Въпрос на принципи

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Re: Въпрос на принципи

Мнение от Crippled Alice »

FloWersOfEviL написа:
Crippled Alice написа:Ти ако си готов да си заебеш връзката заради единия секс, аз не бих го направила.
Това по-скоро звучи сякаш Калифорния е тръгнал да изневерява. Сеш се колко е абсурдно.
аа.. аз го казах в смисъл, че ако приятелката му някога му изневери (не му го пожелавам разбира се), той е готов да се раздели с нея, което аз мисля, че е тъпо. Но е негово право да прави каквото иска с връзката си ;)

Обаче аз не съм съгласна да не разбера за изневярата. Като си направил някоя глупост, имай смелостта да си я признаеш.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Много добре те разбрах в какъв смисъл го каза. Това е абсурдното : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика
Курс: първи

Мнение от california »

Бъркаш историите......дамите по-горе, коментираха идеята за ''топене на чушка'', ти говориш за ''еднократен секс''.
Обаче всички мислете по еднакъв начин - Какво съм направил/а АЗ ?
Това, че някой е решил да си начеше крастата, колкото и грубо да звучи, че значи, че аз съм виновен за нещо.Айде, моля.....ама да ти писне бе.Гаджето ми е срещнало някакъв, изфакала се е с него и после аз ще се чудя, абе, аджеба- какво направих ?! Е, няма да стане.
Вие прощавайте колкото искайте и мислете, колко благородно е това.Аз търся човек, на когото да вярвам.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Flowers,

Абе, то във форума е едно, ама иначе знаеш ли...

И защо пък да не си длъжен? Връзката е въпрос на компромиси, любовта до голяма степен също, поне аз така го разбирам. Ако не можеш да простиш подобно нещо, то е редно да се замислиш, дали наистина обичаш съответния човек. Не можеш директно да теглиш чертата. Може проблемът да е в теб, може изобщо проблемът да не е в никой. Може просто приятелят/приятелката ти да очаква нещо по-различно в сексуален смисъл. Кое е по-правилно - да накараш партньора ти да подтиска желанията си или в името на това да бъде щастлив да го оставиш да ти изневери?
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Въпрос на компромиси, разбира се. Но някои неща.. Не твърдя, че е невъзможно, твърдя, че не си длъжен. Никога няма да се чувствам длъжна да простя изневяра. Ако някога въобще го направя то ще е болезнен процес, който няма да мога да забравя и да искам. И би било изключение, а не подход.
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Е, не бих казала, че прощавам, защото е благородно. Не разбирам и защо трябва супер много да се обвиняваме за мненията си. Ти като искаш да си с някоя до края на дните си и и да и вярваш - супер. Аз съм намерила човек, който споделя възгледите ми. Всички знаем за различните хора и различните им идеали. Не се опитвам да убедя никого, че трябва да прощава каквото и да било.
Иначе аз този израз "топене на чушка" го смятам за изключително просташки и все пак смятам, че е еквивалентен на другия цитиран, ако греша - кажи.
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Crippled Alice написа:Иначе аз този израз "топене на чушка" го смятам за изключително просташки и все пак смятам, че е еквивалентен на другия цитиран, ако греша - кажи.

Това аз го казах :lol: Ей, хора, що взимате всичко толкова навътре? :D
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
assault
Танцуващия с клавиатури

Re: Въпрос на принцип

Мнение от assault »

MidwinterSun написа:
assault написа: Един човек се държи с теб както ти му позволиш да се държи. Именно поради тая причина всяка връзка е различна. Някои търпят много, други път въобще не търпят и така. И няма гаранция, че ако на теб ти е изневерил, то и на следващия човек ще го направи. (...)
Ако въпросният човек се държи с теб, както му позволиш да се държи, т'ва е егаси измекярина. То само това ти трябва, да си имаш партньор, склонен към изневери, и нон-стоп да трябва да го вардиш като зло куче. Ай сиктир!
Ами така си е. Самата ти си помисли как се държиш с хората- предполагам, че с всекиго по различен начин. И подсъзнателно на базата на това, което знаеш за тях и тяхното поведение, ти започваш да се държиш по определен начин с тях. Та така...
А аз не виждам нищо сложно в това с изневярата. Още като почваш връзката му казваш, че ако ти изневери, ще му теглиш шута. Ако иска да е с теб, няма да ти изневерява. Ако обаче наруши предупреждението, му теглиш шута. :arrow: Нищо сложно няма на тоя свят.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Е ти па съвсем в другата крайност отиваш. Аз най-не понасям условия да се поставят. Кво е тфа... ако такова, ако онакова, нища да съм в такава връзка.
Аватар
HCL
В началото бе словото
Специалност: Фармацевт
Курс: друг

Мнение от HCL »

Не никога не бих се занимавал със заето момиче,строго против принципите ми и доста долно
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

FloWersOfEviL написа:Е ти па съвсем в другата крайност отиваш. Аз най-не понасям условия да се поставят. Кво е тфа... ако такова, ако онакова, нища да съм в такава връзка.
Не виждам нищо лошо в това "условие". То по-скоро ти казва какво ще стане, ако решиш да изневеряваш. Като не те устройва, хващаш пътя и живо-здраво си търсиш нов. Ако ли не, знаеш, че ще е добре да бъдеш верен на половинката си. Така няма изненади във връзката. Какво лошо има в това да си подготвен и да знаеш какво би се случило, ако направиш дадено нещо.
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Създава излишно напрежение. Когато опознаеш човека, спокойно можеш да прецениш в общия случай нагласите му и "условието" става напълно излишно. На мен би ми било изключително некомфортно, ако някой ми каже нещо такова. Значи или ми няма доверие или не ме познава, но тогава какво прави с мен?!
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ъм.. иска да те опознае, например?
По отношение на изневерите, аз си имам едно много простичко правило - не обичам да деля, не обичам и да ме делят. Така че бих предпочела да стоя далеч от тях.
Ако той иска да прави секс с други жени, е напълно свободен да го стори, разбира се. Аз не мога да му забраня. Но в този случай няма да прави секс с мен.
Просто и елементарно. И е въпрос на приоритети. И това не е нещо, което се променя в зависимост от мъжа, с когото съм.
Така че къде е проблемът да си изясним тези неща още отначало?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

MidwinterSun написа:Ъм.. иска да те опознае, например?
Като ми поставя условия?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Не, не ти поставя условия. Казва ти чисто и ясно какви са очакванията му от една връзка, на какво държи. Това не е условие. Това е простичък факт - и ще си остане такъв, независимо кога ти го узнаеш. С дребната подробност, че ако по конкретната точка двамата сте несъвместими, е идейно да го разберете максимално рано.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”