Литература - темата в СУ!
Модератор: Boromir
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
А, нещо важно, което аз поне правя от години:
http://www.vobg.net/list_articles.php?type=news
На посоченото адресче се публикува всякакво инфо относно КСК навсякъде. Всичко в пресата, в мрежата и по ТВ намира отзвук (бърз) на таз страница. Полезно е, така че който реши...знае как.
http://www.vobg.net/list_articles.php?type=news
На посоченото адресче се публикува всякакво инфо относно КСК навсякъде. Всичко в пресата, в мрежата и по ТВ намира отзвук (бърз) на таз страница. Полезно е, така че който реши...знае как.
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
Нека поне отдадем благодарности на новото хилядолетие, в което навлезнахме, вече не толкова скоро. Да живее прогреса на техниката и макар и малко бавен то поне е сървар, чрез който можем да си проверим оценките, а не да се бутаме при стената на плача ден след ден. 
Колкото повече, толкова повече - каза Мечо Пух.
- пикси
- Драскач
- Курс: втори
А сега вече, може би всички знаете, може по ICQ да задавате актуалните си въпроси на инфо център КСК в СУ. Отзивчиви са много, евала!
Идеите на великите са крадени от живота, който и обикновените живеят. Сигурно те нямат време да се занимават с глупости, от които да родят велико откритие. Не всеки го удря ябълка по главата с положителен ефект, но пък всеки може да седне под дървото.
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
според мен писането на т.н. есе е лошо поради една причина - няма традиция в оценяването на такива литературни текстове, няма изградени критерии, които се са утвърдили с времето... и оценяването може да не е много обективно (доколкото въобще е възможно)...Ef написа:Аз малко взех да се притеснявамр излизар че по-голямата част (вероятно) са писали по т.нар. есе, което означава, че и там ще има по-слаби оценки и критеррите за оценяване ще бъдат по-различни от миналата година.
Лошо
едва ли броя на есетата е основание за повече слаби оценки... поне не пряко
Като чух Далчев и ми причерня.За сметка на това авторите от втората тема много ми харесаха,цитатите също.Но точно тази липса на ясно обявени критерии или пък на конструкция ме отказа.Знам ли аз кой ще чете,какво мисли той по въпроса.Искренно се надявам обаче хората,които са писали по темата да се успели да обхванат основното,което се иска и личното мнение да се оцени без предразсъдъци.Най-странно беше,че като казаха темите и едно момиче до мен ме пита:"И сега какво-да избираме една от трите теми ли?"..Щях да падна.Уж и обяснявам че второто е сравнение,тя пак ме пита дали да избере единия от двамата...Накрая писа по сравнението на цитатите де,ама пък бива ли чак такава необразованост относно формата на изпита... 
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
- inaccessibility
- Летящите Пръсти
- _kris4eto_
- В началото бе словото
- _kris4eto_
- В началото бе словото