Че то няма ли парно, ми и духалки чак..?svetlio.varna написа:Забранено е. Всички имат. То и духалките са забранени. Всички имат. Тези, които не си взеха, не преживяха зиматаandreana_ написа:Можем ли наистина да си имаме такива уреди в стаята (малка печка да кажем, микровълнова фурна и т.н.), защото някъде прочетох, че е забранено?
Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Lidia_
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
- Lidia_
- В началото бе словото
Тези блокове 52 и 42Б дето в последните постове сa горещата тема.. стаите им за колко души са?
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
-
light_flight
- В началото бе словото
пускам си питането пак, че остана на предната страница, а ми в важноlight_flight написа:Имам въпрос относно семейните общежития. Със сестра ми искаме да сме в една стая. Тя учи в УАСГ и мислех, че няма как да стане, но ми казаха, че няма значение просто тя трябвало да дойде в общежитията на СУ. Може ли да ми дадете някаква информация? И също тези "семейни общежития" в отделни блокове ли се намират, как са условията там и пр.
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
Добре де, а хладилник поне можем ли да си занесем??? Телевизор?
Какво се очаква от нас като живеем на общежитие - няма къде да си сготвим, няма как да си вкараме печка в стаята, ако ни е студено не можем да пускаме духалки, ако и хладилникът е забранен как по дяволите да си съхраняваме храната??? Или от нас се очква да ядем само сухо и да ходим в столовете да си плащаме?? Че и да влизат да ни конфискуват уредите...
Ако искаме интернет в общежитието длъжни ли сме да ползваме този, който ни се предоставя и имаме ли право на договор с друг доставчик? С кабелната пак ли стои въпроса така и ако да, ако само единия иска кабелна, а другия/те не, този, който не иска трябва ли да плаща? Аз например предпочитам, да нямам кабелна и телевизор, но ако съквартирантката/те искат какво правя?
Имаме ли право да си донесем поне някакви малки преносими шкафчета или рафтчета?
Какво се очаква от нас като живеем на общежитие - няма къде да си сготвим, няма как да си вкараме печка в стаята, ако ни е студено не можем да пускаме духалки, ако и хладилникът е забранен как по дяволите да си съхраняваме храната??? Или от нас се очква да ядем само сухо и да ходим в столовете да си плащаме?? Че и да влизат да ни конфискуват уредите...
Ако искаме интернет в общежитието длъжни ли сме да ползваме този, който ни се предоставя и имаме ли право на договор с друг доставчик? С кабелната пак ли стои въпроса така и ако да, ако само единия иска кабелна, а другия/те не, този, който не иска трябва ли да плаща? Аз например предпочитам, да нямам кабелна и телевизор, но ако съквартирантката/те искат какво правя?
Имаме ли право да си донесем поне някакви малки преносими шкафчета или рафтчета?
Българска филология I курс
- smile_giirl
- В началото бе словото
- Специалност: Стопанско Управление с Английски език
- Адрес в галерията на СУ: smile.giirl
Аз малко да изнахалствам с моя въпрос обаче има ли вариант да бъдат настанени само двама човека в стая за трима. Мисля че още преди да попитам знам отговора ама все пак да питам. И ако го няма този вариант- стаи с двойки- само в 8 блок ли има и какво е положението там - като стаи, обзавеждане, отопление и т.н. ?
Just smile back ! =)
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Обратна връзка:
В повечето стаи хората си носят хладилници, тостери, духалки...Вярно е, че понякога електрическата система се претоварва, но зависи и в кой блок си.silverdream написа:Добре де, а хладилник поне можем ли да си занесем??? Телевизор?
Моята съквартирантка имаше и телевизор. Вземи си каквото искаш, а ако разбереш, че има пренатоварване на инсталацията, ще си скриеш духалката в шкафа(в моя блок така правиха)
За интернет-можеш да избереш сама доставчика си, аз лично съм на мегалан, доколкото знам има и други опции- виж тук: http://www.studgrad.net/
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
То ,че ще се крият уредите е ясно, ама ми е интересно тея които забраняват как очакват да живеем? Като в затвор? Вярно е, че сме отишли да учим, ама трябва ли да пребиваваме в пълни дупки без елементарни необходимости.....
А при настаняване какво се плаща? Предполагам има депозит, но колко е?
А при настаняване какво се плаща? Предполагам има депозит, но колко е?
Българска филология I курс
- aishiii
- От дъжд на вятър
- Специалност: Стопанско управление (немски език)
svetlio.varna написа:Най-високият наем е около 25 лв. + депозит 75 лв. + 20 лв. втори депозит + 10 лв. пропуск = 130 лв.
Ohne Frauen geht es nicht.Das hat sogar Gott einsehen müssen.
- Lidia_
- В началото бе словото
А имало ли е случаи на кражби? Например със съквартирантките ми сме излезли, връщаме се и някои неща липсват..
- california
- Писаружяк
- Специалност: журналистика
Е, нали си затваряш стаята.Кой ще ти влезе...Lidia_ написа:А имало ли е случаи на кражби? Например със съквартирантките ми сме излезли, връщаме се и някои неща липсват..
''Момиче от блок 42А беше хванато, докато крадеше духалка и 2 броя кренвирши.
Собственичките не пожелаха да повдигнат обвинение и крадлата полуди условна присъда.''
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
©2013 - All rights reserved by california
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
От познати знам, че не е съвсем така, особено ако се правят ремонти в блока...Приятел от ТУ ми е казал, че докато той и съкв. му са били на лекции, майстори са сменяли дограмата и като се върнал освен, че заварил стаята си цялата пълна с боклуци, а и му липсвали 5лв от шкафчето и половинка бира от хладилникаЕ, нали си затваряш стаята.Кой ще ти влезе...
ДС - 
-
ZEEP
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
ХАхаха каква ирония простоdriplio написа:От познати знам, че не е съвсем така, особено ако се правят ремонти в блока...Приятел от ТУ ми е казал, че докато той и съкв. му са били на лекции, майстори са сменяли дограмата и като се върнал освен, че заварил стаята си цялата пълна с боклуци, а и му липсвали 5лв от шкафчето и половинка бира от хладилникаЕ, нали си затваряш стаята.Кой ще ти влезе...
- Rositsa.K
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Имам въпрос
Когато миналата година напусках общежитието, в което бях, домакинката ми даде някакво мъничко листче (вече даже не помня какво пишеше в него) и ми каза да го пазя, защото на следващата година трябва да го представя, иначе нямало да ме допуснат в друго общежитие. Загубих го...
И сега се чудя дали наистина е толкова важно и необходимо?
Дали някой се сеща за какво става на въпрос?
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Обходния лист, може би?
И на мен ми дадоха обаче не ми е казала нищо... аз обаче си го запазих защото сметнах за нужно и помислих, че е важно да си го имам поне докато не ме настанят отново в същата стая.
И на мен ми дадоха обаче не ми е казала нищо... аз обаче си го запазих защото сметнах за нужно и помислих, че е важно да си го имам поне докато не ме настанят отново в същата стая.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- Chernozemski
- В началото бе словото
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Може би тези неща са обсъждани в темата, но не съм я следил и искам да попитам:
1. От кога започват записванията за общежитията, кога излизат класиранията и ще има ли места за всички?
2. Ако имам желание да бъда в общежитие с познат човек, какво точно трябва да направя и каква е вероятността желанието ми да бъде удовлетворено?
3. Колко приблизително излиза цената на месец за един човек и оказва ли влияние дали ще сме двама или трима в стая?
1. От кога започват записванията за общежитията, кога излизат класиранията и ще има ли места за всички?
2. Ако имам желание да бъда в общежитие с познат човек, какво точно трябва да направя и каква е вероятността желанието ми да бъде удовлетворено?
3. Колко приблизително излиза цената на месец за един човек и оказва ли влияние дали ще сме двама или трима в стая?
Поклон, народе мили,
работник и герой,
с крила, с железни сили,
поклон, народе мой!
Цалувам твойта слава,
свещений подвиг твой,
десницата ти здрава,
поклон, народе мой!
Цалувам ти венците,
юнако в мир и в бой,
ковач на бъднините,
поклон, народе мой!