Спорт
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Re: Спорт
То и аз съм навит за една унисекс съблекалня, ама има и много дечица на басейна... де да бяхме само студенти... 
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
А някой има ли информация относно корекция на фигурата и йога? И кога ще разберем дали за нашата специаност спорта е задължителен или не? Някой по-напред спомена, че в програмата му е отбелязан чак в 3-ти курс 
Българска филология I курс
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Няма какво да чакаш, принципно си се знае дали спортът е задължителен или факултатив? Коя е твоята специалност?
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
За сега Българска филология, но съм пуснала документи за второ класиране и очаквам да съм приета Психология или Английска филология.
Българска филология I курс
-
Kaloyan_king
- В началото бе словото
- Специалност: Фотоника и лазерна техника
- Курс: втори
Искам да попитам, защо в учебният план на моята специалност( 1–курсник съм, фотоника), до спорта в скоби е написано "факултативно"? Какво значи това?
И още нещо: На сайта на Спортният департамент е записано, че ние си избираме кога да практикуваме избраният от нас спорт след 01.09.http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... r_na_sport Това за избора кога да се спортува, отнася ли се за задължителният спорт(този на който ще се поставя оценка)? Защото учебните програми до колкото знам излизат след откриването на учебната година на 1 Октомври и няма логика ние да си избираме преди това денят и часът на задължителният спорт.
Искам да попитам и за начина на оценяване. До колкото разбрах в дисциплините като катерене, фитнес, плуване и тенис е гъчканица, и е почти невъзможно да се провежда нормална тренировка. Това автоматично означава че ако не съм тренирал до сега този спорт(примерно тенис или плуване) и не ми се обръща достатъчно внимание, ще изостана с подготовката? Да не стане така, че като дойде време за оценяване да ми излезе през носа(аз все пак ще се боря за стипендии и не ми се иска да давам пари примерно за тенис ракети, които ще използвам макс. 10–на пъти и накрая хем задоволителна оценка да не получа, хем да си остана същият бот на тенис)? Главно се интересувам от фитнеса.
И още нещо: На сайта на Спортният департамент е записано, че ние си избираме кога да практикуваме избраният от нас спорт след 01.09.http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... r_na_sport Това за избора кога да се спортува, отнася ли се за задължителният спорт(този на който ще се поставя оценка)? Защото учебните програми до колкото знам излизат след откриването на учебната година на 1 Октомври и няма логика ние да си избираме преди това денят и часът на задължителният спорт.
Искам да попитам и за начина на оценяване. До колкото разбрах в дисциплините като катерене, фитнес, плуване и тенис е гъчканица, и е почти невъзможно да се провежда нормална тренировка. Това автоматично означава че ако не съм тренирал до сега този спорт(примерно тенис или плуване) и не ми се обръща достатъчно внимание, ще изостана с подготовката? Да не стане така, че като дойде време за оценяване да ми излезе през носа(аз все пак ще се боря за стипендии и не ми се иска да давам пари примерно за тенис ракети, които ще използвам макс. 10–на пъти и накрая хем задоволителна оценка да не получа, хем да си остана същият бот на тенис)? Главно се интересувам от фитнеса.
H(t)|ψ(t)>=i ℏ d/dt|ψ(t)>
-
admin.sport
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Вече няма "Освобождаване от спорт". Тези, които имат здравословни причини се записват в центъра по кинезитерапия и там ги насочват какво да правят - облекчени занимания със спорт, физиотерапия, корекционна гимнастика, плуване или друго.dentelle написа:аз много искам аеробика![]()
за съжаление обаче вероятно ще бъда освободена тази година.
-
admin.sport
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Учебните програми, би трябвало да бъдат готови до началото на учебната година.Kaloyan_king написа:На сайта на Спортният департамент е записано, че ние си избираме кога да практикуваме избраният от нас спорт след 01.09.http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... r_na_sport Това за избора кога да се спортува, отнася ли се за задължителният спорт(този на който ще се поставя оценка)? Защото учебните програми до колкото знам излизат след откриването на учебната година на 1 Октомври и няма логика ние да си избираме преди това денят и часът на задължителният спорт.
Затова и срокът за записване за спорт е до 06.10.2012 г.
Сесията за записване е активна от 15 септември, за да имате възможност да си помислите и изберете, това което най-много ви допада.
Проблемът е наистина в броя на групите и огромното желание на студентите за някои от по-атрактивните и модерни спортни дисциплини.
Но винаги записването завършва в рамките на 5 до 7 дни.
-
admin.sport
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
По всяка спортна дисциплина се провежда нормален учебен процес. Броят настудентите в групата е съобразен с възможностите за протичане на нормолен учебен процес, големината на залата и особеностите на спорта.Kaloyan_king написа:Искам да попитам и за начина на оценяване. До колкото разбрах в дисциплините като катерене, фитнес, плуване и тенис е гъчканица, и е почти невъзможно да се провежда нормална тренировка. Това автоматично означава че ако не съм тренирал до сега този спорт(примерно тенис или плуване) и не ми се обръща достатъчно внимание, ще изостана с подготовката? Да не стане така, че като дойде време за оценяване да ми излезе през носа(аз все пак ще се боря за стипендии и не ми се иска да давам пари примерно за тенис ракети, които ще използвам макс. 10–на пъти и накрая хем задоволителна оценка да не получа, хем да си остана същият бот на тенис)? Главно се интересувам от фитнеса.
В края на семестъра може да се съберат повече студенти, но то е следствие на нередовното посещение на някои от вас. Преподавателите дават възможност за отработване на часове.
Няма ощетен студент и оценката е съобразена с учебния материал, възможностите ви, активността и други условия, които преподавателят поставя в началото на всяка година.
- dentelle
- В началото бе словото
- Специалност: библиотечно-информационни науки
Благодаря, че ми казахте. Радвам се, че все пак ще има някакво облекчение, защото поне в началото няма да мога да съм напълно активна.admin.sport написа:Вече няма "Освобождаване от спорт". Тези, които имат здравословни причини се записват в центъра по кинезитерапия и там ги насочват какво да правят - облекчени занимания със спорт, физиотерапия, корекционна гимнастика, плуване или друго.dentelle написа:аз много искам аеробика![]()
за съжаление обаче вероятно ще бъда освободена тази година.
- Fate
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Адрес в галерията на СУ: нямма
френска филология задължителен ли е спорта?Ако не и избера да посещавам занятия ще имам ли оценка

Don’t just stand there with your Eiffel Tower smile.
Tell me you love me, and tell me in French! ― Jarod Kintz
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Не само за френска филология, ами и за всички филологии от ФКНФ, спортът е с факултативен статут, демек не е задължителен и никой не може да те накара да го запишеш. Вече ако ти искаш да си посещаваш занятията на някоя спортна дисциплина, то ще имаш оценка, стига ти самата да искаш да имаш такава, тъй като аз лично от доста години вече съм във ФКНФ и винаги съм си ходил на спорт (даже съм и в един от представителните отбори на СУ) и никога не съм имал оценка в студентската си книжка. : )
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Оценката от фалтативен (незадължителен) спорт/предмет не се взима под внимание за стипендии/ общежитие/ кредити(точкова с-ма за оценяване на тежестта на метериала и разпределението му)!

- antoniakochos
- От дъжд на вятър
Искам само да попитам последно има ли самоотбрана,защото не я видях в списъка със спортовете?И по колко пъти седмично има спорт? * Аз съм от ФКНФ,но ако нивото на преподаване е добро,мисля че курс по самоотбрана би бил доста полезен :р
We are all mad here.
https://www.facebook.com/antoniakochos
https://www.facebook.com/antoniakochos
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Обратна връзка:
Хаха,абе направо на въпроса - кой спорт го дават лесно и без много зор...
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
- Fate
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Адрес в галерията на СУ: нямма
Благодаря много , иеййй отървах се от спорта
(ще се запиша само ако има йога или корекционна гимнастика)

Don’t just stand there with your Eiffel Tower smile.
Tell me you love me, and tell me in French! ― Jarod Kintz