи и легла нямат нищо общо с чистота, която поддържам.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

чак пък разбити легла... въображението днес е на макс..
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

The_iMMortal_f написа:Човешките условия си ги създаваш ти- ако си го поддържаш уютно ще ти бъде, ако чистиш- няма да има хлебарки.Зависи от теб.Общежитието ти едва ли е китка за мирисане , освен ако нямаш късмет и все пак... Когато човек има такива претенции- отива на квартира..
Не е така. Хлебарките много често прииждат от коридорите , мазите и другите стаи на разни по-недобросъвестни студенти. Така че, ако не се пръска в целия блок /с помощта на съответната фирма за тази цел и с доброто желание и организация на домакинката, разбира се/, то хлебарки ще си имаш независимо колко чисто пазиш. :wink:
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от california »

Hi, hi...
Как стоят нещата с кандидатстването по социални критерии на студенти от горните курсове.Става въпрос за безработен родител.Какви документи трябва да се прикачат в електронното кандидатстване ?
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

california написа:Hi, hi...
Как стоят нещата с кандидатстването по социални критерии на студенти от горните курсове.Става въпрос за безработен родител.Какви документи трябва да се прикачат в електронното кандидатстване ?
Дано Светльо Варнa скоро се появи, че явно никой друг не иска да ми помогне.
Теди, може и ти.Не се притеснявай :D
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

The_Viper написа:
The_iMMortal_f написа:Човешките условия си ги създаваш ти- ако си го поддържаш уютно ще ти бъде, ако чистиш- няма да има хлебарки.Зависи от теб.Общежитието ти едва ли е китка за мирисане , освен ако нямаш късмет и все пак... Когато човек има такива претенции- отива на квартира..
Не е така. Хлебарките много често прииждат от коридорите , мазите и другите стаи на разни по-недобросъвестни студенти. Така че, ако не се пръска в целия блок /с помощта на съответната фирма за тази цел и с доброто желание и организация на домакинката, разбира се/, то хлебарки ще си имаш независимо колко чисто пазиш. :wink:

Тъй ли?Защото аз цяла година съм видяла на кръст 3-4 хлебарки и то само в банята, при все че си чистя стаята веднъж - два пъти седмично

Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

При мен също няма, но защото се пръска всяка година. Преди когато не пръскаха беше някъв ад, бъкаше от хлебарки, бяха навсякъде и нищо не можеше да ги убие/прогони/премахне!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

Мнение от antoniakochos »

Не разбирам хората,които се асягат толкова на тема общежитие.Аз примерно сега ще съм първи курс и на 7ти заради уводния курс ще се нанеса за първи път в стаята ми.Аз ли ще съм виновна тогава ако мазилката й пада или вратите и прозорците не се затварят изцяло?Мне,ще са виновни старите наематели.Тогава няма да е до "каквото сам си направиш".И аз не искам да живея на мизерия(защото общежитията не са точно лукс) и затова ще си направя ремонт още преди 1ви октомври,ще си боядисам и ще си направя така,че да не си личи много-много,че съм на общежитие.А относно това,че има квартири-майка ми много държеше да съм на квартира,но аз отказвах,защото с моята специалност няма да мога да работя и да се изхранвам поне първата година и не исках да съм в тежест на нашите.100% има и дрги като мен,които не искат да създават излишен дискомфорт на родителите си.Не се палете толкова някой като каже,че е мизерно.Влизала съм в общежития-абе..мизерничко си е :)
We are all mad here.

https://www.facebook.com/antoniakochos
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

The_iMMortal_f написа:
The_Viper написа:

Тъй ли?Защото аз цяла година съм видяла на кръст 3-4 хлебарки и то само в банята, при все че си чистя стаята веднъж - два пъти седмично
Абе доста зависи от разположението на стаята.
Иначе и при мен никога не е имало (много/видимо) хлебарки с изключение на края на първи курс, но имам приятелки, при които не е било така.

За мизерията всичко е до късмет. Има общежития и общежития. Ама да ви кажа доста по-важно е на какви съквартиранти ще случиш. :D
Изображение
bambamm
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от bambamm »

Във ФБ прочетох, че в новия формуляр няма да има опция за посочване в коя стая/блок искаме да бъдем. Вярно ли е? Нали тази година щеше да има такава опция, а сега май са се отказали.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

E дай линк.
Facebook
Изображение
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Комисия по настаняване в общежитията на СУ- Ако сте класирана на общежитие,няма как да останете без стая.В новия формуляр няма да имате опция да посочвате в коя стая да бъдете или в кой блок.Или оставате в същата стая или ще бъдете настанена другаде.
20 август в 14:09 · Харесва ми

Правилно дума детето, вярно е, май.. :|

bambamm
В началото бе словото
Специалност: Туризъм
Курс: втори

Мнение от bambamm »

Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”