[КСК 2012] Скандинавистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
rallie
Пишете, о, братя
Специалност: Business Administration
Курс: трети

Re: [КСК 2012] Скандинавистика

Мнение от rallie »

Възможно е някой да си е изтеглил дипломата след това. :)
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

Stargazer написа:
Търговецът на кристал написа:Не, то на другото момиче й показваше адекватно минималния бал, но й казваше, че е приета с бал 17 и нещо.
Вярно, че така беше. И тогава точно ние с тебе й обяснявахме, че е грешка и няма как да е вътре.
Брей.. добре де, аз останах с впечатлението, че всички места с английски са запълнени. Тогава защо ще пада балът на трето класиране, след като не падна на второ? :roll:
и аз останах със същото впечатление и точно заради това реших на 2ро да се запиша и да не чакам 3то , но нищо такъв ми бил късмета здраве да е :D :wink: :wink:
Аватар
Stargazer
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика

Мнение от Stargazer »

rallie написа:Възможно е някой да си е изтеглил дипломата след това. :)
Възможно е, но малко ме съмнява. :)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Добре де, а колко е балът за жени след трето класиране? Разберете, просто е невъзможно да падне с толкова. Хубаво, едно момиче да си е изтеглило дипломата, да е паднал балът с 6 стотни. И с 60 стотни да е паднал, което е невъзможно, защото в техните рамки със сигурност има сумати народ, дето е писал Скандинавистика някъде напред из желанията. Ама... 6 единици? Несериозно е.
Абе, сега ми хрумна нещо - имате ли идея откъде мога да проверя баловете от далеееечната 2004? Щото на мен тогава Скандинавистиката ми беше второ желание и като ме приеха на първо класиране първо желание, така и не видях какво е станало с бала за Скандинавистика. Знам само, че трябваше да имаш над 5.90 на изпита по английски, за да влезеш на първо класиране, но сега ми стана любопитно как са се развили нещата в годината, когато кандидатствах аз.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Stargazer
В началото бе словото
Специалност: Скандинавистика

Мнение от Stargazer »

Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Уха. Годината, когато аз кандидатствах, е била някакъв рекорд. Минималният бал за момичетата е бил 29.88 от 30. Т.е. се е влизало с минимум 5.96 на изпита по английски и с две пълни шестици от дипломата. Добре, че тогава просто я бях писала ей така, щото ми звучеше яко и си падах по норвежките скиори. :) Но като гледам, тогава баловете за (почти) всяка специалност са били чувствително по-високи, отколкото са сега. Тюркологията сега е с минимален бал 9 и нещо от максимални 24. По мое време е била с минимален 26,12 от максимум 30... И повечето филологии са така, с изключение на най-екзотичните.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
outlander
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от outlander »

Балът при момчетата е паднал с 3 единици...кво да говорим..
Последно промяна от outlander на 15 Авг 2012, 11:08, променено общо 1 път.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Кога това, сега ли? И само за кандидатствалите с английски, или и за тези с немски? Щото там по принцип са чувствително по-ниски баловете, с които се влиза, а май на първо класиране дори не бяха запълнили местата за момчета, кандидатствали Скандинавистика с немски. Може и да бъркам, де, но нещо подобно ми направи впечатление.
В края на ноември
Аватар
outlander
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от outlander »

Ми точно с английски 19.91 е паднал ...тва никога не е било :D И си казах ,че няма никакъв смисъл да чакам 3то , но явно съм грешал :D
Последно промяна от outlander на 15 Авг 2012, 11:45, променено общо 1 път.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Продължава да ми е мегастранно. Или, всъщност, има вариант - ако на второ класиране са видели, че балът не пада и са се изпозаписали масово и е останал само един, който е с такъв бал, какъвто ти казваш, да чака трето класиране, а между второ и трето някое от приетите с английски момчета си е изтеглило дипломата, или пък неусвоеното място за кандидатствалите с немски, са го прехвърлили към тия с английски. Наистина не виждам друг вариант, при който балът би могъл да падне толкова в рамките на едно класиране и при толкова малко бройки, които приемат. Или да е станала грешка, защото явно специално със Скандинавистиката стават гафове през тази КСК.
Но не съжалявай - както писах и по-рано, можеш да се прехвърлиш, или да я запишеш като втора специалност, ако ти е такъв мерак. Не мисля, че си сбъркал, като не си изчакал - подобна редица условия се изпълняват много рядко, аз също не бих чакала да се освободи място в една от най-желаните специалности баш на трето класиране.
В края на ноември
Аватар
ikkuna_princessa
В началото бе словото
Специалност: унгарска филология

Мнение от ikkuna_princessa »

ок,благодарско,хора,все пак реших да попитам,но да уча две филологии в смисъл после да я запиша като втора специалност нема да стане хаха,ще си уча унгарската на която съм доволна и без това :)
Изображение
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Следя ви темата от известно време и ми е доста кофти, че при някои съфорумци нещата са се стекли толкова неприятно, но пък не се знае- може да се окаже за добро. Искрено ви пожелавам много успех с това, в което са ви приели и дано се окаже най-правилният избор!
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
ashvalkyrie
В началото бе словото

Мнение от ashvalkyrie »

е, аре ЧЕСТИТО на който, както е влязъл, независимо с какъв бал, че ви изпуснах нишката.
и lykke til наесен : )
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Aми в общи линии балът е паднал супер много. Аз не съм кандидатствала с матура,въпреки,че е писано,че ми се зачита,имам висока оценка от изпит,тъй че няма логика да ми изписва на мен някъв измислен бал за хора,кандидатствали с матура. Ето ви го скрийншотнато да не кажете,че нещо... Балът за скандинавистика жени Е 17.37..А как е паднал с толкова много и на мен ми е непонятно...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
peach
В началото бе словото

Мнение от peach »

Здравейте! И аз съм сред приетите в тази специалност. :albino:
Много ми се иска да се запозная с колеги от горните курсове, да обменим впечатления и да ме светнете за някои неща. Сигурно сте големи добряги, обаче цял месец никой не се нави да дойде и да ни посвети в майсторлъка. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”