Спорт

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Re: Спорт

Мнение от silverdream »

Задължителен ли е спорт за Българска филология, Английска филология и Психология?
Българска филология I курс
Аватар
Kalisto
В началото бе словото

Мнение от Kalisto »

Значи мога да запиша няколко спорта, но само 1 ще ми е задължителен и ще ми се води официален, нали? Защото съм си харесала няколко и имам желанието да ги практикувам и 3те. :lol: Дано не се разочаровам накрая де. :lol: Спортът е 1 път в седмицата, нали?
"Не ме мрази, че съм красив. Мрази ме, че го знам." Алф ;D
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър

Мнение от SevenDayS »

Дори и да не е задължително, аз пак ще се запша на плуване .. :Р
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски

Българска филология, II курс
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Ехей, браво за плуването, харесва ми начинът ти на мислене! Няма да съжаляваш! : )
Kalisto написа:Значи мога да запиша няколко спорта, но само 1 ще ми е задължителен и ще ми се води официален, нали? Защото съм си харесала няколко и имам желанието да ги практикувам и 3те. :lol: Дано не се разочаровам накрая де. :lol: Спортът е 1 път в седмицата, нали?
Да, можеш да се запишеш на няколко спорта и наистина само един от тях ще ти се води официален. Веднъж седмично е, да. Дано да успееш да ги съчетаеш и трите дисциплини, които си си харесала, тъй като веднъж завърти ли те академичният живот, сама ще се убедиш, че не е толкова лесно да се намира време за всичко, което искаш да посещаваш и правиш! : )
silverdream написа:Задължителен ли е спорт за Българска филология, Английска филология и Психология?
И за трите специалности спортът е факултатив. : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
lusiborisova
В началото бе словото

Мнение от lusiborisova »

silverdream
От дъжд на вятър

Мнение от silverdream »

although, благодаря :) това ме успокоява - не съм спортен тип, но бих се радвала да посещавам някои спортове :)
Българска филология I курс
Аватар
Simpatico_
В началото бе словото
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Simpatico_ »

Аз искам да питам,това че университетските занимания по спорт се провеждат на Академик,значи ли,че бих имал възможността да си избера спорт на Академик,но не вписан в списъка със спортове. Интересуват ме видовете гимнастика на спортен клуб Академик,но те не са опция на студентите в СУ. Ако имам нервите и се разбера с треньор от клуба,има ли как да ходя там вместо някой от другите спортове? Ако да- към кого мога да се обърна? И как точно би се случило това?
Почти съм сигурен,че няма как да стане,но все пак искам да се пробвам. Гимнастиката е изключителен спорт и той дава ужасно много,особено ако не тренираш професионално. Та,дано някой успее да ми отговори на въпросите или поне да ме насочи към кого да се обърна. Благодаря ! :connie_crazyperson: :viannen_64:
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

Мисля, че не може да се заменя един спорт с друг, още повече, когато единият не е от списъка, но за всеки случай ето ти страницата с данните за контакти с департамента по спорт и питай- ЦЪК.
ДС - :pukeright:
Аватар
MonySim
В началото бе словото
Специалност: Геология

Мнение от MonySim »

Искам да попитам басейнът как е, чист ли е, доволни ли сте и тн. Изобщо за състоянието му питам. Какви са треньорите, в смисъл - добри ли са, симпатични ли са, заядливи ли са и тн :D
Puhu äänellä, jonka kuulen,
sanoilla jotka ymmärrän,
runoilla jotka käsitän...
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Басейнът си е екстра, чист е, водата не е много хлорирана... единствено понякога температурата ѝ е по-висока, отколкото бих желал да е, но това вече са си мои прищевки! Ето няколко клипчета, ако искаш да придобиеш по-реална представа за басейна - https://www.facebook.com/photo.php?v=1851814658294 - https://www.facebook.com/photo.php?v=1851856139331

Колкото до треньорите, страхотни са, не са заядливи, мъжът (Начков) обикновено доста се шегува и е много приятно да се общува с него... както и с жената (Туманова), де! : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
vasko
Драскач

Мнение от vasko »

По-колко време се практикува избраният от нас спорт седмично и като втори въпрос към although, който явно има интерес към плуването, имали такива, които не могат да плуват, но в последствие се научават и колко време им отнема това? И ние ли си избираме треньорите и ако да кой ще ни препоръчаш от това да свършим повече работа, а не да си киснем в басейна. И всъщност как протича едно занимание в крайна сметка?
Мерси предварително.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Тренировките по всички видове спорт са веднъж седмично. Що се отнася конкретно до плуването, да, има и такива, които не могат да плуват, като научаването им е силно индивидуално, някои схващат далеч по-бързо от други. Треньорите се избират спрямо удобните ви часове... в смисъл такъв, виждате си учебната програма, преценявате си кога имате време за спорт и след това се записвате в удобния за вас час, като по този начин или ще се паднете в някоя от групите на Туманова, или на Начков. Може би Начков е една идея по-склонен на начално обучение, но пък Туманова е по-добрият специалист, но все пак, който и от двамата да ти е преподавател, няма да останеш разочарован. Една тренировка протича горе-долу по следния начин: загряваш малко извън басейна (въртене на ръце, на крака, малко гъвкавост... повярвай ми, загряването е изключително важна част), след което влизаш във водата и спрямо това, колко си напреднал в плуването, плуваш различни неща... ако си съвсем начинаещ, първите ти уроци са по дишане и по отпускане във водата, след това взимаш една дъска и започваш да тренираш крака кроул... и така с течение на времето се увеличават натовареността и упражненията, които правиш в басейна.

Надявам се да съм бил максимално изчерпателен. : )
Аватар
SevenDayS
От дъжд на вятър

Мнение от SevenDayS »

А може ли да се запишеш не онлайн ? :) Чакам с нетърпение да дойде време за плуването.. Колко горе-долу е групата?
"Птица, родена в кафез, си мисли, че летенето е зараза!"
- Алехандро Ходоровски

Българска филология, II курс
mitkooo
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от mitkooo »

За Международни отношения спортът задължителен ли е?
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

SevenDayS написа:А може ли да се запишеш не онлайн ? :) Чакам с нетърпение да дойде време за плуването.. Колко горе-долу е групата?
admin.sport написа:Записването онлайн е до 06.10.2012 г., което ще облекчи студентите в препускането и чакането на опашки, особено за атрактивните и популярни спортове, както за получаване на предварителна информация за желанията на студентитеи и сформиране на групите.
До една седмица след този срок, ще има възможност да се запишат и на място при преподавателите, но отново ще е обикаляне за кой спорт, къде, при кого и кога има места.
Така че имаш възможността да се запишеш и на място, а колкото до размера на групите - по 10-15 човека е една такава! : )
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”