Естествено, че ще настанят всички първокурсници. Ако не смятат да настанят всички първокурсници, тогава защо тяхната класация излиза първа, седмица преди тази на годните курсовеthegirl написа:Миналата година според заповедта за настаняване трябваше да настанят всички първокурсници.
Тази година няма такова правило в новата заповед. Има си определен брой легла за първокурсници.
Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Май не си гледал новата заповед, че излизат на една дата тази година - 24.09.2012г. Сроковете за настаняване са различни.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
ОК, не се изразих правилно - самата класация я обявяват в един и същи ден, но първо се прави тази на първокурсниците, а после тази на горните курсове. Както се вижда, срокът за подаване на документи е различен, първо спират да приемат документи за първи курс, т.е. първо разпределят първи курс, още преди да знаят броя на кандидатствалите от горните курсове.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Това е така, защото за горните курсове има поправителна сесия, в която може да си променят успеха. Вярно, че не е чак до 16ти, но има оценки, които се обявяват няколко дни след изпита.
А за настаняването има определен процент от леглата, които са за първи курс, за горните курсове и т.н.
А за настаняването има определен процент от леглата, които са за първи курс, за горните курсове и т.н.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
- qnsy
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
А как стоят нещата с купоните в общежитията? Не за друго, ама не ми се иска, докато се опитвам да заспя или да уча за изпит, отнякъде да кънтят пайнерки.. Иначе ако става въпрос са Red Hot или Gotthard може да се прежаля. 
”От едно и също цвете змията прави отрова, а пчелата – мед.”
...
Усилията винаги си струват,
дори когато раждат нова жажда.
Колхида може би не съществува,
но тихо, да не чуе екипажа.
...
Усилията винаги си струват,
дори когато раждат нова жажда.
Колхида може би не съществува,
но тихо, да не чуе екипажа.
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
то това май си зависи от домакинката...в някои блокове съм чувал, че положението е по-айляк, а в други, че при най-малкия шум викат полиция(из форума за 51 блок се носят такива слухове
)...
ДС - 
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
В моя блок /50/ също се държи на дисциплината!
Музика , купони и подобни много рядко се чуват. Доволна съм от което - на мнение съм ,че ако някой му се купонясва има си достатъчно кръчми, барове и дискотеки.
Музика , купони и подобни много рядко се чуват. Доволна съм от което - на мнение съм ,че ако някой му се купонясва има си достатъчно кръчми, барове и дискотеки.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- Bishop
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Gotthard са велики!qnsy написа:А как стоят нещата с купоните в общежитията? Не за друго, ама не ми се иска, докато се опитвам да заспя или да уча за изпит, отнякъде да кънтят пайнерки.. Иначе ако става въпрос са Red Hot или Gotthard може да се прежаля.
Поздрав:
http://www.youtube.com/watch?v=wOM4-v_pPSc
-
Жоржиньо
- В началото бе словото
- Специалност: География
Обаче това да обявяват класирането чак след 20ти септемрви е много лошо,особено след като чета,че не всички първокурсници ще бъдат настанени.Ами,ако човек примерно не е взет,какво да прави след това да спи на улицата ли ?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Може, но не е ли по-лесно да си вземе стая под наем - особено около 1 октомври всеки под път и над път дава квартира.
Това е чисто съвпадение - все пак поради друга причина кампанията е през септември, а не през юли, както допреди 2 години
. Както и да е, ще скоро ще видим дали прогнозите ми ще се сбъднат 
Абе да... Да не казвам през кое им е на ПСБО за поправителната ни сесияthegirl написа:Това е така, защото за горните курсове има поправителна сесия, в която може да си променят успеха. Вярно, че не е чак до 16ти, но има оценки, които се обявяват няколко дни след изпита.
-
radostinradev
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: radiradev123
Искам да попитам, как мога да бъда заедно с един приятел от ТУ в едно общежитие? И двамата сега ще бъдем първи курс и не знаем какво да правим..
-
nikolay_pt
- В началото бе словото
И аз искам т'ва да попитам. С 2ма приятели сме в Софийския , но разбрах, че общежитията са само по 3ма и дали е възможно да вземем един приятел от УАСГ ? Или евентуално има ли стаи за 2ма ?
http://gradski.eu - един блог за света и околностите !
http://facebook.com/gradskieu - развлекателен блог !
http://facebook.com/gradskieu - развлекателен блог !
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
@radostinradev и nikolay_pt - за да сте заедно с приятелите си на общежитие се попълват разменни писма, но не знам каква е точно процедурата...по-добре питайте КН:

За стаите - повечето са тройки, но има и такива с по 2 легла
ДС - 
- Lidia_
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Някой може ли да ми даде линк към тази "заповед" за общежитията, понеже разбрах, че е излязла нова заповед..
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
Пишете, че искате да ви настанят в 52 или 57 блок и почти сигурно ще се паднете в двойна стаяnikolay_pt написа:И аз искам т'ва да попитам. С 2ма приятели сме в Софийския , но разбрах, че общежитията са само по 3ма и дали е възможно да вземем един приятел от УАСГ ? Или евентуално има ли стаи за 2ма ?
По принцип ПСБО не цепи басма на студенти-пришълци от други университети, освен ако не са задължени по правилник да ги приемат. Ако имате другарче от друг университет, овреме се ориентирайте как стоят нещата с общежитията на другия университет - в СУ шансовете са малки.
Заповедта: http://uni-campus.net/editor/files/Zapo ... iavane.pdf