Brave //
Храбро сърце - 3D с БГ дублаж
миии.... не е зле

но не е от чак толкова грандиозните анимации на Дисни като Tangled примерно. Естествено определено загуби от дублажа (2-3 от песните също ги бяха дублирали), но колко точно ще видим като излезе английската версия. Това, което не ми хареса е, че акцента падаше малко повече върху комичните елементи, които присъстваха почти неизменно в цялото развитие на действието и в резултат се получи нещо по-близко до Ледена епоха или Мадагаскар. Само че тънкия шотландски хумор остана някъде "lost in translation"... Имаше ги естествено и драматичните моменти, но на мен ми се стори, че се развиха малко по-бързо от колкото трябваше (едва докараха 90мин. с надписите!). Липсваше му и малко иновативност - и като сюжет и като характер на принцесата има доста сходни елементи с "Малката русалка". Явно и Дисни почват да се поизчерпват откъм идеи.
Мога да похваля качеството на анимацията - все повече се усъвършенстват в това отношение (няма значение дали на 2 или 3D го гледате). Личеше си, че се бяха постарали за косата на Мерида, която в този случай се явява и като запазена марка, но изглеждаше доста добре, а е и един от най-трудните елементи за анимиране
Като цяло моята оценка е 7/10 и определено една от най-добрите анимации тази година.
Чакаме английската версия!