Въпрос на принципи
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Clouds
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Re: Въпрос на принципи
^^Ситуации и примери на теория хиляди.
Нищо не е само черно или само бяло. Особено пък чувствата и отношенията.
Нищо не е само черно или само бяло. Особено пък чувствата и отношенията.
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Начи първо, това дали си момче или момиче няма абсолютно никакво значение. Колкото момичета познавам, които са на твоето мнение, толкова и момчета.california написа:Може да звучи остаряло, смешно и дори несериозно казано от устата на момче.Но наистина го мисля.Не бих простил изневяра и не бих изневерил - и дори не защото го смятам за неморално, просто не го разбирам.А, аз не правя неща, които не разбирам.
Въпреки това уважавам мнението ви и силно се надявам да не съжалявате един ден.
Второ, аз лично въобще не се съмнявам, че наистина вярваш в това, което казваш. Обаче изпадал ли си наистина в такава ситуация? На колко години си? На 20-21? Това, което се опитвам да кажа, е че не е хубаво да сте толкова категорични. Никога не знаеш какво ще ти дойде до главата. Хубаво е да имаш принципи, хубаво е да се стремиш към тях, да се стараеш да не правиш това, което знаеш, че не е редно. Но наистина не знаете пред какви избори и решения ще ви се наложи да се изправяте след години.
П.С. Clouds горе долу е казал/а същото, ма кво да се прави - пиша бавно.
П.С. 2 Ееее, баси, запрете се малко бе! Човек не може да си постне коментара!
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
И бтв, мисля, че навлязохме леко в дебрите на вече съществуваща тема за ревността.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Поли, за ен-ти път - може да не знаеш какво ще ти дойде до главата (то никой не знае), но не ИЗБИРАШ ли СЪЗНАТЕЛНО каква да бъде реакцията ти на въпросното нещо? И не би ли могла да предвидиш собствената си реакция на базата на съществуващ опит и евентуални принципи? Или просто някой те кефи, хормони, едно-друго и оп, сутринта се събуждаш в чуждо легло, щото то... така се е получило (някакси и от самосебе си магически като с реле, което изключва мозъка и отваря краката - простете цинизма ми, обаче се опитвам да вляза в тона на разсъжденията)?
Вярно е, че написаното от Калифорния звучи малко наивно, но (поне аз) предпочитам да бъда с някой "наивен" и "неприложим" в реалността, отколкото утре да разбера, че то така, случайно, някак без да иска, бил се напил, тя едва ли не го изнасилила... ама аз нали го обичам и ще му простя. Ай' сиктир. Явно съм наивна, но не достатъчно благородна - ужас.
И, впрочем, Калифорния, познавам и мъж с почти десет години по-голям от теб, който е на твоето мнение. Да, вероятно би го казал с други думи, но смисълът би бил същия. Познавах и човек на 45 години, който непоколебимо би се присъединил към същото и само мога да си мечтая връзката ми със съпруга ми един ден да е толкова силна, колкото беше между него и съпругата му, Бог да ги прости. И ужасно се радвам, че има такива мъже, защото до голяма степен на хора като тях се крепи много крехката ми вяра в бъдещето на човечеството. Та... не е до годините, а до човека.
Вярно е, че написаното от Калифорния звучи малко наивно, но (поне аз) предпочитам да бъда с някой "наивен" и "неприложим" в реалността, отколкото утре да разбера, че то така, случайно, някак без да иска, бил се напил, тя едва ли не го изнасилила... ама аз нали го обичам и ще му простя. Ай' сиктир. Явно съм наивна, но не достатъчно благородна - ужас.
И, впрочем, Калифорния, познавам и мъж с почти десет години по-голям от теб, който е на твоето мнение. Да, вероятно би го казал с други думи, но смисълът би бил същия. Познавах и човек на 45 години, който непоколебимо би се присъединил към същото и само мога да си мечтая връзката ми със съпруга ми един ден да е толкова силна, колкото беше между него и съпругата му, Бог да ги прости. И ужасно се радвам, че има такива мъже, защото до голяма степен на хора като тях се крепи много крехката ми вяра в бъдещето на човечеството. Та... не е до годините, а до човека.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
Ели, именно. Взимаш решение. Съзнателно. Това е комплекс от претегляне на приоритети, възможности, рискове (баси мисля, че ученето за държавния не ми се отразява добре - все едно говоря за SWOT анализ), не казвам че оправданието би било алкохол или хормони. Толкова е субективно всичко. Не твърдя, че бих простила изневяра или че за мен е нормално аз да го правя, но не мога с чисто сърце да кажа, че знам как ще реагирам в подобна ситуация. Всеки, разбира се, гледа от собствената си камбанария. Не смятам, че подходът ти е грешен, просто ми е трудно да си го представя.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Търговецът на кристал написа:Поли, за ен-ти път - може да не знаеш какво ще ти дойде до главата (то никой не знае), но не ИЗБИРАШ ли СЪЗНАТЕЛНО каква да бъде реакцията ти на въпросното нещо? И не би ли могла да предвидиш собствената си реакция на базата на съществуващ опит и евентуални принципи? Или просто някой те кефи, хормони, едно-друго и оп, сутринта се събуждаш в чуждо легло, щото то... така се е получило (някакси и от самосебе си магически като с реле, което изключва мозъка и отваря краката - простете цинизма ми, обаче се опитвам да вляза в тона на разсъжденията)?
---
А с Калифорния и Анди искам да правя тройка.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Направо се изумявам на някои жени, които очакват мъжете им да са им верни до гроб
абсолютно е възможно, обаче всички знаем мъжете кога и с какво мислят. Ако наистина не сте готови да простите на половинките си, когато излезнат от правия път и решат, че би било яко да спят с някого за разнообразие, то това е много жалко. Хора сме и правим грешки. Хората трябва да си прощават.
Е, ако изневярата е прераснала в паралелна връзка, тогава има проблем, обаче тия драми, че кръшнал веднъж за 10-годишната ви връзка, са ту мъч. Много ясно, че ще му вдигнеш скандал и ще му го напомняш в продължение на една година, обвинявайки го и натяквайки му го. Той така и така ще се разкайва. След като си го е позволил, обаче, значи е имало защо
Не винаги другите са ни криви
Е, ако изневярата е прераснала в паралелна връзка, тогава има проблем, обаче тия драми, че кръшнал веднъж за 10-годишната ви връзка, са ту мъч. Много ясно, че ще му вдигнеш скандал и ще му го напомняш в продължение на една година, обвинявайки го и натяквайки му го. Той така и така ще се разкайва. След като си го е позволил, обаче, значи е имало защо
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Кой/Коя е Анди.....ама к'во ми пука...купон да става !FloWersOfEviL написа:А с Калифорния и Анди искам да правя тройка.
......
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
- california
- Писаружяк
Добре де, приятелко...12 месеца fake сърдене и всичко е бомба.Пък ти си била жена-мечта, щом толкова лесно прощавашCrippled Alice написа:Направо се изумявам на някои жени, които очакват мъжете им да са им верни до гробабсолютно е възможно, обаче всички знаем мъжете кога и с какво мислят. Ако наистина не сте готови да простите на половинките си, когато излезнат от правия път и решат, че би било яко да спят с някого за разнообразие, то това е много жалко. Хора сме и правим грешки. Хората трябва да си прощават.
Е, ако изневярата е прераснала в паралелна връзка, тогава има проблем, обаче тия драми, че кръшнал веднъж за 10-годишната ви връзка, са ту мъч. Много ясно, че ще му вдигнеш скандал и ще му го напомняш в продължение на една година, обвинявайки го и натяквайки му го. Той така и така ще се разкайва. След като си го е позволил, обаче, значи е имало защоНе винаги другите са ни криви
ORIGINAL FORUM PROFILE
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Анди е Angel-N. Да, не е писал в темата, но се е изказвал по други места относно тези въпроси и съм яко риспект. Та затова.
П.П. И спрете, моля, с двойните постове. Не ми се занимаа ся ги сливам.
П.П. И спрете, моля, с двойните постове. Не ми се занимаа ся ги сливам.
- california
- Писаружяк
Ок, ДиФло(новото ти име
).
А, искам да повдигна един въпрос към широкоскроените дами ?!
Какво ще направите, ако след много години(дано не стане!) дъщерите ви кажат, че мъжете им изневеряват?
Пак ли ще кажете:''Търпи маме, това е на любов'' ....или не : ) ?
А, искам да повдигна един въпрос към широкоскроените дами ?!
Какво ще направите, ако след много години(дано не стане!) дъщерите ви кажат, че мъжете им изневеряват?
Пак ли ще кажете:''Търпи маме, това е на любов'' ....или не : ) ?
ORIGINAL FORUM PROFILE
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
обръщението ти ми напомни за един таксиджия, който ми каза "мило"california написа:Добре де, приятелко...12 месеца fake сърдене и всичко е бомба.Пък ти си била жена-мечта, щом толкова лесно прощавашCrippled Alice написа:Направо се изумявам на някои жени, които очакват мъжете им да са им верни до гробабсолютно е възможно, обаче всички знаем мъжете кога и с какво мислят. Ако наистина не сте готови да простите на половинките си, когато излезнат от правия път и решат, че би било яко да спят с някого за разнообразие, то това е много жалко. Хора сме и правим грешки. Хората трябва да си прощават.
Е, ако изневярата е прераснала в паралелна връзка, тогава има проблем, обаче тия драми, че кръшнал веднъж за 10-годишната ви връзка, са ту мъч. Много ясно, че ще му вдигнеш скандал и ще му го напомняш в продължение на една година, обвинявайки го и натяквайки му го. Той така и така ще се разкайва. След като си го е позволил, обаче, значи е имало защоНе винаги другите са ни криви
защо да е измислено сърденето? Със сигурност няма да примреш от щастие като разбереш какво се е случило. Приятелят ми ако ми кръшне обаче първото нещо, което ще се замисля, е какво грешно правя аз.
Иначе мога да не съм жена-мечта и пак да прощавам. Като цяло прощавам доста лесно, защото сме ХОРА, които грешат. Ти ако си готов да си заебеш връзката заради единия секс, аз не бих го направила.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ако твърдиш, че обичаш някого и желаеш да прекараш живота си с него, просто си длъжен да простиш такова нещо. Не означава да го адмирираш или и ти да го правиш. А може пък просто някои хора да не гледат на изневярата като на апокалипсис.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Това по-скоро звучи сякаш Калифорния е тръгнал да изневерява. Сеш се колко абсурдно звучиCrippled Alice написа:Ти ако си готов да си заебеш връзката заради единия секс, аз не бих го направила.
Ники.. чак пък да си длъжен..
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
Crippled Alice написа:Направо се изумявам на някои жени, които очакват мъжете им да са им верни до гробабсолютно е възможно, обаче всички знаем мъжете кога и с какво мислят. Ако наистина не сте готови да простите на половинките си, когато излезнат от правия път и решат, че би било яко да спят с някого за разнообразие, то това е много жалко. Хора сме и правим грешки. Хората трябва да си прощават.
Съгласна съм с теб, само че аз не бих искала да знам за тази изневяра. Случило се е - окей. Щом е еднократно и си е начешал крастата негова си работа. Вече ако става въпрос за паралелна връзка, това аз не бих го търпяла.
Между другото малко тъпо ми стана сред такива моралисти като вас, кой знае как изглеждаме ние, които защитаваме обратната на вашата теза по отношение на изневярата. Искам само да уточня, че едва ли някоя жена би се радвала мъжът й да кръшка, но тук (поне аз) мисля и защитавам твърдението точно, че еднократна изневяра бих простила (а още по-добре ако не знам за нея). Докато връзката между двамата партньори е все още силна, докато достойнството и на двамата е запазено и всеки получава това, от което има нужда една изневяра in a lifetime не е кой знае какво. Това исках да кажа, дано съм останала разбрана.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.