Любими мисли

Модератори: Мила, Boromir

Публикувай отговор
Аватар
Japistachoco
В началото бе словото
Специалност: китаистика
Курс: втори

Re: Любими мисли

Мнение от Japistachoco »

"Behind this mask there is more then flesh. There is an idea, Mr.Creedy, and ideas are bulletproof"

V
Everything will vanish without a trace when the songs go through.
Came here to flee with you.
Into the silence.
Аватар
Clouds
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от Clouds »

След двайсет години ще бъдеш по-огорчен от нещата, които не си извършил, отколкото от извършените. Затова прережи котвените въжета и отплавай далеч от безопасното пристанище. Изследвай. Мечтай. Откривай.
Марк Твен

Фактът,че дори самият аз не схващам смисъла на картините си в момента на създаването им, не означава, че те нямат такъв. :lol:
Салвадор Дали
Аватар
Ритъм
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Ритъм »

“And it's me who is my enemy, me who beats me up, me who makes the monsters, me who strips my confidence, and it's me who is too weak, and it's me who is too shy to ask for the thing I love...''
''The mind is its own place, and in itself
Can make a Heav'n of Hell, a Hell of Heav'n''
Аватар
Хермине
Танцуващия с клавиатури

Мнение от Хермине »

"Най-важните неща се изричат винаги най-трудно. Това са нещата, от които се срамуваш, понеже другите ги смаляват... те свиват нещата, изглеждали безгранични, докато са били в главата ти, до съвсем тривиални размери, когато се изрекат. Но не е само това, нали? Най-важните неща се намират съвсем близо до истинската ти същност, която не обичаш да показваш на другите - като съкровище, което враговете ти с радост биха ограбили. И може да се случи така, че да разкриеш душата си, което съвсем не е лесно, само за да те изгледат особено, без изобщо да разберат какво си казал или защо си помислил казаното за така важно, че едва не си се разплакал, докато си споделял своята тайна. Струва ми се, че това е най-лошото - когато тайната остава заключена в теб не поради липса на разказвач, а поради липса на слушател, който да те разбере."

Стивън Кинг - "Особени сезони"
Някога, някога, толкова някога...
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

С нея Флорентино Ариса научи нещо, измъчвало го неведнъж, без да знае защо: че можеш да бъдеш влюбен едновременно в няколко жени, и във всяка със същата мъка, без да си предател към никоя. Останал самотен сред навалицата на пристанището, във внезапен пристъп на гняв, той си каза: "Сърцето има повече стаи и от публичен дом!"

Габриел Гарсия Маркес, "Любов по време на холера"
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Libra
Гутенберг

Мнение от Libra »

Нищо не разкрива по-добре характера на човек колкото това, на което се смее. - Гьоте

Независимо за колко велик се смяташ... след играта царят и пешката отиват в една кутия.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
Acapella
Драскач

Мнение от Acapella »

„Когато малките хора започнат да хвърлят големи сенки, значи залезът е близо.” – Лин Ютанг

We are too young to believe it's not gonna be okay.
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
Lord
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от Lord »

Сигурен, че съм го пускал някъде отдавна, но още е сред много любимите ми:

"You're antagonistic to the idea of being robbed, exploited, degraded, humiliated, or deceived. Misery depresses you. Ignorance depresses you. Persecution depresses you. Violence depresses you. Corruption depresses you. You know, it wouldn't surprise me if you're a manic-depressive!"

От Параграф 22, разговора на Йосарян с психоаналитика
Мы строили, строили и наконец построили. Ура!
http://www.youtube.com/watch?v=BTgScuKReSo

Clevinger was dead. That was the basic flaw in his philosophy.
Das Erste
Летописец Виртуоз

Мнение от Das Erste »

"На западния фронт нищо ново" - Ремарк

Гробището е поле на опустошението. Навред се търкалят ковчези и трупове. Убили са ги още веднъж; но всеки от тях, който е бил разкъсан на парчета, е спасил някого от нас.

Оградата е срината, релсите на полевата теснолинейка оттатък са изскубнати и стърчат разкривени във въздуха. Пред нас лежи някой. Спираме, само Кроп продължава с ранения напред.

Войникът на земята е новобранец. Хълбокът му е подгизнал в кръв; толкова е омаломощен, че посягам към манерката си, в която нося ром с чай. Кат задържа ръката ми и се навежда към него:

— Къде си ранен, друже?

Войничето само върти очи, няма сили да отговоря.

Внимателно разрязваме панталона. Той стене.

— Спокойно, спокойно, ей сега ще ти стане по-добре…

Ако е улучен в корема, не бива да пие нищо. Не е повръщал — това е добър признак. Разголваме хълбока му — целият е разкашкано месо и натрошени кости. Засегната е ябълката. Този момък вече никога няма да проходи.

Прекарвам навлажнения си пръст по слепоочието му и му давам да пийне една глътка. Очите му се съживяват. Едва сега забелязваме, че кърви и дясната му ръка.

Кат разгъва две превързочни пакетчета колкото се може по-нашироко, за да покрие някак раната. Търся парче плат, за да го увия хлабаво отгоре. Нищо нямаме вече, затова разцепвам панталона на ранения още по-надолу, та да използувам парче от гащите му за превръзка. Но той няма гащи. Вглеждам се по-внимателно: това е същата русокоса глава отпреди малко.

В това време Кат е измъкнал от джобовете на един убит още бинтове и внимателно ги залепваме на раната. Казвам на момчето, което не сваля очи от нас:

— Сега ще докараме носилка…

Тогава то отваря уста и пошепва:

— Тук останете…

— Ей сега ще се върнем. Ще ти докараме носилка.

Не знам дали е разбрал; той скимти като дете подир нас:

— Не си отивайте…

Кат се оглежда и прошепва:

— Не е ли по-добре да взема просто револвера, за да свърши всичко?

Момчето едва ли ще издържи пренасянето и най-много да живее още няколко дни. А всичко досега не е нищо в сравнение с часовете, които му остават, докато умре. Сега е още зашеметен и не усеща нищо. След час ще се превърне в кървящ вързоп от нетърпими болки. Дните, които му остават, ще бъдат само дни на свирепи, безумни мъки. А кому са нужни те…

Кимам утвърдително.

— Да, Кат, трябва с револвера…

— Давай — казва той и се спира.

Решен е, виждам го. Оглеждам се — но вече не сме сами. Пред нас се събира някаква групичка, от ямите и гробовете се подават глави.

Отиваме за носилка.

Кат поклаща глава.

— Такива хлапета — и повтаря: — Такива млади, невинни хлапета…
Тъжните момичета не получават рози
Тъжните момичета си имат кръгове под очите
и депресия в два сутринта

---
Аватар
Libra
Гутенберг

Мнение от Libra »

You catch more bees with honey than with vinegar.

Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш. - стара канибалска поговорка :)

Приятелство, основано на бизнес, е по-добре от бизнес, основан на приятелство.

Ако напредваш без усилие значи вървиш надолу. - закон на Пиърсън
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

КАК може да не съм си пльоснала тук любимите цитати от "Английският пациент" на Майкъл Ондатжи?
Кхъкхъкхъкхъм.

„Ще ти кажа нещо, което научих в този живот. Поемеш ли част от нечия горчилка, за да облекчиш някого, започваш да трупаш чуждата отрова у себе си.”

„Нощем или във вечерния полумрак кръвта от срязана вена е черна.”

„Мислех си, пред тази вила, на тази трева, че би трябвало да легнем заедно и аз да те прегърна, преди да умрем. Исках да пипна тази костица на рамото ти. Имаш ключица като малко, напиращо под кожата крило. Исках да го докосна с пръсти.”

„Към пустинята не могат да се предявяват претенции за собственост. Не може да бъде притежавано едно парче плат, носено от ветровете. Тя е кърпа, която никога не е била затискана с камък и която е имала стотици различни имена много преди битките и мирните договори да надробят Европа и Изтока.”

„В пустинята водата е обичана като жена- изтичащ между пръстите лазур, чиито капки галят гърлото като звуци от любимо име. Поглъщаш нечие отсъствие. На жена. В Кайро. Бели, протяжни извивки на надигащо се от леглото тяло- тя се надвесва през прозореца и дъждът попива в голата ѝ плът”

„Тогава се влюбих. В глас. Просто в глас. Не исках да слушам нищо друго.”

„Премества възглавничката към сърцето, сякаш да задуши тази изтръгнала се на свобода частица от себе си.
-Какво мразиш най-много? –пита той.
-Лъжата. А ти?
-Чувството за собственост. Когато ме напуснеш, забрави ме!”

"През половината от дните не мога без теб. В останалото време ми е все едно дали ще те видя пак. Това не е въпрос на морал, а на издръжливост."

Всички цитати са от въпросната книжка. По-нататък в книгата имаше още много, които ми направиха силно впечатление, но се отказах да я преписвам ;D
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Angel_N »

Не прави нещата на всяка цена.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Така в този на вид много добре подреден живот разликата между деня и нощта бе огромна. Не са малко хората, които като тази щастливо задомена жена се движат в светлината на деня спокойни и умерени, а нощем минават през такива терзания, че не могат дори да познаят себе си в парещата тъма на своята постеля. И когато в един такъв живот разликата между деня и нощта стане твърде голяма, човешката способност тайно да страда и болезнено да го прикрива се изчерпва и от неравния натиск между деня и нощта целия живот се разпръсва на парчета.

из Разкази за особняците и малките хора - Иво Андрич
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Angel_N написа:Не прави нещата на всяка цена.
twa го каза симеон на бившата министърка, сега лидер на ндсв(не и поомня името), по повод шестия конгрес на партията,..
la douleur exquise
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Libra написа:You catch more bees with honey than with vinegar.
Flies* dammit

И по темата

"It's easier to be forgiven than to ask permission" :mrgreen:
The more you want, the easier you are to exploit
Публикувай отговор

Обратно към “Литература и Книги”