[КСК 2012] Кандидати за Право
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2012] Кандидати за Право
Тия номера само за новоприетите ли са, или към тях спадат и преместени от други вуз-ове, специалности, записали паралелно МО и Право (демек идващи от 2ри курс Мо, ако не се лъжа) - обикновенно са към 50-60 човека на специалност и тяхната бройка не влияе на отпуснатите 150 мъже и 150 жени... А и защо 150/150? По мое време бяха 125 за мъже и 150 за жени или нещо такова... Аз бях 127 от 128 души приети на първо класиране (не за друго, а защото бяхме последните 10 с равен бал и ни слагаха по имена)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
giaisinsane
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: giaisinsane
Охх песен за ушите ми са тези думи,като за лека нощ ми дойде много добре..Dplayer написа:Аз вчера се записах към 12.30-13ч. и бях номер 223, а опашката се състоеше от едно 20-тина души. Не вярвам да останат места
.
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право
Е от миналата година са 150 на 150. Интересно ми е защо вдигат местата за нас момчетата, след като сме толкова малко и ставаме все по-малкоKristo написа:Тия номера само за новоприетите ли са, или към тях спадат и преместени от други вуз-ове, специалности, записали паралелно МО и Право (демек идващи от 2ри курс Мо, ако не се лъжа) - обикновенно са към 50-60 човека на специалност и тяхната бройка не влияе на отпуснатите 150 мъже и 150 жени... А и защо 150/150? По мое време бяха 125 за мъже и 150 за жени или нещо такова... Аз бях 127 от 128 души приети на първо класиране (не за друго, а защото бяхме последните 10 с равен бал и ни слагаха по имена)
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Има логика, ако държавата иска делата да се водят по-бързо и по повече наведнъж, логично - трябват им повече юристи. Днеска по новините - съдийка бавила дело 8г. Което си е направо шокиращо, защото ако не знаете - най-честосрещаната давност е 5г. Т.е. вече няма смисъл от това дело, особено ако е било някаква сделка (но не за имот).
А и като добавим новия съд, който въведоха миналата година (и за който ще трябва да чета за една от поправките си) - ето още работни места.
Другия вариант е просто да искат да има повече юристи на глава от населението заради някаква безумна ЕС-класация. Доста по-оригинално от тяхна страна, евалЯ.
А и като добавим новия съд, който въведоха миналата година (и за който ще трябва да чета за една от поправките си) - ето още работни места.
Другия вариант е просто да искат да има повече юристи на глава от населението заради някаква безумна ЕС-класация. Доста по-оригинално от тяхна страна, евалЯ.
- Morella Blake
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: втори
Като се записвахме ни дадоха по 1 лист с приветствия
Там пише,че всяка група трябва да си избере групови отговорници.Стана ми интересно и дали някой може ли да разясни какви са техните задължения?
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Всевъзможните административни дейности ги поема отговорникът на групата. По определения от факултета график той заверява книжките в началото на всеки семестър, контактува с администрацията и преподавателите, има грижата да разпространява важната информация и прочее, прочее.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Advocate
- Драскач
@Kristo
Новините?! Ти нали се базикаш? Освен това по темата става въпрос за наказателни дела, а там давността е различна от тази по ЗЗД или придобивната по ЗС. По граждански и търговски дела да не те притеснява процеса, а изпълнението - пример длъжника дето дължи 5000 лв., все някак ще ги събереш. А несъстоятелния търговец (може и ЕТ като ФЛ с качеството търговец), какво ще му вземеш като дължи 15 млн.
На тях тогава просто не им дреме 
Новините?! Ти нали се базикаш? Освен това по темата става въпрос за наказателни дела, а там давността е различна от тази по ЗЗД или придобивната по ЗС. По граждански и търговски дела да не те притеснява процеса, а изпълнението - пример длъжника дето дължи 5000 лв., все някак ще ги събереш. А несъстоятелния търговец (може и ЕТ като ФЛ с качеството търговец), какво ще му вземеш като дължи 15 млн.
Salus populi suprema lex
-
anesthesia
- В началото бе словото
Много ще съм благодарна, ако although или някой друг запознат, сподели дали са останали свободни места или всички са се записали за Право-редовно. Искам да знам има ли смисъл да тая някакви надежди за вторник, когато излиза второ класиране. 
-
Dplayer
- От дъжд на вятър
А отговорникът получава ли нещо в замяна ? Все пак това си е голяма отговорност и не вярвам много да са навити да я поемат безвъзмездноMidwinterSun написа:Всевъзможните административни дейности ги поема отговорникът на групата. По определения от факултета график той заверява книжките в началото на всеки семестър, контактува с администрацията и преподавателите, има грижата да разпространява важната информация и прочее, прочее.
Madness, as you know, is like gravity. All it takes is a little push!
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Днес не ходих до ЮФ, тъй като вчера почти всички останали се записаха. След вчерашния ден останаха само 4 незаети места за редовното право (за задочното и за МО-то имаше доста повече), така че дори и днес никой да не се е записал, то баловете ще мръднат съвсем минимално и ако не се придвижиш напред в желанията си, то ти препоръчвам да записваш това, което си приета (предполагам задочното право) и вече догодина да се опиташ да се прехвърлиш редовно. : )anesthesia написа:Много ще съм благодарна, ако although или някой друг запознат, сподели дали са останали свободни места или всички са се записали за Право-редовно. Искам да знам има ли смисъл да тая някакви надежди за вторник, когато излиза второ класиране.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
-
anesthesia
- В началото бе словото
Много жалко, но не и неочаквано. Май на косъм ще се размина с редовното. Все пак надеждата ми ще е жива до вторник. Чудя се, ако няма промяна в баловете на второ класиране, дали има смисъл да чакам трето? Благодаря ти много за информацията! 
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Голяма отговорност, грънци. Това ако ти е голямата отговорност...Dplayer написа:А отговорникът получава ли нещо в замяна ? Все пак това си е голяма отговорност и не вярвам много да са навити да я поемат безвъзмездноMidwinterSun написа:Всевъзможните административни дейности ги поема отговорникът на групата. По определения от факултета график той заверява книжките в началото на всеки семестър, контактува с администрацията и преподавателите, има грижата да разпространява важната информация и прочее, прочее..
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
A защо пропускате момента, че отговорникът ви на групата трябва да ви купи учебници и да ви ги раздава по домовете или като се видите на лекции?
При нас го въведоха едва в края и сега имам 3 тухли за предмети, които научих от лекции от нета и взех изпитите, а сега се чудя коя маса да подпират. Само съвестта ми ги спасява от зимната печка на баба или международния турнир по хартиени самолетчета, на който съм съорганизатор всяка седмица.
При нас го въведоха едва в края и сега имам 3 тухли за предмети, които научих от лекции от нета и взех изпитите, а сега се чудя коя маса да подпират. Само съвестта ми ги спасява от зимната печка на баба или международния турнир по хартиени самолетчета, на който съм съорганизатор всяка седмица.
-
queen.sani
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/sani
Интересно ми е откъде имате точна и сигурна информация колко празни места са останали за право редовно при положение,че тази информация я нямат дори хората,които работят в СУ ? : )
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Откъде пък си сигурна, че тази информация не я знаят тези, които работят в СУ?! Те я знаят, но да не мислиш, че ако се обадиш по телефона и ги питаш, ще ти кажат нещо по-различно от това, че трябва да си чакаш второ класиране. Аз я знам, защото през изминалата седмица бях почти постоянно пред ЮФ и бях един от т.нар. "пъдари" на новоприетите юристи. Постоянно си говорих с инспекторките, които извършват записването, и те ми споделиха колко места са останали... все пак големите и пълни списъци са при тях. Онзи ден с една колега даже ви бихме печатите в студентските книжки, така че си е лично твой избор дали ще ми повярваш или не. : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."