Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Реално не е толкова лощо - от една страна е добре, е има контрол , но от друга - не можеш да се поустваш като у дома си , тъй като домакинката има честия навик ако не лично , поне чрез поставени хора да влиза систематично в стаята
Относно настаняването в семейни на първокурсници си е до късмет или до 2рия начин - познавайки някой от комисията :Д
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Мен това с влизането в стаите винаги ме е дразнило - не сме малки, че да трябва да ни проверяват. Да има контрол отвън, да се контролира реда като цяло - добре, ама да ми влизат в стаята и да ме проверяват...
55 и 57 как са? Семейни ли са? Ремонтирани?
55 и 57 как са? Семейни ли са? Ремонтирани?
Българска филология I курс
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Обратна връзка:
може ли малко помощ , че се обърках нещо .. така на този сайт http://uni-campus.net/index.php?section ... ages_id=33 има документи които ми трябват за общежитие , но не мога да разбера аз в коя графа съм и двамата ми родители работят и са си живи и здрави (слава богу) и сестра ми е 2ри курс в друго ВУ т.е. за мен е графата семейство с двама учещи в различни столични ВУ правилно ли съм разбрала или бъркам ?
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Не..."семейство" се отнася не за родителите ти, а за самата теб, т.е дали си омъжена!
Ако не си омъжена, за теб се отнася графата "Несемейни студенти с предимство". Но за да се възползваш от предимството, понеже родителите ти са си живи и здрави, трябва да имаш поне 2-ма братя или сестри!
.
п.п. Сега открих, че има и класация по социални критерии ЦЪК
Ако не си омъжена, за теб се отнася графата "Несемейни студенти с предимство". Но за да се възползваш от предимството, понеже родителите ти са си живи и здрави, трябва да имаш поне 2-ма братя или сестри!
В противен случай си за графата "Несемейни студенти, без предимство"Има и едно щастливо предимство – Вие имате поне още двама малолетни и/или редовно учащи братя/сестри, с които живеете в общо домакинство – приложете освен удостоверенията им за раждане и уверения/служебни бележки от училищата, в които се обучават.
п.п. Сега открих, че има и класация по социални критерии ЦЪК
ДС - 
-
firequeen
- От дъжд на вятър
- Специалност: Английска филология
- Обратна връзка:
аа сега разбрах, благодаря ти 
-
petar Totev
- В началото бе словото
- Специалност: Културология
- Курс: втори
Здравейте! Имам един въпрос, извинявам се, че може би изглежда глупаво. Сега ще съм студент първи курс. Надявам се да бъда разпределен в стая с този, който ще заявя. Знам, че за да се запази стаята през лятото трябва да плащаме по 70 лева на месец. Но догодина ще дойде още един наш приятел. Та въпросът ми е може ли през лятото да плащаме наем за друга стая/тройна/ и от есента да сме тримата? Благодаря предварително.
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
А когато влезеш на общежитие сега на есен си оставаш цялата година нали? Или зависи от успеха ти за първия семестър и има вероятност ако е нисък да трябва да напуснеш? И как се определя успеха за следващите години, когато се кандидатства?
Българска филология I курс
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
За цяла година, без значение какъв е успехът ти след първи семестър. За втори курс се кандидатства за общежитие с успеха ти от зимен и летен семестър на първи курс.
Да, но трябва да се преместите още през в началото на лятото.petar Totev написа:Здравейте! Имам един въпрос, извинявам се, че може би изглежда глупаво. Сега ще съм студент първи курс. Надявам се да бъда разпределен в стая с този, който ще заявя. Знам, че за да се запази стаята през лятото трябва да плащаме по 70 лева на месец. Но догодина ще дойде още един наш приятел. Та въпросът ми е може ли през лятото да плащаме наем за друга стая/тройна/ и от есента да сме тримата? Благодаря предварително.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Светльо забравяш нещо, което е много вероятно...
Това, че сте посочили, че искате 2ма приятели да сте заедно не означава, че ще сте в двойна стая, т.е. при вас може да има 3ти човек, който ако напусне лятото и не иска да е в същата година следващата година ще може да настанят и приятеля ви в същата стая. Но ако 3тият остане лятото или иска да е в същата стая следващата година ще трябва да разпитате за стая, където ще могат да ви настанят заедно и както и Светльо написа, трябва да е в началото на лятото след 1 курс.
Това, че сте посочили, че искате 2ма приятели да сте заедно не означава, че ще сте в двойна стая, т.е. при вас може да има 3ти човек, който ако напусне лятото и не иска да е в същата година следващата година ще може да настанят и приятеля ви в същата стая. Но ако 3тият остане лятото или иска да е в същата стая следващата година ще трябва да разпитате за стая, където ще могат да ви настанят заедно и както и Светльо написа, трябва да е в началото на лятото след 1 курс.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
petar Totev
- В началото бе словото
- Специалност: Културология
- Курс: втори
Благодаря и на двама ви за отговоритеthegirl написа:Светльо забравяш нещо, което е много вероятно...
-
Иван Сл.
- В началото бе словото
- Специалност: КН
Аз също имам въпрос: толерира ли се съжителство между момче и момиче(момче и 2 момичета)?
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Не...освен ако не са брат и сеста или пък имат брак 
ДС - 
- aishiii
- От дъжд на вятър
- Специалност: Стопанско управление (немски език)
Какво предоставя общежитието на студентите? Легло,гардероб,бюро,одеало,възглавница?? Някъде бях прочела,че хладилници и телевизор също могат да получат

Ohne Frauen geht es nicht.Das hat sogar Gott einsehen müssen.
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Легло, стол, гардероб, бюро и шкаф. Телевизори само в 51 блок, май и хладилници има, но не съм сигурен. Възглавница и одеялно могат да ти дадат от СБО, но аз лично не бих се завил с тях, иф ю ноу уат ай мийн.
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Кхъм..аз също. По-добре си носи твои възглавници и одеало.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...