Да, аз също съм ползвала на Ейвън от евтините и ефекта много повече ми хареса, от колкото на скъпите им версии, но все пак фаворит в спиралите ми остава Bourjois Volume Glamour Max Definition.menina.do.mar написа:Кафява съм ползвала само на Ейвън и не беше лоша. Между другото някой забелязал ли е този парадокс при Ейвън - евтините им спирали са В ПЪТИ по-добри от (уж) професионалните?
За да сме красиви (само за момичета)
Модератор: Плазмодий
Re: За да сме красиви (само за момичета)
Никой не може да ти каже къде отива, а само къде се надява да стигне!
http://www.100layercake.com
You will puke rainbows, I promise
You will puke rainbows, I promise
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Такаа, въпросче относно боядисване.
От доста време ми се върти в главата дали би ми отивало да се направя червенокоса. В същото време никак не ми се иска да си горя косата с боя. Мисля си за къна, но да питам, ако има някой, който вече се е къносвал - вярно ли е, че не уврежда косъма, цветът добре ли се получава и за колко време мога да си върна естествения цвят? (Май по-скоро просто искам да си направя експеримент и да се видя за кратко различна)
От доста време ми се върти в главата дали би ми отивало да се направя червенокоса. В същото време никак не ми се иска да си горя косата с боя. Мисля си за къна, но да питам, ако има някой, който вече се е къносвал - вярно ли е, че не уврежда косъма, цветът добре ли се получава и за колко време мога да си върна естествения цвят? (Май по-скоро просто искам да си направя експеримент и да се видя за кратко различна)
she'd started smoking poetry
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
Зависи колко червена искаш да си. Ти си с тъмна коса, не очаквай, че ще станеш яркочервена. Ще е червеникава, но в никакъв случай няма да си като светофар
Ако наистина искаш да се направиш червена, къната е ок решение, ако не ти хареса, винаги можеш да се боядисаш в твоя си цвят. Ама защо червено си избрала? Иначе веднъж като я боядисаш, няма как да си върнеш естествения цвят, боята не пада. Ще трябва да чакаш да израсте косата, а междувременно можеш да се боядисваш в твоя цвят. Иначе не се плашете толкова от това увреждане на косъма. Ако използвате читави бои и фризьорите ви знаят какво правят, нищо кой знае какво няма да се случи на косата. Според мен ако ти е по-буйна ще се укроти малко, обаче това не винаги е в следствие на боядисване.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
мм... напротив, боята по- лесно пада от къната. не правете тая грешка да се боядисвате с къна! истинската къна , която е полезна е безцветна, тя придава само блясък и евентуално малък оттенък, но тя НЕ боядисва , това е истинската къна- останалото е боклук. И не си тровете косъма с тези "къни", които са масовките и които боядисват. Те падат мн трудно , запечатват косъма и скапват косата много лошо!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
Боята пада, но остава цвят, който от червено може да се е превърнал в оранжево до русо. Така че да не си мислят, че като казваш "боята пада", значи, че си възвръщат нормалния цвят на косите. Това НЕ става.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
е не, разбира се. За да станеш ярко червена трябва да се обезцвети преди това.
Аз самата добре знам колко капризен и нетраен цвят е червеното /макар че не съм цялата червена/.
Аз самата добре знам колко капризен и нетраен цвят е червеното /макар че не съм цялата червена/.
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Тъй като си с тъмна коса, няма да имаш проблеми с боя в червен цвят. Ако беше руса, щеше да е проблем, защото отмиването резултира в розово-лилава коса. Но при теб няма да е така.
Моят съвет е да пробваш с безамонячна боя. Аз ползвам Кастинг Крем Глос - не уврежда косъма, даже напротив, прави косата много приятна. Също така не е нужно да ходиш на фризьор, за да ти я слага, тя е предвидено елементарна за домашна употреба. И с времето се отмива, откривайки естествения ти цвят малко по-малко. При теб ефектът на отмиването ще се изрази в това, че от червена коса ще започнеш да имаш само червен оттенък на косата, което аз лично намирам за много приятно.
Другият ми съвет е да пробваш с червен нюанс, който е тъмен и е по-близък до естествения ти цвят на косата. Безамонячните бои поначало са предвидени повече за тониране на косата и не толкова за драстична промяна на цвета. А и за теб ще е по-лесно да се приемеш с новия цвят, ако не е твърде различен от стария ти.
Моят съвет е да пробваш с безамонячна боя. Аз ползвам Кастинг Крем Глос - не уврежда косъма, даже напротив, прави косата много приятна. Също така не е нужно да ходиш на фризьор, за да ти я слага, тя е предвидено елементарна за домашна употреба. И с времето се отмива, откривайки естествения ти цвят малко по-малко. При теб ефектът на отмиването ще се изрази в това, че от червена коса ще започнеш да имаш само червен оттенък на косата, което аз лично намирам за много приятно.
Другият ми съвет е да пробваш с червен нюанс, който е тъмен и е по-близък до естествения ти цвят на косата. Безамонячните бои поначало са предвидени повече за тониране на косата и не толкова за драстична промяна на цвета. А и за теб ще е по-лесно да се приемеш с новия цвят, ако не е твърде различен от стария ти.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Snow-White
- От дъжд на вятър
- Специалност: География и биология
- Курс: втори
А може ли някой да ми препоръча хубава и добре покриваща черна боя за коса? Боядисвам се черна от 6 години, но след 1-2 измивания съм тъмно кестеняво-червена. Ползвала съм и евтини, и скъпи бои, както и къна (с нея започнах). Засега резултатът е един и същ. Последно ползвах новата на Syoss - тя даже не покри добре, станах на ивици.

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Боята за коса, която майка ми използва, се казва Диксън. Отлична покривност, не се отмива с времето, но това е защото това е професионална боя, опаковките й са два пъти по-големи от опаковките на нормалните бои, респективно е и по-скъпа, а на всичкото отгоре е трудна за намиране. Ние я купуваме от Пловдив.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Snow-White
- От дъжд на вятър
- Специалност: География и биология
- Курс: втори
Колко опаковки ще ми трябват за права коса със средна гъстота, с дължина малко над 80см (при стандартните бои отиват 3 опаковки)? И дали може тази марка да се намери в София или евентуално да се поръча онлайн?

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
http://www.dikson.ca/Color-Extra - това е боята. Тубичката е 120мл, направи си сметката толко точно боя ще ти е необходима, защото не е като да имаш малко коса 
Нямам представа дали и къде може да се намери в София. Нали ти казвам, ние я взимаме от Пловдив. Потърси в интернет или другият вариант е да разпиташ по фризьорските салони. Все някъде ще успееш да я намериш.
Нямам представа дали и къде може да се намери в София. Нали ти казвам, ние я взимаме от Пловдив. Потърси в интернет или другият вариант е да разпиташ по фризьорските салони. Все някъде ще успееш да я намериш.

- originalsin
- Пишеща машина
- Специалност: Право
- Курс: първи
МidWinterSun, под 'безамонячни бои' какво точно имаш предвид? Аз съм виждала само на Престиж подобни, които се водят 'балсами', но придават цвят, както и още едни шампоани-оцветители на някаква безизвестна марка...
Аз много искам да се направя червена, но не знам колко (и дали изобщо) ще се понеса да се гледам таквази, затова бях решила да опитам първо с такъв шампоан, но всички, до които се допитах, ми казват, че въпреки че на опаковката пише от 4 до 8 измивания, стои по-дълго, като пада по много грозен начин - да речем ще стане рижаво, след това някакъв неопределен цвят и чак тогава - твоя естествен. А и моята коса е тъмно кестенява - предупредиха ме, че изобщо няма да ми 'хване'...
Твоят опит с подобни продукти какъв е?
Аз много искам да се направя червена, но не знам колко (и дали изобщо) ще се понеса да се гледам таквази, затова бях решила да опитам първо с такъв шампоан, но всички, до които се допитах, ми казват, че въпреки че на опаковката пише от 4 до 8 измивания, стои по-дълго, като пада по много грозен начин - да речем ще стане рижаво, след това някакъв неопределен цвят и чак тогава - твоя естествен. А и моята коса е тъмно кестенява - предупредиха ме, че изобщо няма да ми 'хване'...
Твоят опит с подобни продукти какъв е?
"Ах, чувствам, че на човек е нужно нещастие или беднота, или болест. Иначе, току-виж, си се забравил..."
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Оriginalsin, аз пробвах с такъв шампоан-оцветител. Исках да се видя с черна коса (моята също е тъмно кестенява), но точно "изобщо не ми хвана". Е, имаше минимална разлика, ама само аз си я виждах, защото я търсех
Тази разлика, разбира се, падна след 2 измивания.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Има безамонячни бои, например на Палет. Водят се, че са по-щадящи за косата, но не знам дали има червени такива. Червеното като пада винаги остава рижав оттенък. Шампоани-оцветители не съм ползвала и не знам как се отмива при тях.
Ако искаш по-ярко червено, може би ще трябва да си изсветлиш косата. Тъй като ти е тъмна, ще стои само като оттенък, няма да е особено ярко. А и ако не ти хареса, винаги можеш след седмица-две да си боядисаш косата обратно в твоя цвят (като крайна мярка).
Ако искаш по-ярко червено, може би ще трябва да си изсветлиш косата. Тъй като ти е тъмна, ще стои само като оттенък, няма да е особено ярко. А и ако не ти хареса, винаги можеш след седмица-две да си боядисаш косата обратно в твоя цвят (като крайна мярка).
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations