ако нямаше разделение щяха да влязат по-малко от 1200 момчетаPIMP`DreamS написа: 1200 места за момчета и 1990 и няколко за момичета
и момичетата били дискриминирани пффффф аиде сиктер
За или против квотите по пол?
- mecho
- Постоянно присъствие
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Достатъчно е да се съпоставят статистиката от изпитите и баловете за специалностите, за да се определи грубо колко момчета/момичета влизат. По начало мен разпределението доста ме дразни: навсякъде, където кандидатствам, местата за момичета са значително повече. А това явно произлиза от презумцията, че момчетата вкупом ще получат изключително ниски оценки и, за да не се пълни ВУЗ-а с "мързеливи тарикати", дайте да дадем едно рамо на "слабия" (в случая-силния) пол. Между другото, кой ги кара момичетата да учат толкова?twiggy написа:дано няма как да ги убедим да махнат квотите за да видим какво ще стане
http://jorik.blog.bg/
...............................
...............................
-
Shmoriano
- В началото бе словото
Абсолютно за разделението съм, само че е нужно да се променят бройките, например в Публична администрация- 50 мъже и 0,повтарям нула жени :whdat:
Последно промяна от Shmoriano на 14 Юли 2006, 07:55, променено общо 2 пъти.
Веселба до дупка и кило Стралджанска мускатова
- lady_eve
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Starky, е мислиш ли, че като се премахне половото разделение момчетата /които сега на доста места са с по-нисък бал/ просто ще се амбицират повече? При мен в МУ София и в БФ е ясно изразено. Но момчетата когато знаят, че се борят с куп изшлайфани зубрачки /или да кажем и такива, които обичат да четат
/, ще си седнат на задниците и ще покажат, че и те могат. За мен даже могат повече. Защото момчетата, които познавам /и учат биология/ я учат с повече любов и разбиране. Няма да останете навън, спокойно. Ще видиш 
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка:
Сега за момент махам кандидатстудентските простотии.
Визирам ФМИ.
Със създадената преди две години специалост компютърни науки започнаха да изпробват някаква НАЕБАНА американска система в тази специалност. Състои се в следното: Първо математиката е орязана(нема ги доказателствата, доста теореми, дефиниции,...). Правят некви тестове, домашни и лайнарии през семестъра и получават точки. После имат "изпити". Точките се сумират с тея от семестъра. А някои изпити са тестове с а) б) в). Аналитичната им геометрия е тест
Бахтииии. На всичкото отгоре измислиха нови две специалности, които също ще са извратени.
Сега ще кажа и за моята специалност, но веднага ще ми скочите на бой. Фактите са си факти. Нас ни гърчат
Математиката си има всичко... Нема точки, нема а,б,в, има задачи на писмения и 2 въпроса на устния. Освен това те питат по още 5 и повече въпроса от конспекта. Всичко трябва да знаеш, нема измъкване. Избутва се с доста учене. Ей това е. Не е като онея смешковци с лежане. Американска работа=НаЕбана работа
Така че като не знаеш работите мълчи или спирай хапчетата и спринцовките.
Визирам ФМИ.
Със създадената преди две години специалост компютърни науки започнаха да изпробват някаква НАЕБАНА американска система в тази специалност. Състои се в следното: Първо математиката е орязана(нема ги доказателствата, доста теореми, дефиниции,...). Правят некви тестове, домашни и лайнарии през семестъра и получават точки. После имат "изпити". Точките се сумират с тея от семестъра. А някои изпити са тестове с а) б) в). Аналитичната им геометрия е тест
Сега ще кажа и за моята специалност, но веднага ще ми скочите на бой. Фактите са си факти. Нас ни гърчат
Така че като не знаеш работите мълчи или спирай хапчетата и спринцовките.
- Darksorrow
- Паисий
- Обратна връзка: