Остана само Images of Britishness. На това се бях записала и аз. От една страна е доста полезно, защото се запознавате с културата и географията на Великобритания. Обсъждат се доста интересни теми - английския хумор, особености на езика в различните части на страната, география, история и флагове, характера на англичаните, домашните им любимци иии т.н. Като цяло ще ви помогне да се запознаете с основните неща и най-вече ще ви подготви за един задължителен предмет през втория семестър, а това е Общество и култура на Великобритания. Само ще вметна, че на този предмет втория семестър късат много яко - последния път имаше близо 60 човека скъсани.
Казакова, иначе, е по-строга; със сигурност ще научите много неща, но имайте предвид, че трябва да ходите редовно, да не закъснявате (защото след като почне часа не пуска) и да си учите нещата, които ви е дала. През семестъра дава едно контролно и едно домашно, които се състоят от лексикални упражнения. Това, мисля, беше 50% от крайната оценка, но тя ще ви каже в началото така или иначе. Другите 50% са от изпит, който отново е върху лексика и при нас имаше бонус въпрос за флага на Великобритания. Както казах Казакова е по-строга и не пише много високи оценки. Имаше и скъсани, но ако ходите редовно и си учите нямате грижи
Сега са ви дали някакъв срок предполагам да си изпратите избраните предмети - като пращате си напишете името и факултетния номер.
Бих ви посъветвала да си прочетете книжките по литература сега или поне част от тях, за да не се мъчите другия семестър.
Написах цял роман, но дано да ви е полезен....