Как стоят нещата с общежитията тая година ?

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
suselv
В началото бе словото
Курс: трети

Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?

Мнение от suselv »

Голяма част от хората по право биват настанявани в блок 51 , за който е известно ,че е реновиран :) Високият бал не два гаранция за хубаво общежитие- всичко е късмет или 'по-специални' условия :Д Гаранция за хубаво общежитие и изпитана рецепна няма , но все пак те съветвам да кандидатстваш с бал : най-малкото се надяваме, че у хората по настаняване има малко такт и чувство за отговорност :)
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Мнение от SugarWithSpice »

Искам да попитам, за да си с друг човек в една стая необходимо ли е и двамата да го отбележите? Примерно ако единия го е написал, а другия не - слагат ли ги пак в една стая?
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

Мисля, че трябва и 2мата (или 3мата) да си съгласуват желанията...все пак единият може да не иска да бъде настанен с този, който го е записал :roll:
ДС - :pukeright:
Аватар
bellatrixxl
В началото бе словото

Мнение от bellatrixxl »

driplio написа:
Имам въпрос. Какво смятате да правите ако не ви дадат общежитие?
Ще се установя на някоя пейка пред един от блоковете и ще си направя къщурка от кашони :lol: ...сега сериозно - просто ще си потърся някаква по-евтина квартира; чувал съм,че има много изгодни в покрайнините на София на около 1ч. и 30м път до унито , so that's also some kind of solution :roll:
амиии.. 2 кашона от мен, два- от теб и става апартамент ...

п,п интересно ми е, понеже аз нямам идея какво бих правила ако не ми дадат общежитие ..
Точолина
Lina__
От дъжд на вятър

Мнение от Lina__ »

Здравейте!Имам следния въпрос или по-скоро проблем. В чужбина съм и исках да си платя наема през epay,но не можах да се регистрирам.Помолих роднини, които са в България да платят вместо мен, но на касите е имало големи опашки и са превели парите по банкова сметка на университета през гише на easypay без да ме попитат... Обадили са се в СБО, обяснили са им че така не се прави ;/ За да удостоверят превода са им казали да сканират разписката и да я пратят по мейла, но все още никой не е отговорил осъществено ли е плащането.. Ще съм благодарна ако някой има идея какво още да направя или поне някакъв съвет!Благодаря ви :wink:
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

bellatrixxl написа: п,п интересно ми е, понеже аз нямам идея какво бих правила ако не ми дадат общежитие ..
Вземаш си стая под наем със съквартирантка за 120 лв. на месец докато си намериш работа и по-добро място за живеене.
Lina__ написа:...
Ми след ден-два звънни в СБО да видиш какво става.
SugarWithSpice написа:Искам да попитам, за да си с друг човек в една стая необходимо ли е и двамата да го отбележите? Примерно ако единия го е написал, а другия не - слагат ли ги пак в една стая?
Слагат ги. Щом някой си е дал личните данни на другия при попълването на формуляра, се предполага, че иска да са заедно. Но е по-сигурно, ако и двамата попълнят, че искат да са заедно.
sonityy написа:Аз имам един въпрос- успехът ми е висок-5.84 и би трябвало...
Значи, това с хубавите стаи е изцяло на късмет - никой не се съобразява да слага по-силните студенти в по-хубави стаи в ремонтираните блокове, а по-слабите - другаде. Комисията по настаняването има една цел - да настани колкото се може повече хора и колкто се може по-експедитивно. Пренареждането по желания и успех доста забавя този процес и затова не го правят. Това е и причината, разбира се, всяка есен да има много недоволни, но докато кандидатите се разпределят ръчно - така ще е. Миналата година щеше да се внедрява софтуер, който да върши тази работа, но така и нищо не се случи.
izrod написа:Може и да прозвучи смешно въпросът, но ще рискувам. Нали за всеки има бюро в общежитията, да има къде да си сложи компютъра? :lol:
Не съм влизал в стая, в която да няма бюро и стол за всеки живущ.
Facebook
Изображение
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

А аз искам да попитам - аз си попълвам , че искам да съм в същата стая, обаче момичето с което живяхме преди беше на еразъм една година и сега отново искаме да сме заедно в тази стая - въпроса е тя трябва ли да пише моите данни след като е отсъствала една година? Или просто си пише че иска същата стая?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Илияна
В началото бе словото

Мнение от Илияна »

Къде мога да разгледам снимки на стаите? Защото търсих, а нищо не намирам. Имаше некв сайт, ама там снимките са стари .. :)
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика

Мнение от SugarWithSpice »

Опа значи вече имам проблем. А дали може да напиша, че не искам да съм с някого в стая? :D Проблемът ми е, че другия човек ми има данните понеже сме съученички от много време, а аз не знам как да я отрежа за обща стая...
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
petar Totev
В началото бе словото
Специалност: Културология
Курс: втори

Мнение от petar Totev »

svetlio.varna написа:
petar Totev написа:Здравейте! Имам един въпрос, извинявам се, че може би изглежда глупаво. Сега ще съм студент първи курс. Надявам се да бъда разпределен в стая с този, който ще заявя. Знам, че за да се запази стаята през лятото трябва да плащаме по 70 лева на месец. Но догодина ще дойде още един наш приятел. Та въпросът ми е може ли през лятото да плащаме наем за друга стая/тройна/ и от есента да сме тримата? Благодаря предварително.
Да, но трябва да се преместите още през в началото на лятото.
Всъщност сега се замислих дали не могат да ни откажат, защото ще сме двама, а ще запазваме тройна стая? Всмисъл има някакъв шанс третия да не го приемат.
The_Novelist
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от The_Novelist »

Съжалявам ако въпросът е бил задаван и преди, но тъй като нямам зрителната способност да гледам с часове в светещия монитор, реших да питам тук.

Какви данни на бъдещия си съквартирант трябва да въведем в електронната декларация?
Аватар
rebellious_
В началото бе словото
Специалност: Европеистика

Мнение от rebellious_ »

Ами мисля, че трите имена и ЕГН. :)
- Въпреки всичко, Вие сте една малко сложна личност.
- О, не- увери го тя припряно - Не, всъщност не съм. Аз съм просто.... Аз съм просто цял куп различни обикновени хора. :)))
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

Мнение от antoniakochos »

Шашнахте ме с това,че за всеки има бюро и стол в стаята : О това прави 3 бюра и 3 стола в стая колкото кибритена кутия,в която трябва да живеят и 3 момичета.Като сестра ми учеше в УНСС и ползваше общежитие имаха едно бюро,може би 2 стола и другите повърхности,наподобяващи бюро бяха 2 нощни шкафчета и една маса.може и да е имало някакво плотче,но е било много далече от "бюро".естествено,може общежитията на двете унита да са различни,но големината на стаите-надали.Така че нека някой,който е влизал в общежитие на СУ да каже в лрайна сметк ав средностатистическа стая за 3ма души какви мебели има.

Сериозно ме изумихте с това "Не съм влизал в стая, в която да няма бюро и стол за всеки живущ." : )
We are all mad here.

https://www.facebook.com/antoniakochos
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Задължително има 3 легла, 3 стола, 3 бюра (като в повечето случай 1 или 2 са точно бюра, а другото е маса), някакъв шкаф и гардероб.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
Аватар
antoniakochos
От дъжд на вятър

Мнение от antoniakochos »

така вече може.от поста,който цитирах излизаше,че има 3 бюра,които са си точно бюра и това тотално ми объран представата за големината на стаите на СУ.Някой може ли да ми каже колко квадрата е една стая,без банята и коридора,където е големият гардероб(ако не се лъжа,разбира се) ? : )
We are all mad here.

https://www.facebook.com/antoniakochos
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”