Сливане на 1-ви и 2-ри курс Право ?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

vijikey
В началото бе словото

Сливане на 1-ви и 2-ри курс Право ?

Мнение от vijikey »

Завърших политология в СУ миналата година, а тази записах право редовно. Въпросът ми е, има ли възможност да слея първите две години за 1 от правото, тъй като доста от предметите се припокриват. Идеята ми е да прескоча 1 година. Има ли такъв филм?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Re: Сливане на 1-ви и 2-ри курс Право ?

Мнение от MidwinterSun »

Не можеш да сливаш първите две години по никакъв начин. Можеш да се пробваш да слееш последните две на собствен риск. Няма как да ти се признаят оценките от политологията, защото специалността вече е завършена, оценките са вписани в дипломата.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
edelvais
В началото бе словото
Специалност: география
Курс: първи

Мнение от edelvais »

А това правило за 2в1,важи ли за География-задочно?
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Хм, Силве, това пък защо да е така - щом са ти вписани в дипломата, не могат да ти се признаят? Изпит, който държах в журналистиката, ми го признаха в социологията, Бях го държала във втори курс във ФЖМК и ми го признаха във втори курс във ФФ, когато във ФЖМК бях вече 4-ти. Да, към онзи момент още не ми беше вписан в дипломата, но буквално 3-4 месеца по-късно го вписаха. Каква е драмата - той не се "изличава" от първата ми специалност, все пак? Един колега, който беше записал социология в годината след мен, се оказа по-находчив и подаде такава молба за поне 5 изпита, като му признаха май 4 от тях. И после си фигурират и в двете дипломи (при него конкретно - не, защото по-късно се отказа от социологията, но ако я беше завършил, щяха да са си и в двете дипломи),

Като оставим това настрана, всякакви сливания са потенциално възможни СЛЕД завършен първи курс. Пише си го в правилника.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Всякакви сливания са възможни по индивидуално обучение съгласно правилника на уни, но правилникът на факултета изрично предвижда сливане единствено на 4 и 5 курс. А това с непризнаването е защото просто няма схема, по която да се получи. Когато твоите изпити са били признавани, ти все още си била обучаваща се студентка. Но когато ти се впишат в дипломата и завършиш, това е - специалността е завършена, всичко с нея приключва.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Мисля, че все пак признаването на оценка от друго уни/друга специалност след като си я завършил може да стане след уговорка с преподавателя. Така един мой колега в първи курс не се яви на ОТП, защото му признаха оценката от Свободния във Варна...
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Ако повечето от предметите в първи курс са изучавани в другата специалност, не може да слееш първи и втори курс, но могат да те запишат направо във втори курс, а с индивидуални протоколи да отидеш на изпит с първокурсниците по определени предмети. Трябва обаче повечето от предметите ти да се препокриват от предишната специалност. Така ние имаме колеги, които идват от АМВР, и там 80% от изпитите ги бяха държали, записаха се направо във 2 курс и се явиха на МО и ИБДП с индивидуален протокол. Все пак, като се записваш в отдел "Студенти", ще ти кажат достатъчно предмети от предишната ти специалност ли са взети, за да те запишат във 2 курс.

Ако преценят, че не са достатъчно - записват те в първи курс, а ти обикаляш преподавателите да ги питаш, ще ти признаят ли оценката.

Всичко това важи при прехвърляне от една специалност в друга. Не съм сигурен ,щом си завършил вече специалността, дали схемата може да стане, но може да разпиташ.
Facebook
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”