Как стоят нещата с общежитията тая година ?

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
suselv
В началото бе словото
Курс: трети

Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?

Мнение от suselv »

Реално не е толкова лощо - от една страна е добре, е има контрол , но от друга - не можеш да се поустваш като у дома си , тъй като домакинката има честия навик ако не лично , поне чрез поставени хора да влиза систематично в стаята :) Относно настаняването в семейни на първокурсници си е до късмет или до 2рия начин - познавайки някой от комисията :Д
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от silverdream »

Мен това с влизането в стаите винаги ме е дразнило - не сме малки, че да трябва да ни проверяват. Да има контрол отвън, да се контролира реда като цяло - добре, ама да ми влизат в стаята и да ме проверяват...
55 и 57 как са? Семейни ли са? Ремонтирани?
Българска филология I курс
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

може ли малко помощ , че се обърках нещо .. така на този сайт http://uni-campus.net/index.php?section ... ages_id=33 има документи които ми трябват за общежитие , но не мога да разбера аз в коя графа съм и двамата ми родители работят и са си живи и здрави (слава богу) и сестра ми е 2ри курс в друго ВУ т.е. за мен е графата семейство с двама учещи в различни столични ВУ правилно ли съм разбрала или бъркам ?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

Не..."семейство" се отнася не за родителите ти, а за самата теб, т.е дали си омъжена!
Ако не си омъжена, за теб се отнася графата "Несемейни студенти с предимство". Но за да се възползваш от предимството, понеже родителите ти са си живи и здрави, трябва да имаш поне 2-ма братя или сестри!
Има и едно щастливо предимство – Вие имате поне още двама малолетни и/или редовно учащи братя/сестри, с които живеете в общо домакинство – приложете освен удостоверенията им за раждане и уверения/служебни бележки от училищата, в които се обучават.
В противен случай си за графата "Несемейни студенти, без предимство" :roll: .

п.п. Сега открих, че има и класация по социални критерии ЦЪК
ДС - :pukeright:
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

аа сега разбрах, благодаря ти :)
petar Totev
В началото бе словото
Специалност: Културология
Курс: втори

Мнение от petar Totev »

Здравейте! Имам един въпрос, извинявам се, че може би изглежда глупаво. Сега ще съм студент първи курс. Надявам се да бъда разпределен в стая с този, който ще заявя. Знам, че за да се запази стаята през лятото трябва да плащаме по 70 лева на месец. Но догодина ще дойде още един наш приятел. Та въпросът ми е може ли през лятото да плащаме наем за друга стая/тройна/ и от есента да сме тримата? Благодаря предварително.
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология

Мнение от silverdream »

А когато влезеш на общежитие сега на есен си оставаш цялата година нали? Или зависи от успеха ти за първия семестър и има вероятност ако е нисък да трябва да напуснеш? И как се определя успеха за следващите години, когато се кандидатства?
Българска филология I курс
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

За цяла година, без значение какъв е успехът ти след първи семестър. За втори курс се кандидатства за общежитие с успеха ти от зимен и летен семестър на първи курс.
petar Totev написа:Здравейте! Имам един въпрос, извинявам се, че може би изглежда глупаво. Сега ще съм студент първи курс. Надявам се да бъда разпределен в стая с този, който ще заявя. Знам, че за да се запази стаята през лятото трябва да плащаме по 70 лева на месец. Но догодина ще дойде още един наш приятел. Та въпросът ми е може ли през лятото да плащаме наем за друга стая/тройна/ и от есента да сме тримата? Благодаря предварително.
Да, но трябва да се преместите още през в началото на лятото.
Facebook
Изображение
Аватар
thegirl
Легендарен флуудър
Курс: семестриално завършил

Мнение от thegirl »

Светльо забравяш нещо, което е много вероятно...
Това, че сте посочили, че искате 2ма приятели да сте заедно не означава, че ще сте в двойна стая, т.е. при вас може да има 3ти човек, който ако напусне лятото и не иска да е в същата година следващата година ще може да настанят и приятеля ви в същата стая. Но ако 3тият остане лятото или иска да е в същата стая следващата година ще трябва да разпитате за стая, където ще могат да ви настанят заедно и както и Светльо написа, трябва да е в началото на лятото след 1 курс.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. ;)
petar Totev
В началото бе словото
Специалност: Културология
Курс: втори

Мнение от petar Totev »

thegirl написа:Светльо забравяш нещо, което е много вероятно...
Това, че сте посочили, че искате 2ма приятели да сте заедно не означава, че ще сте в двойна стая, т.е. при вас може да има 3ти човек, който ако напусне лятото и не иска да е в същата година следващата година ще може да настанят и приятеля ви в същата стая. Но ако 3тият остане лятото или иска да е в същата стая следващата година ще трябва да разпитате за стая, където ще могат да ви настанят заедно и както и Светльо написа, трябва да е в началото на лятото след 1 курс.
Благодаря и на двама ви за отговорите :D. Мисля, че, ако има трети човек в стаята ни няма да е проблем да намерим друга стая за следващата година. Или греша?
Иван Сл.
В началото бе словото
Специалност: КН

Мнение от Иван Сл. »

Аз също имам въпрос: толерира ли се съжителство между момче и момиче(момче и 2 момичета)?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

Не...освен ако не са брат и сеста или пък имат брак :roll:
ДС - :pukeright:
Аватар
aishiii
От дъжд на вятър
Специалност: Стопанско управление (немски език)

Мнение от aishiii »

Какво предоставя общежитието на студентите? Легло,гардероб,бюро,одеало,възглавница?? Някъде бях прочела,че хладилници и телевизор също могат да получат :bounce: :bounce:
Ohne Frauen geht es nicht.Das hat sogar Gott einsehen müssen.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Легло, стол, гардероб, бюро и шкаф. Телевизори само в 51 блок, май и хладилници има, но не съм сигурен. Възглавница и одеялно могат да ти дадат от СБО, но аз лично не бих се завил с тях, иф ю ноу уат ай мийн.
Facebook
Изображение
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Кхъм..аз също. По-добре си носи твои възглавници и одеало.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”