скъсване

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: скъсване

Мнение от Kristo »

fak написа:твърде голяма доза от приказна любов надушвам някъде тука
Някой ти е подарил нов bullshit-detector? И няма да се похвалиш? Добре бе, ще видиш ти...

А сега по темата, да не се чувстват другите изолирани:

"Връзка" е понятие, което по принцип дефинира доста напреднала фаза на влюбеност, доверие и висока степен на комуникация с него/нея. Та, нека направим разбор:

- Влюбеност - колкото по-висока е, толкова по-често искате да се виждате. Което значи всеки ден - до 7 дни седмично. Ще го означим като х в уравнението

- Доверие - тук ще сметнем това, колко дни бихте му/й дали за неговите си дейности (хобита, приятели, почивка от вас, изнев... ъъъ работа... да, работа). Един вид - какво доверие му дават като дни от максимум 7. Ще означим тази величина с у, като минимумът е 0, максимумът е 7

- Комуникация - това е променлива величина, която се формира на базата на много фактори - като почнем от вашите характери, до каква степен се разбирате, сте на 1 акъл (може и общ), имате еднакви теми на разговор и прочее. Ще означим тази величина с z, съответно тя може да е и отрицателна (ако комуникацията ви е на такова ниво, че да не се налага да се чувате през 5мин за да уточните нещо, а е на високо ниво), а и положителна (ако обичате нон-стоп да сте наоколо, да му говорите, без дори да имате тема, а просто за спрота).

Така сега уравнението
(x - y) + z
забележете, че винаги добавяте z, но ако е отрицателно число, тогава се получава вадене на z.

Получения резултат:
Ако е 0 или по-малко - разделете се
Ако е между 0 и 5 - всичко е наред
Ако е между 5 и 7 - може и по-добре
Ако е над 7 - нещата отиват на вманиачаване и трябва да поработите по въпроса.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

А ако (x - y) дава отрицателна стойност това какво значи? :lol:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология

Мнение от Libra »

Никога не съм била добра по математика и сега ми стана ясно защо и във връзките не ми върви. :lol:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Мнение от The_iMMortal_f »

MidwinterSun написа:Кой е казал, че кафето и следващото след него трябва да са бързи?
Ок, първо на първо, всяка връзка си има своя динамика. Има хора, които нямат нужда да общуват толкова често с половинката.
Но простата, обективна, житейска истина е, че животът никого не чака. Ставаш и трябва да се оправяш, за да излизаш за уни/работа/стаж и прочее. Прекарваш няколко часа в това си занимание, в общия случай 8-9. Трябва да си изчистиш вкъщи, да напазаруваш, да си сготвиш нещо, защото иначе ще умреш. Имаш легион приятели, познати и колеги, които не можеш да си позволиш да оте*еш, защото ще си загубите връзката и ще останеш без тях. Тук-таме се вясва нечий рожден ден. Среща със семейството. Как точно се предполага, че трябва един човек да успее да вмести време за ежедневни срещи с гаджето? На мястото на съня?
Да, но има и случаи в които : 1.не чистиш вкъщи всеки ден.2.не пазаруваш всеки ден(може да си сготвиш да имаш за няколко дни3.ако толкова искаш да видиш половинката си- винаги можете да хапнете навън, да си поръчате за вкъщи и тн..Идеята ми е , че когато има чувства , желания и емоции от двете страни е желателно да намираме време един за друг.4.колко пъти сме ставали свидетели на хора, които забравят или не обръщат внимание на приятелите си , в името на новопоявилата се половинка- приятелите са за това- да прощават подобни временни замъгления на ума и да се отзовават когато имаме нужда от тях.Не е казано да ги забравяме, може да ги включваме в наше излизане, да вечеряме заедно или други неща- винаги има начин,когато има желание- просто, но валидно с все-сила клише.Ако моето гадже през ден ми излиза с номера.. "ама , изморен съм, ама тука трябва да ида, с този да се видя, с онзи .." ( все пак новата връзка изисква мъничка промяна на приоритетите , срещите с хората и пресяването им и нареждането им в графа "по-важно от него/нея- "не чак толкова важно(може да отпадне за друг път)..та, ако ми излиза с този номер, ще се почувствам като напориста мадама, а всичко което примерно ще искам е пълноценно общуване и много секс. Тадам.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

От позицията на приятелка мога да ти кажа, че по никакъв начин не мога да оправдая друга приятелка, която при всяко ново гадже забравя за съществуването ми. Приятелите не са за да прощават. Приятелите са, за да те подкрепят, но това е процес, който трябва да протича двустранно. А в описаната от теб ситуация личност А използва личност Б, за да си запълва времето, когато на хоризонта няма гадже, на което да посвети цялото си внимание.

Пък и, не може да излезеш с Мимето по женски и да повлачиш горкия момък със себе си. Накрая няма да е ясно кой на кого ще свети.

В тази връзка, това, което казах по-рано, все още си е в сила - Ники е до голяма степен прав, а в останалите случаи просто заебаваш социалния си живот. А може и изобщо да не си го имал, знам ли. И такива хора съществуват.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Мацка.. Сисича е много права. В началото разбирам да си пренаредиш приоритетите, началото е, все пак, всички знаем как е, но това е кратък период, който отминава. Аз лично трябва да спра да спя, ако ще се виждам абсолютно всеки ден с момъка.

И, бълийв ми, абсолютно е възможно да се установят нещата, за които говориш, дори и веднъж седмично да са срещите : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

Мнение от The_iMMortal_f »

бълийв ми , съм била във връзка в която сме се виждали всеки ден и въпреки това всеки е намирал време да си върши работите, да не се лишава от социални контакти и тн.Просто имаше голямо желание и от двете страни да сме нон-стоп заедно.Ако ще си виждам половинката 4 пъти в месеца, въпреки, че живеем в един град -No.
Последно промяна от The_iMMortal_f на 25 Авг 2012, 21:33, променено общо 1 път.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Единственото, което казвам е, че не е невъзможно.

Иначе, след 2 часа на лекции и 8 часов работен ден, всеки ден, ми, не, няма как да се виждаме ежедневно. Виж, мога да пробвам да скипна къпането. Tогава може и да намеря време :lol:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Сим, намали си картинката или я смени, иначе ще трябва да ти я махна аз - прекалено голяма е, имай милост.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Potato
От дъжд на вятър
Специалност: Логопедия & Potato

Мнение от Potato »

The_iMMortal_f написа:бълийв ми , съм била във връзка в която сме се виждали всеки ден и въпреки това всеки е намирал време да си върши работите, да не се лишава от социални контакти и тн.Просто имаше голямо желание и от двете страни да сме нон-стоп заедно.Ако ще си виждам половинката 4 пъти в месеца, въпреки, че живеем в един град-

http://prikachi.com/images/834/4999834c.jpg
И после що има "ма ние сме от 6 години заедно, той вече няма време за мен, не ме желае и през по-голямата част от времето само с приятелите си кисне, промени се!" :mrgreen:
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

С приятелката ми живеем в два края на София. 5 дни в седмицата сме на работа, аз поне до 6, тя най-често до 7. И двамата си имаме и други ангажименти както и приятели, с които да се виждаме. Имаме и поправителна сесия. Абсолютно я разбирам, когато ми каже "изморена съм". Виждаме през ден за по час-два + малко повече за един ден от уикенда е максималното, което можем да си позволим. Ако някой може да си позволи повече, то просто е човек без ангажименти, което си е съвсем ок, ако такива са ти приоритетите в живота.

А по уравменоето на Кристо с Милена сме поне на -5 :)
Аватар
HCL
В началото бе словото
Специалност: Фармацевт

Мнение от HCL »

Всичко с бившата ми беше наред до последния ден даже ставаше още по-добре но аз реших че не може да продължавам да я лъжа.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

HCL написа:Всичко с бившата ми беше наред до последния ден даже ставаше още по-добре но аз реших че не може да продължавам да я лъжа.
Well, that escalated quickly :lol:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Пич, я задълбай :compress:
Аватар
HCL
В началото бе словото
Специалност: Фармацевт

Мнение от HCL »

с две думи е*ах я и я зарезах
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”