Открий своя съквартирант сега!(първокурсници 2012)
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Re: Открий своя съквартирант сега!(първокурсници 2012)
не се притеснявайте, че най-вероятно ще сте с непознати. на мен ми беше супер притеснено в началото и даже карах приятел полицай да ми прави справка в ЕСГРАОН за съквартирантките:D. аз живях една година на общежитие и двете ми съквартирантки бяха супер сладки(бяхме две от ФМИ и една от БФ, която беше 2-ри курс). с едната все още се чуваме и виждаме и сме приятелки. в съседната стая бяха три момчета(един ФМИ, един СФ и един БогФ), които бяха много готини и впоследствие двете ми съквартирантки тръгнаха с двама от младежите(едните все още са заедно след почти 5 години), а аз с третия младеж съм си страшно близка и до днес. та така, бяхме си една великолепна шесторка
не унивайте, можете да случите на уникални дебили за съквартиранти, но има вероятност и да създадете приятелства за цял живот! 
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Да бе.. ама това е едно на милион. Радвай се : )
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- eyes..on..fire
- В началото бе словото
- Специалност: българска филология
- Курс: първи
1. Ниво на чистота и подреденост.
Не съм чистница,но не обичам бъркотията.
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия.
Нямам режим на сън.. Ако се прибера уморена от работа си лягам в 22:00,но мога да танцувам в някоя дискотека до 06:00 .. Ставам,когато ми звънне алармата.
3. Кой колко дълго време окупира банята.
Ще се огранича до 30 минути.
4. Ниво на шум, което всеки от вас е свикнал да произвежда.
Не съм особено шумна,слушам музика със слушалки,чета си наум,но пък страшно съм разговорлива..
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите.
През зимата мразя да ми е студено,но през топлите месеци обичам разхладата.
6. Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение.
Мразя да ми пипат нещата,не вземам чужди вещи.. Но ако ме помолят давам на заем..
7. Кой колко хърка.
Не хъркам,но спя със отворени очи
А,да .. казвам се Цвети
Не съм чистница,но не обичам бъркотията.
Нямам режим на сън.. Ако се прибера уморена от работа си лягам в 22:00,но мога да танцувам в някоя дискотека до 06:00 .. Ставам,когато ми звънне алармата.
Ще се огранича до 30 минути.
Не съм особено шумна,слушам музика със слушалки,чета си наум,но пък страшно съм разговорлива..
През зимата мразя да ми е студено,но през топлите месеци обичам разхладата.
6. Нива на нахалност що се отнася до използване на чуждите вещи и консумативи без разрешение.
Мразя да ми пипат нещата,не вземам чужди вещи.. Но ако ме помолят давам на заем..
7. Кой колко хърка.
Не хъркам,но спя със отворени очи
А,да .. казвам се Цвети
"Деца,измислицата е истината в лъжата,а истината в тази измислица е съвсем проста - магията съществува!"
Стивън Кинг
Стивън Кинг
Въпросите са доста добри.... а предвид последния отговор, бих добавила и: на кое звънене на алармата ставате? Защото съм имала съквартирантка, чиято аларма звъни през две минути между 6:30 и 7:30, но тя не става и не става...

- eyes..on..fire
- В началото бе словото
- Специалност: българска филология
Винаги на първото.. придобила съм някакви навици от училище.Victoria написа:Въпросите са доста добри.... а предвид последния отговор, бих добавила и: на кое звънене на алармата ставате? Защото съм имала съквартирантка, чиято аларма звъни през две минути между 6:30 и 7:30, но тя не става и не става...
"Деца,измислицата е истината в лъжата,а истината в тази измислица е съвсем проста - магията съществува!"
Стивън Кинг
Стивън Кинг
Обичам да ми е чисто. Мразя да има чинии в мивката или разхвърляни дрехи из стаята.
Нормално - лягам към 11 и ставам когато трябва. За алармата - на първото звънене ставам.
Около 30 минути.
Мразя да ми е шумно, особено като уча или чета. Музика слушам със слушалки и филми ще гледам със слушалки
Зимата трябва да е топло (зиморничава съм), но не и прекалено задушно. Лятото - хладно.
Не използвам чужди вещи без разрешение. И очаквам същото.
7. Кой колко хърка.
Не хъркам, и не ми пречи ако някой си похърква тихичко. Ако вече е доста шумно, тогава ще е проблем
Снежина се казвам, от Стара Загора. Не пуша и се надявам на съквартирантка непушачка или ако пуши, да се съобразява.
Обичам да ми е чисто. Мразя да има чинии в мивката или разхвърляни дрехи из стаята.
Нормално - лягам към 11 и ставам когато трябва. За алармата - на първото звънене ставам.
Около 30 минути.
Мразя да ми е шумно, особено като уча или чета. Музика слушам със слушалки и филми ще гледам със слушалки
Зимата трябва да е топло (зиморничава съм), но не и прекалено задушно. Лятото - хладно.
Не използвам чужди вещи без разрешение. И очаквам същото.
7. Кой колко хърка.
Не хъркам, и не ми пречи ако някой си похърква тихичко. Ако вече е доста шумно, тогава ще е проблем
Снежина се казвам, от Стара Загора. Не пуша и се надявам на съквартирантка непушачка или ако пуши, да се съобразява.
- CrystalsnowflakE
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
Здравейте!
Интересни коментари, това, което бих споделила се припокрива, така, че няма да се поватарям.
Държа да отбележа за себе си, че съм човек, който може да се разбира с изключително различни по характер и интереси хора, надявам се ако има подобно съжителство да се получи. Реално общувам с такива хора и нямам проблем, уважавам гледната точка за нещата на другия, макар да е различна от моята, дори се старая да я разбера, ако мога. Склонна съм на ужасно много компромиси, естествено, ако виждам същото и у другата страна. Нямам големи претенции за нещата, но ако нещо не ми допада бих го споделила, за да се разберем по дадения въпрос - надявам се. (: Очаквам същото и от съквартирантките, защото не очаквам да съм перфектна и аз за тях.
Интересни коментари, това, което бих споделила се припокрива, така, че няма да се поватарям.
Държа да отбележа за себе си, че съм човек, който може да се разбира с изключително различни по характер и интереси хора, надявам се ако има подобно съжителство да се получи. Реално общувам с такива хора и нямам проблем, уважавам гледната точка за нещата на другия, макар да е различна от моята, дори се старая да я разбера, ако мога. Склонна съм на ужасно много компромиси, естествено, ако виждам същото и у другата страна. Нямам големи претенции за нещата, но ако нещо не ми допада бих го споделила, за да се разберем по дадения въпрос - надявам се. (: Очаквам същото и от съквартирантките, защото не очаквам да съм перфектна и аз за тях.
-
enchantria
- В началото бе словото
- Специалност: ВО
Темата, която сте отворили е доста полезна, но не е зле да оставяте някакви координати, например facebook, за да може евентуално да обменим някоя друга приказка. Моите параметри спрямо въпросника тук са доста сходни с тези на снежина(coco), така че ако още търсиш съквартирантка може да си поговорим, пък току виж сме одобрили една друга 
Е който е заинтригуван (да се изразя по-формално
) да пише на ЛС, там обменям координати 
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
О, пропуснали сте най-забавната част - секса в общежитието! Без него за къде?
А и да ви споделя - класирането за общежития идва през септември и то се влияе от няколко фактора -
определени факултети са към определени блокове; - 50А е предимно с прависти, 42Б са повече от ФЖМК, и т.н. има факултети които са навсякъде.
не е рядко да сте 3ма колеги от 1 курс в една стая, особено в по-масовите факултети
поразгледайте миналогодишното класиране за първи курс
някои блокове са по-ремонтирани от други
някои блокове са с по-малко откачени домакинки
ако сте към края на класирането на вашата специалност, нищо чудно да ви ползват да запълват "дупки" ... т.е. да не ви сложат в стая с ваши колеги, а да търсят къде има свободно място от вашия пол - това се случва ако сте журналист, момче и с най-ниския бал (например) - всичките ви колеги са примерно в 42Б, а вас ви слагат с двама програмисти от горните курсове в 51 (да, съседни блокове са, но все пак) - това става защото е трябвало да ви разпределят някъде и квотата на ФЖМК у блока е изчерпана, а не може да ви оставят на улицата и търсят в кой блок има легло за него.
А и да ви споделя - класирането за общежития идва през септември и то се влияе от няколко фактора -
определени факултети са към определени блокове; - 50А е предимно с прависти, 42Б са повече от ФЖМК, и т.н. има факултети които са навсякъде.
не е рядко да сте 3ма колеги от 1 курс в една стая, особено в по-масовите факултети
поразгледайте миналогодишното класиране за първи курс
някои блокове са по-ремонтирани от други
някои блокове са с по-малко откачени домакинки
ако сте към края на класирането на вашата специалност, нищо чудно да ви ползват да запълват "дупки" ... т.е. да не ви сложат в стая с ваши колеги, а да търсят къде има свободно място от вашия пол - това се случва ако сте журналист, момче и с най-ниския бал (например) - всичките ви колеги са примерно в 42Б, а вас ви слагат с двама програмисти от горните курсове в 51 (да, съседни блокове са, но все пак) - това става защото е трябвало да ви разпределят някъде и квотата на ФЖМК у блока е изчерпана, а не може да ви оставят на улицата и търсят в кой блок има легло за него.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Да попълня и аз , че май ще си търся трети човекMidwinterSun написа:Когато става въпрос за живеене заедно, най-важните точки, по които трябва да имате съвместителство, са:
1. Ниво на чистота и подреденост. Ако единият е чистник, а другият не, ще се избиете.
2. Режим на сън - по време на семестър И по време на сесия. Идейно е да съвпадат, за да не си светите в очите. Макар че маските за сън помагат значително.
5. Предпочитана температура, на която живеете/спите. Ако единият спи на отворен прозорец, докато другият мръзне, съвместното ви щастие под един покрив виси на косъм.
7. Кой колко хърка.
Съгласно личния ми опит, това са най-честите deal-breaker-и по отношение на съквартируването. Успех с намирането на съквартиранта-мечта
1. Подредена съм, не се бъркам в територията на другарчета, ако случайно им бъркотия, тя е само на моето бюро и никъде другаде, аз си отговарям за нея.Държа на такова отношение и по моето легло и бюро чужди вещи да не се слагат.
2.Все ми е тая кога си ляга стига да не свети с малката лампичка, ако е достатъчна светлината от лаптопа- няма проблем, ако ще ползва нощната лампичка- предварително да се разберем.Лягам си около 1-2 през нощта тиха съм, не преча, не светя.
3.Омразен въпрос- ако още веднъж дойде нещо което стои по час и половина в банята ще си позволя да предупредя изрично- че обичам нещата да стават бързо!Аз съм от 10-минутно къпещите се, по два пъти на ден, и 5-минутно събуждане в банята- бързо и експедитивно-както го обичам , не преча много, ако някой бърза също се съобразявам.Нека се съобразяват и с мен- благодаря.
4.Слушалки- и мирът превзема света.Да не бута,тряска хвърля , ако се прибира късно- все пак някои се опитваме да спим.
5. Все ми е тая, но зимата не е достатъчно само парното, често пускам духалка, защото съм зиморничава, но ако прави прекалено горещо на останалите- я спирам , няма проблем
6.Имам уникалната способност да запомням кое как и колко съм оставила от храната в хладилника, до нивото на шампоана ми в банята- съжалявам , такава съм.Така че винаги ще разбера, ако определения човек реши да злоупотребява с вещите ми.Няма проблем да услужа на съквартирантката си с нещо, може и на мен да ми се наложи , но изрично предупреждавам питам, понякога ако ми трябва нещо, а момичето я няма в стаята , звъня по телефона , за да питам може ли да ползвам еди-какво-си..било то дори за солта.Очаквам същото отношение.
7.Не хъркам, не ми прави впечатление и другия да хърка, стига да не е като някоя дъскорезница.
8.Чисти се с общи усилия всяка седмица , без изключение, стаята се замита по няколко пъти в седмицата, като се сменяме и разделяме задълженията, за да няма сърдити.Имам нещо като неприятна алергия спрямо препаратите за баня и избягвам да поемам отговорността за нейното миене- случва ми се рядко.Обичам аз да чистя стаята, а ако е възможно друг банята.Надявам се да си влизаме в положение.Ако някой си ме иска да ми пише на лично.
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
Амиии аз с 2ма приятели ще пуснем за общежитие... Но някакси предпочитам да съм на квартира
А те 2та няма да искат. Така че ако някой е навит за квартира която е на 300 метра от ФМИ ( на гърба на химическия факултет) и е 110 лева на човек. Има 2 спални помещения с по 2 легла и кухня с пералня, хладилник и печка... Доста добре звучи според мене. Колкото до мене
1. Като цяло съм подреден, най-вече заради фобията ми да не си губя нещата иначе съм мързелче
2. Като съм на даскало лягам към 11-12-1 най-късно и не обичам да ме будят посре нощите, не че има проблем, ама да не е ежедневие. Иначе сега както съм на работа и се убивам, 2 пъти се случи в 8 да заспа като бебетата..
3. По принцип се къпя 10-15-20 минути, но когато бързам и за 3 минути мога да се оправя. Всичко отгоре е от лигавене
4. Обичам да си надувам леко тонколоните когато съм сам, през останалото време слушалки разбира се
5. Не обичам да е задушно. Също и не понасям жегата. Зимата спя на отворено (само когато е -10 затварям) и се завивам дебело, прави ми кеф
6. Чужди вещи никога не пипам без позволение, мразя моите да се пипат. Ако е за преместване ако пречи-няма проблем... А и мразя някой да ми бърника в компа/телефона-откачам
7. Не съм чувал да хъркам
1. Като цяло съм подреден, най-вече заради фобията ми да не си губя нещата иначе съм мързелче
2. Като съм на даскало лягам към 11-12-1 най-късно и не обичам да ме будят посре нощите, не че има проблем, ама да не е ежедневие. Иначе сега както съм на работа и се убивам, 2 пъти се случи в 8 да заспа като бебетата..
3. По принцип се къпя 10-15-20 минути, но когато бързам и за 3 минути мога да се оправя. Всичко отгоре е от лигавене
4. Обичам да си надувам леко тонколоните когато съм сам, през останалото време слушалки разбира се
5. Не обичам да е задушно. Също и не понасям жегата. Зимата спя на отворено (само когато е -10 затварям) и се завивам дебело, прави ми кеф
6. Чужди вещи никога не пипам без позволение, мразя моите да се пипат. Ако е за преместване ако пречи-няма проблем... А и мразя някой да ми бърника в компа/телефона-откачам
7. Не съм чувал да хъркам
Силви, ти колко съквартиранта, викаш, си сменилаMidwinterSun написа:..
la douleur exquise
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
--> Много държа момичето, с което ще живеем, да е подредена. Не очаквам да оправя тя винаги общото ни легло, но всичко е до компромиси. Аз ще мия чиниите, тя ще пере. Аз ще готвя, тя ще ... ъъ точи виното... кое е подходящото? Може би тя ще глади, а аз ще подреждам кондомите на нощното шкафче. Но ще оставя тя да ги купува, като истински жентлемен!
2. Режим на сън
--> Обичам да спя. Важното условие за бъдещата ми съквартирантка и тя да обича да спи, без да му мисли. Все пак спането в 1 легло сближава. Освен това мога да масажирам гръб, крака и се гушкам. Но не прекалено де...
--> Не ми пречи, все пак ще се къпем заедно, за да пестим водата, както и да се топлим после навън по хавлии. Имам важно изискване да ми сапунисва тя яйцата, че са ми къси ръцете и не стигам до там.
--> Ако крещи прекалено силно, може да ни се карат съседите, но пък ако е тиха, ще убие целия кеф. Надявам се има запас от мръсни думички и си вика доволна. Също така, ще се радвам ако скимти доволна, но да не насилваме нещата чак толкова - ще има и дни, в които ще е със запушена уста - тежък период от месеца.
--> бих искам около 10-12 градуса, за да и се втвърдят зърната и да и личат под блузката, но пък да не е баш студено, за да не носи сутиен. Също така, да и е топло, но не твърде жегаво, че да се потим много. Ще трябва да решим на място, каква температура ни устройва. Също така, ще затваряме прозорците, да не се поболеем.
--> Не си деля четката за зъби, но ако иска да ядем от 1 чиния, няма да имам против. Също така, съм малко негативно настроен към това ми носи тениски или ризи след езда, защото ще е запотена или ще ги разтегне в областта на бюста и на мен ще ми седят смешно. Също така ако стигнем ниво на над 10 езди на седмица, ще се наложи да си делим парите, с които ще и купуваме хапчета против ... ъъъ понита...
7. Кой колко хърка.
--> Аз не съм се чувал да хъркам, а тя сигурно би хъркала ако е пушачка (тогава няма да е приятно език-в-език процедурите) или има запушен нос. Но пък не ми се е случвало досега, аз винаги ги оставям да заспят с по-широко отворена уста и дишането е нормално. Важното е кой ще заспи пръв де, вечната битка.
Здравейте, Аз съм Кристо, студент първи курс по Експертология и Специалистиката, тази година ще съм студент първи курс.
--> Много държа момичето, с което ще живеем, да е подредена. Не очаквам да оправя тя винаги общото ни легло, но всичко е до компромиси. Аз ще мия чиниите, тя ще пере. Аз ще готвя, тя ще ... ъъ точи виното... кое е подходящото? Може би тя ще глади, а аз ще подреждам кондомите на нощното шкафче. Но ще оставя тя да ги купува, като истински жентлемен!
2. Режим на сън
--> Обичам да спя. Важното условие за бъдещата ми съквартирантка и тя да обича да спи, без да му мисли. Все пак спането в 1 легло сближава. Освен това мога да масажирам гръб, крака и се гушкам. Но не прекалено де...
--> Не ми пречи, все пак ще се къпем заедно, за да пестим водата, както и да се топлим после навън по хавлии. Имам важно изискване да ми сапунисва тя яйцата, че са ми къси ръцете и не стигам до там.
--> Ако крещи прекалено силно, може да ни се карат съседите, но пък ако е тиха, ще убие целия кеф. Надявам се има запас от мръсни думички и си вика доволна. Също така, ще се радвам ако скимти доволна, но да не насилваме нещата чак толкова - ще има и дни, в които ще е със запушена уста - тежък период от месеца.
--> бих искам около 10-12 градуса, за да и се втвърдят зърната и да и личат под блузката, но пък да не е баш студено, за да не носи сутиен. Също така, да и е топло, но не твърде жегаво, че да се потим много. Ще трябва да решим на място, каква температура ни устройва. Също така, ще затваряме прозорците, да не се поболеем.
--> Не си деля четката за зъби, но ако иска да ядем от 1 чиния, няма да имам против. Също така, съм малко негативно настроен към това ми носи тениски или ризи след езда, защото ще е запотена или ще ги разтегне в областта на бюста и на мен ще ми седят смешно. Също така ако стигнем ниво на над 10 езди на седмица, ще се наложи да си делим парите, с които ще и купуваме хапчета против ... ъъъ понита...
7. Кой колко хърка.
--> Аз не съм се чувал да хъркам, а тя сигурно би хъркала ако е пушачка (тогава няма да е приятно език-в-език процедурите) или има запушен нос. Но пък не ми се е случвало досега, аз винаги ги оставям да заспят с по-широко отворена уста и дишането е нормално. Важното е кой ще заспи пръв де, вечната битка.
Здравейте, Аз съм Кристо, студент първи курс по Експертология и Специалистиката, тази година ще съм студент първи курс.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Добри попадения, но на места май бълнуваш нещо 
ДС -