[КСК 2012] Английска филология

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Mrynoriette
В началото бе словото
Специалност: Английска филология
Курс: трети

Re: [КСК 2012] Английска филология

Мнение от Mrynoriette »

Ами за останалите ви разказах това, което знам. Аз се бях записала при Казакова и Славова и бях сравнително доволна. С Р. Мухарска не съм се срещала, така че нищо не мога да кажа.
Остана само Images of Britishness. На това се бях записала и аз. От една страна е доста полезно, защото се запознавате с културата и географията на Великобритания. Обсъждат се доста интересни теми - английския хумор, особености на езика в различните части на страната, география, история и флагове, характера на англичаните, домашните им любимци иии т.н. Като цяло ще ви помогне да се запознаете с основните неща и най-вече ще ви подготви за един задължителен предмет през втория семестър, а това е Общество и култура на Великобритания. Само ще вметна, че на този предмет втория семестър късат много яко - последния път имаше близо 60 човека скъсани. :shock: Но нека не ви плаша отсега...има време :lol:
Казакова, иначе, е по-строга; със сигурност ще научите много неща, но имайте предвид, че трябва да ходите редовно, да не закъснявате (защото след като почне часа не пуска) и да си учите нещата, които ви е дала. През семестъра дава едно контролно и едно домашно, които се състоят от лексикални упражнения. Това, мисля, беше 50% от крайната оценка, но тя ще ви каже в началото така или иначе. Другите 50% са от изпит, който отново е върху лексика и при нас имаше бонус въпрос за флага на Великобритания. Както казах Казакова е по-строга и не пише много високи оценки. Имаше и скъсани, но ако ходите редовно и си учите нямате грижи :wink:
Сега са ви дали някакъв срок предполагам да си изпратите избраните предмети - като пращате си напишете името и факултетния номер.
Бих ви посъветвала да си прочетете книжките по литература сега или поне част от тях, за да не се мъчите другия семестър.
Написах цял роман, но дано да ви е полезен.... :lol:
Аватар
Effie
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Effie »

Мерси за информацията.

Аз факултетният номер не си го записах и не го помня всъщност. А книжката ще си я получим на 01.10 с подпис и печат...
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Effie написа:Мерси за информацията.

Аз факултетният номер не си го записах и не го помня всъщност. А книжката ще си я получим на 01.10 с подпис и печат...
На личната карта,която трябва да си е останала в теб,го пише ;)
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
Effie
В началото бе словото

Мнение от Effie »

Вярно, дори не бях обърнала внимание, че е останала в мен О_О!

Разсеяна ли съм или съм разсеяна. :(
mjlv
В началото бе словото

Мнение от mjlv »

Ох, ако може някой да напише на какъв и-мейл трява да го пратим, защото точно там ми е малко изтъркан листа и да не объркам нещо.Благодаря предварително :P
Аватар
Kathiee
В началото бе словото
Специалност: Английска Филология

Мнение от Kathiee »

Mrynoriette, много ти благодаря за информацията! Ако може само да те попитам и още нещо...Този курс при Славова "English for Professional Communication:Presentations", в какво точно се изразява? За какво ще ни помогне? Много се чудя между него и "Writing for Specific Purposes".. :?
Колеги, заповядайте при нас, в facebook страницата на АФ(в момента сме жалка бройка на фона на приетите :) ): https://www.facebook.com/groups/170588499732671/ ..
А относно email-а: superkev10safe@gmail. com .. :))
GREAT PEOPLE TALK ABOUT IDEAS
Average People Talk About Things
small people talk about other people
Mrynoriette
В началото бе словото

Мнение от Mrynoriette »

Ами всеки един прави 2 презентации на тема по свой избор. След всяка презентация получавате критика от преподавателката и останалите си колеги. Идеята е да подобрите представянето си пред група от хора. Няма изпит, оценката се формира от презентациите и портфолио, направено от вас, в което събирате неща, които ви е раздавала. Всеки път тя пуска клипчета с презентации на различни хора и ви дава съвети. Ако сте правили презентации в училище и сте нямали проблеми тогава - няма да научите много нови неща, но ако все още говоренето пред публика ви е проблем - тези часове ще ви помогнат. Като цяло не се изисква много подготовка, предметът е лесен и е от типа разпускащи. Минава се лесно и ще имате повече време за останалите предмети. Аз никога не съм си падала по писането и бих предпочела този предмет, но ти ще си решиш за себе си.
На мен лично много повече ми харесаха часовете на Драго Маринов - той води подобен предмет с презентации втория семестър. Тогава без колебание се записвайте при него. :)
mjlv
В началото бе словото

Мнение от mjlv »

Kathiee написа:Mrynoriette, много ти благодаря за информацията! Ако може само да те попитам и още нещо...Този курс при Славова "English for Professional Communication:Presentations", в какво точно се изразява? За какво ще ни помогне? Много се чудя между него и "Writing for Specific Purposes".. :?
Колеги, заповядайте при нас, в facebook страницата на АФ(в момента сме жалка бройка на фона на приетите :) ): https://www.facebook.com/groups/170588499732671/ ..
А относно email-а: superkev10safe@gmail. com .. :))
мерси много :D пратих мейл, но ми го връща и пише, че не съществува такъв и-мейл адрес..сигурно по-нататък ще го активират.
Ами да попитам..нали това не важи за всички от този факултет? В смисъл за АФ няма такъв курс ?

8.Новоприетите студенти от ФКНФ, които по учебен план имат езиков курс през първата половина на м. септември, се настаняват на общежитие без класиране, като при обявяване на класацията, в случай че не са класирани, следва да напуснат общежитието
Mrynoriette
В началото бе словото

Мнение от Mrynoriette »

Има доколкото знам такива курсове само за по-екзотичните филологии....или поне имам някакъв такъв спомен, че ги караха да почват по-рано. Сега не знам как е..., но така или иначе за английската филология няма такова нещо. Този курс няма нищо общо с избираемия предмет езикова култура, на който имате възможност да се запишете.
А що се отнася до мейла, който са ви дали е доста странно да не е активен. Проверете си пак в листчетата да не би да сте сбъркали нещо :D Други имали ли са проблеми? Надявам се не оставяте интервал между точката и com
superkev10safe@gmail.com
Аватар
Coco
В началото бе словото

Мнение от Coco »

И аз не мога да си пратя мейла :(
Аватар
Effie
В началото бе словото

Мнение от Effie »

Вторият език е задължителен във Втори курс, нали? Имам такъв спомен, някакъв... И май наистина само немски, испански, френски, италиански е изборът за нас? Източните не ги преподават като втори?!
Mrynoriette
В началото бе словото

Мнение от Mrynoriette »

Вторият език не е задължителен. Има го като избираем от втори курс нататък - хубавото е, че носи 4 кредита. Има доста езици - немски, френски, италиански, испански, руски, при нас има и хора, които посещават японски, шведски, чешки, но те се уговаряха с преподавателите и с групи от други филологии. Сигурно има и още някой език, който съм изпуснала...
firequeen
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

здравейте колеги и колежки и аз се присъединявам към АФ утре отивам да се запиша !!!!
Аватар
Kathiee
В началото бе словото
Специалност: Английска Филология

Мнение от Kathiee »

Mrynoriette, искам да те попитам още нещо. Какво ще кажеш за избирателния курс "Езикова култура(български език)- Радева"?? Честно, не ми се учи български, но доколкото подочух, този курс много помага ако искаме после да се занимаваме с преводаческа дейност. По принцип няма ли задължителна дисциплина където изучаваме нещо относно българския? Благодаря предварително.
Колеги, не се юркайте още от сега да пращате писма на e-mail-a. Предполагам чак началото на Септември ще е available. :)
А принципно какво трябва да пишем в този e-mail? Само имената, Факултетен номер и избраните от нас дисциплини ли?
GREAT PEOPLE TALK ABOUT IDEAS
Average People Talk About Things
small people talk about other people
Mrynoriette
В началото бе словото

Мнение от Mrynoriette »

Аз не съм посещавала езикова култура, макар че доста се чудех, но в крайна сметка избираемите предмети на английски ми се сториха по-интересни. Това, което знам от колегите ми е, че прилича на подготовка за матура - обсъждат се правописни и граматични правила в българския език, а също и писането на молби и други официални текстове. Със сигурност е доста полезно, особено за часовете по превод, защото, както казах по-рано, тогава изведнъж ще се окаже, че половината студенти допускат много грешки на български :roll:
Няма други специализирани часове по български - при нас понякога отделят внимание в часовете по превод. :D Ако не ти се ходи на тези часове...винаги може да си хванеш някоя книжка с правила в българския език или тестчета от матурите.
За мейла - пишете какво сте си избрали, трите имена и факултетен номер - това е достатъчно, но ако случайно искат и още нещо, ще ви кажат в отговор. :wink:
Ако имате още въпроси - ще се радвам да отговоря =)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”