Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
slighter
Гутенберг

Re: Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3

Мнение от slighter »

Brave // Храбро сърце - 3D с БГ дублаж

Изображение

миии.... не е зле :D но не е от чак толкова грандиозните анимации на Дисни като Tangled примерно. Естествено определено загуби от дублажа (2-3 от песните също ги бяха дублирали), но колко точно ще видим като излезе английската версия. Това, което не ми хареса е, че акцента падаше малко повече върху комичните елементи, които присъстваха почти неизменно в цялото развитие на действието и в резултат се получи нещо по-близко до Ледена епоха или Мадагаскар. Само че тънкия шотландски хумор остана някъде "lost in translation"... Имаше ги естествено и драматичните моменти, но на мен ми се стори, че се развиха малко по-бързо от колкото трябваше (едва докараха 90мин. с надписите!). Липсваше му и малко иновативност - и като сюжет и като характер на принцесата има доста сходни елементи с "Малката русалка". Явно и Дисни почват да се поизчерпват откъм идеи.
Мога да похваля качеството на анимацията - все повече се усъвършенстват в това отношение (няма значение дали на 2 или 3D го гледате). Личеше си, че се бяха постарали за косата на Мерида, която в този случай се явява и като запазена марка, но изглеждаше доста добре, а е и един от най-трудните елементи за анимиране :D

Като цяло моята оценка е 7/10 и определено една от най-добрите анимации тази година.

Чакаме английската версия!
한류
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

90 мин. за анимация са пре-пре-достатъчно. Ти колко време мислиш, че може да се задържи вниманието на децата, дори ако си поставят за цел да гледат "целенасочено" и дори и да им е интересно?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

Е, да, някъде в този диапазон трябва да са :D Ама на фона на 3-часовия Батман, който гледах вчера това си направо нищо работа. Идете да го гледате и вие (за Brave става въпрос) да си кажете мнението, мисля че си заслужава :D

//Малък спойлер
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: ЦЪК
Между другото мисля, че това е втората принцеса (след Мулан) на Дисни, която не е влюбена в някой. Може би и от там идва малко липсата на дълбочина в сюжета. Но пък от друга страна си е разнообразие.
한류
Аватар
Clouds
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Clouds »

^^ Има една френска анимация - Les Triplettes de Belleville - уникална :cheers:

500 days of Summer - странен филм...
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Новият Спайдърмен. Отидох с доста занижени очаквания, но то пък взе че ми хареса повече отколкото очаквах. Главният герой е симпатичен и даже почти не ме подразни. Русата мацка ми се стори малко безлична, но пък лела Мей беше добро попадание. Екшънът беше готин и краят ми хареса също. Определено е по-добър от Батман, който към края вече броях минутите до момента, в който ще си ходя.
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Mushmul написа: от Батман, който към края вече броях минутите до момента, в който ще си ходя.
:cheers:
la douleur exquise
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

По принцип не гледам "bollywood филми",защото акт. постоянно пеят, но този си заслужава 2-та часа :roll: :
Taare Zameen Par – Every Child Is Special
ДС - :pukeright:
Das Erste
Летописец Виртуоз

Мнение от Das Erste »

Изображение

Дето ви казва Плазмодий, не го гледайте в никакъв случай. Още един от безсмислените тийн филми, загуба на време си е.
Няма нещо, което да задържи вниманието, поредната боза, подлъгваща младите да гледат, виждайки кой участва.
Имаше само един момент, който ми хареса и той беше, когато учителят попита
"Знаеш ли какво е вектор",а момчето му отговори "Да, Ханибал Вектор" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Тъжните момичета не получават рози
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта

---
Аватар
originalsin
Пишеща машина
Специалност: Право

Мнение от originalsin »

Абе seriously как не ви свиди да отдадете два часа от живота си в гледане на такива бози? :lol:
Такива филми се пръкват, че без адекватна препоръка от доверен movie geek нищо не трябва да се гледа ;D
Aз гледах последно:
Маgnolia (http://www.imdb.com/media/rm1595776768/tt0175880)
Оценка: 6-7/10 Феновете на Триер ще се изкефят - препоръчвам. :wink:
и
Das Leben der Anderen (http://www.imdb.com/title/tt0405094/)
Оценка: 7/10 Много силна фабула - гледайте го! :cyclopsani:
А си търся компания за филма "Пианистката"
(http://www.imdb.com/title/tt0254686/)
- много искам да го гледам на кино, но повечето, към които отправих апел, казаха, че са го гледали и бил "много тежък, не биха си го причинили отново на screen-er вкъщи, камо ли на кино" :lol:
Така че който не се притеснява от психосоматични травми ( :mrgreen: )вследствие филмови про(ж)екции, може да ме придружи за ръчичка в киното. :wink:
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Че къде го дават, той е старичък, като гледам.. В Дома на киното ли нещо, макар че сезона там свърши, хм?

Иначе, "Мачете". Бе.. мн зле :lol:
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

slighter написа:Личеше си, че се бяха постарали за косата на Мерида, която в този случай се явява и като запазена марка, но изглеждаше доста добре, а е и един от най-трудните елементи за анимиране :D
Човек, на бащата бяха сложили даже мръсотия под ноктите. Доста добре са барнати героите. Въпреки че в първия момент като видях кралицата, си помислих: Я, Рапунцел с тъмна коса!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Смачкахме се от смях. Мечката беше просто умопомрачително яка. Много готино филмче, наистина. Голям кеф.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Кристиян
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Кристиян »

Ще гледам днес "Ледена епоха 4", който дано да е така добър, както останалите части! :) След това ще коментирам, ако не ме домързи! (:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Going the distance - komediq ot 2010-a, ei sega prikliuchi po HBO. Svejarsko filmche, hubavo mu se posmqh.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Mimiito.O
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от Mimiito.O »

На мен последният ми беше Grupo 7 - испански, с Марио Касас(познайте защо си го изтеглих :lol: ) ии общо взето ми хареса, малко е труден за асимилиране, може би и субтитрите не бяха много добри. И в първия момент като свърши "ъЪ сериозно? тва ли беше?", ама като поразсъждавах май му хванах смисъла (ама не съм сигурна де :D ) ии така.. не е лош филма, но не е и нещо умопомрачаващо :}
Публикувай отговор

Обратно към “Театър, кино и телевизия”