Въпрос на принципи

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий
Курс: друг

Re: Въпрос на принципи

Мнение от The_iMMortal_f »

inc написа:Ако мъжът си струва - да. Това не значи, че бих му останала длъжна. И нямам предвид и аз да кръшкам за спорта и да му го върна - всеки има своя малък или по-голям порок, който другият търпи. И като казвам внимание имам предвид да мога да разчитам на него; както и той на мен.
С думи прости- ти си търсиш мъж, с когото да ти е удобно.Дали ти изневерява или не- няма абсолютно никакво значение, важно е да прави каквото прави, ама да се прибира при теб?Тъй ли?

Наречете ме старомодна, но мисля точно като california и по-добре да съм сама отколкото да мисля винаги - къде е пак, с коя е и коя поред му е..Не , мерси..
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Libra »

Калифорния, и аз не исам да знам, че бракът на нашите не е перфектен, но е така. И аз не искам да знам защо баба ми и дядо ми са разведени, но е така. И аз искам да се омъжа и да знам, че човекът до мен ще ме обича точно така, както в деня на сватбата, дай боже и аз него, но ние сме просто хора. Променяме се, желанията ни се променят, мирогледа ни се променя. Романтичната ти идеология е очарователна, но не особено приложима в наши дни. :?
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Libra, твоя пост малко ме навежда на мисълта, че да си моногамен е романтична идеология, която е неприложима :lol:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

кое не и приложимото - извинявай, че се намесвам.Когато усетиш, че залиташ по чуждо- нещо просто ти липсва.АКодържиш на човека срещу теб- сядаш и му казваш: Душко, чувствам, че се очуждаваме дай да направим нещо, защото не искам да се разделяме.Ак ои след това пак се озърташ и очите ти шарят.. просто сядаш и казваш :Мисля, че се изчерпихме, нямам какво повече да ти дам, не искам нищо от теб, беше ни приятно, но до тук.Оставяте се, да си чист пред себе си и тогава продължавам към това на което си хвърлил око.Какъв е смисъла да изневерявап- ако не си щастлив - просто си тръгни.Хората в днешно време за позабравили приложение на думата "диалог".. :roll:
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

california написа:Темата наистина е правилно озаглавена - ВЪПРОС НА ПРИНЦИПИ ! : )
Или на нужди, по-скоро. Колко хора живеят в отворени връзки? А ако тръгнем да си говорим за феномена полиамория, там нещата съвсем се оплитат... :shaking2:
Libra написа:в рамките на една връзка, която е с опцията да бъде 4everandever дали наистина си представяте, че може да мине без нито една забежка?
О, да, възможно е. Всичко опира до това да намериш точния човек, с когото да държите на едни и същи неща и да искате едно и също.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Libra
Гутенберг

Мнение от Libra »

Според мен колкото по-рано осъзнаем, че не можем да очакваме от някого цял живот да ни е лепнат за д-то, толкова по-щастливи и освободени от предразсъдъци ще бъдем. И това не се отнася само за любовните връзки.
Последно промяна от Libra на 25 Авг 2012, 16:13, променено общо 1 път.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Никой не говори за това да го очакваш. Но едно е да очакваш, друго е да искаш нещо и да се стремиш към него. Плюс това, предразсъдъкът на един е щастие за друг.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

Думата диалог, доверие и уважение...бих казал.
Livra, аз не живея в романтичен свят, напротив.Знам, че семейството на баба ми и на родителите ми, не е перфектно.Но всеки един от тези хора, ми е казвал и ме е учил, че когато си с един човек, не е редно спрямо него, а и спрямо себе си да бъдеш с друг.
Може да звучи остаряло, смешно и дори несериозно казано от устата на момче.Но наистина го мисля.Не бих простил изневяра и не бих изневерил - и дори не защото го смятам за неморално, просто не го разбирам.А, аз не правя неща, които не разбирам.
Въпреки това уважавам мнението ви и силно се надявам да не съжалявате един ден.
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Еее евала- едно момче, което иска и му харесва да е моногамно и застава твърдо зад моногамията.
И за разлика от повечето не се кефи на идеята да е с повече от едно момиче по едно и също време. Мъже женкарчета под път и над път... само си търсят какво да е***.

Направо съм изумена и приятно изненадана като чета мненията на california. Такова нещо не се среща всеки ден! :)
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

The_iMMortal_f написа:
inc написа:Ако мъжът си струва - да. Това не значи, че бих му останала длъжна. И нямам предвид и аз да кръшкам за спорта и да му го върна - всеки има своя малък или по-голям порок, който другият търпи. И като казвам внимание имам предвид да мога да разчитам на него; както и той на мен.
С думи прости- ти си търсиш мъж, с когото да ти е удобно.Дали ти изневерява или не- няма абсолютно никакво значение, важно е да прави каквото прави, ама да се прибира при теб?Тъй ли?

Наречете ме старомодна, но мисля точно като california и по-добре да съм сама отколкото да мисля винаги - къде е пак, с коя е и коя поред му е..Не , мерси..
Не казвам, че няма никакво значение дали изневерява или не. И не безразборно и до безкрай. Но ако се случи, ще го преживея. Предпочитам да кръшка, вместо да заложи семейните ценности, защото (например) е пристрастен комарджия. Или да пропусне рождения ден на детето ни, защото е работохолик. Човек, стига да иска, може да прецени кой е най-важен за него и да го доказва с дела.
Нека е удобство това, което търся в мъжа. Но за цял живот инвестиция, мисля, че е достатъчно значим критерий, че да си струва.
Разбира се, че можеш да си живееш щастлив, романтичен и моногамен. Далеч съм от отричането. Просто този модел е толкова скован и и поставя хората в ситуация на една излишна обсебеност. и Не мисля, че е толкова универсален и меродавен за всяко семейство, че да се заклеймяват двойките, които не се впшисват в представата за прекрасно приказно съжителство.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Clouds
В началото бе словото

Мнение от Clouds »

Не може да бъдеш сигурен, че няма да изневериш, най-малкото защото човешкото същество е достатъчно многопластово да кажем.
Не казвам, че дълга връзка без изневяра не може да съществува, а че не можеш да си убеден какво ще ти поднесе съдбата, как ще се промениш ти самия, отношенията и дори разбиранията ти.
А обичта би накарала някои хора да простят. :D
Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

california написа:Думата диалог, доверие и уважение...бих казал.
Livra, аз не живея в романтичен свят, напротив.Знам, че семейството на баба ми и на родителите ми, не е перфектно.Но всеки един от тези хора, ми е казвал и ме е учил, че когато си с един човек, не е редно спрямо него, а и спрямо себе си да бъдеш с друг.
Може да звучи остаряло, смешно и дори несериозно казано от устата на момче.Но наистина го мисля.Не бих простил изневяра и не бих изневерил - и дори не защото го смятам за неморално, просто не го разбирам.А, аз не правя неща, които не разбирам.
Въпреки това уважавам мнението ви и силно се надявам да не съжалявате един ден.

where have you been :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ?????

Аватар
The_iMMortal_f
Паисий

inc написа:
The_iMMortal_f написа:

Не казвам, че няма никакво значение дали изневерява или не. И не безразборно и до безкрай. Но ако се случи, ще го преживея. Предпочитам да кръшка, вместо да заложи семейните ценности, защото (например) е пристрастен комарджия. Или да пропусне рождения ден на детето ни, защото е работохолик. Човек, стига да иска, може да прецени кой е най-важен за него и да го доказва с дела.
Нека е удобство това, което търся в мъжа. Но за цял живот инвестиция, мисля, че е достатъчно значим критерий, че да си струва.
Разбира се, че можеш да си живееш щастлив, романтичен и моногамен. Далеч съм от отричането. Просто този модел е толкова скован и и поставя хората в ситуация на една излишна обсебеност. и Не мисля, че е толкова универсален и меродавен за всяко семейство, че да се заклеймяват двойките, които не се впшисват в представата за прекрасно приказно съжителство.

А ако пропусне рождения ден на детето ви, защото е с друга в този мил семеен момент?Примерно.

Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

Явно няма проблем....стига да се върне!
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Мнение от inc »

Значи семейството му не е достатъчно значимо за него и той не му обръща подобаващото внимание.
Тогава директно ще му оставя обувките пред вратата и ще му хвърля нещата през балкона. :lol:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”