Спорт

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Re: Спорт

Мнение от although »

Точно така, няма да ти се пише оценка, освен ако ти самата не пожелаеш да имаш такава в книжката си. Важното е да намериш време за спорт и да се включиш в някоя от групите, а пък треньорите по плуване не ги мисли, тъй като те са си достатъчно печени. ;)
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
admin.sport
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от admin.sport »

СПОРТЕН ЛАГЕР НА МОРЕ
http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... eten_lager
Аватар
mirchi
В началото бе словото
Специалност: биотехнологии
Курс: първи

Мнение от mirchi »

Еееее, супер! Адски много ми харесва този спорт, едвам докачвам 15, за да се запиша.
Понасяй с достойнството, онова което не можеш да промениш!
Аватар
Simpatico_
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Simpatico_ »

А извинявайте,дали може някой да ми каже повече за съвременните танци? Къде се провеждат,какво се прави,че не съм от най-танцувалните,пък много се чудя за спорта. Става ли за момчета?
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

ми става, що да не става, не е нещо кой знае какво.
Едно време бяха в БФ. Общо взето 4-5 часа се разучават стъпките на един стил, после на друг коренно различен и така. Стиловете са общо взето всичко каквото може да ти дойде на ум (джаз, модерен балет, хип-хоп, валс, румба, ча-ча и още някакви, ама ги забравих)
한류
admin.sport
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от admin.sport »

Уважаеми колеги,
Във връзка с Вашите опасения, че няма да се запишете на спорта, който желаете, поради късното излизане на учебните ви програми, променяме сасията на онлайн записването.
ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕТО ЗА СПОРТ ще стартира на 01 октомври от 12.00 ч. и ще приключи на 06 октомври в 24,00 ч.
За студентите със здравословни проблеми - постоянни или временни, записването онлайн ще стане след предварителна консултация с преподавателите по кинезитерапия, които ще ви насочат към подходящата за вас дейност - спорт, корекционна гимнастика или физиотерапия.
Преподавателите-кинезитерапевти ще ви приемат в Центъра по кинезитерапия в Ректората, от 26 септември до 02 октомври, от 10,30 до 12,00 ч. и от 14,00 до 15,30 ч.
Моля, носете съответните документи, удостоверяващи заболяването!
Освободени от спорт НЯМА!
Успех!
vuvuzela
В началото бе словото

Мнение от vuvuzela »

А спорта за всички специалности ли е задължителен? Понеже в програмите на някои специалности има спорт, а в други няма?
admin.sport
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от admin.sport »

vuvuzela написа:А спорта за всички специалности ли е задължителен? Понеже в програмите на някои специалности има спорт, а в други няма?
Това, дали спортът е задължителен или не, може да разберете във вашите учебни програми или в отдел учебен във факултета ви.
Ние предлагаме на студентите възможност да спортуват, а какво ще направите вие, си е ваш избор.
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Мнение от Snow-White »

Simpatico_ написа:А извинявайте,дали може някой да ми каже повече за съвременните танци? Къде се провеждат,какво се прави,че не съм от най-танцувалните,пък много се чудя за спорта. Става ли за момчета?
Бях на танци последната учебна година. Преподавателката е готина, но имай предвид, че много държи на присъствията. Часовете се провеждат в Биологическия факултет - започвате с обща загрявка, след което минавате към танците. Първо се учи модерен балет, после джаз и хип-хоп, има и малко латино. Някои стъпки са различни за мъжете и тя им ги показва на тях допълнително. Единственият недостатък е, че много малко повтаря новите стъпки (2 пъти и кой каквото запомнил до следващия път). Комбинациите са общо три - една балет, една джаз и една хип-хоп, като накрая те изпитва на една от тях по твой избор. Танцуваш сам пред всички. Ние имахме в групата само едно момче, което не е изненада - обикновено момчетата се записват на акробатичен рок, който е при същата преподавателка.
ИзображениеИзображение
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика

Мнение от SugarWithSpice »

Бих искала някой да ми обясни какво представлява този зумба фитнес? :D А иначе - имам проблеми с глезена и ми трябва нещо, което не натоварва много краката или поне глезените. Колебая се между аеробика, каланетика и фитнес. Интересува ме всички спортове ли имат изпити и нормативи за покриване? И примерно ако запиша фитнес, колкото да си поддържам тялото ще ми скъсат ли трътката от тренировки и гадни изпити? С други думи препоръчайте ми спорт, където няма да се налага да показвам завидни спортни умения, които не притежавам :D
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

Мнение от antoniakochos »

ходила съм на зумба известно време и трябва да ти кажа,че ако имаш проблеми с краката не е за теб-има много скачане.танцуване,въртене :compress: общо взето ти пускат нещо като африканската песен ан Шакира(не се сещам как се казва) и ти показват стъпки и ти танцуваш :)
We are all mad here.

https://www.facebook.com/antoniakochos
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Мнение от Snow-White »

SugarWithSpice, според мен най-подходяща в твоя случай е каланетиката - няма бързи и резки движения и през повечето време седиш или лежиш, не е като аеробиката да си прав и да скачаш. Във фитнеса има упражнения, които много натоварват глезените.
ИзображениеИзображение
nikolay_pt
В началото бе словото

Мнение от nikolay_pt »

А за футбол как са нещата? Нещо гледах , че отбора ходи доста по състезания. В отбора трудно ли се влиза? Бих казал, че определено имам възможности , но това , че съм първокурсник ще повлияе ли по някакъв начин?
http://gradski.eu - един блог за света и околностите !
http://facebook.com/gradskieu - развлекателен блог !
drone
В началото бе словото

Мнение от drone »

А ако се запиша на тенис на корт отначало ли се почва или трябва да съм играл известно време? Аз съм тренирал тенис на маса но не го видях при спортовете - предполагам го няма или аз съм го пропуснал?
admin.sport
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от admin.sport »

drone написа:А ако се запиша на тенис на корт отначало ли се почва или трябва да съм играл известно време? Аз съм тренирал тенис на маса но не го видях при спортовете - предполагам го няма или аз съм го пропуснал?
Тенис на маса няма.
За всяка спортна дисциплина има групи за начинаещи и напреднали. Има и представителни отбори, за тези които искат да се състезават и имат такива възможности
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”