[КСК 2012] Английска филология

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
Derpina
В началото бе словото

Re: [КСК 2012] Английска филология

Мнение от Derpina »

http://www.facebook.com/groups/170588499732671/ не я направих аз тази група, но ще си позволя да я разпространя, защото не съм сигурна дали мацката пише тук във форума :P :bounce:
Be the change you want to see in the world - M. Gandhi
firequeen
От дъжд на вятър
Специалност: Английска филология
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от firequeen »

а лекциите къде се провеждат ?
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Основно в Ректората. :)
Facebook
Изображение
silverdream
От дъжд на вятър
Специалност: Българска филология

Мнение от silverdream »

Хм а има ли шанс за момиче с бал 16,14 :? Кандидатствам с матура и съм приета българска филология, но ми се иска повече английска.
Българска филология I курс
Аватар
annie_naydenova
В началото бе словото

Мнение от annie_naydenova »

И аз съм приета Английска филология, но ще подавам документи за 2-ро класиране - Психология. Съмнява ме, че ще ме приемат, така че най-вероятно ще сме си колеги в АФ :))))
Those who danced were thought to be insane by those who could not hear the music..

Английска филология - 1 курс
Аватар
Coco
В началото бе словото

Мнение от Coco »

Успех на бъдещите колеги с книгите, които трябва да се прочетат :)
Аватар
Effie
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Effie »

Записах се днес. Дадоха ми и листчето със задължителната литература и избираемите дисциплини, които трябва да посочим. Ще се поразровя в старите теми да видя какви са отзивите от трите дисциплини на английски. Това би улеснило избора ми :).
Последно промяна от Effie на 02 Авг 2012, 18:24, променено общо 1 път.
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

ЯЯ,че ми е любопитно..Аз не съм АФ,но ми е мн инт каква ви е задължителната литература,някой може ли да каже какво са ви дали да четете ;д
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
Effie
В началото бе словото

Мнение от Effie »

В общи линии каквото е и в тази по-стара тема:

http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... f=3&t=8072
Mrynoriette
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от Mrynoriette »

На нас бяха забравили да ни дадат списъка с книгите и се получи много забавно като започна втория семестър. :roll:
Иначе започвате от 1 октомври, в сайта на СУ ще напишат кога по-точно ще е откриването на годината. Има откриване за самата специалност, на което е добре да отидете, защото раздават програмата, къде се намират стаите ви (почти всички са в ректората и най-вече във фонетичните кабинети и прословутия гълъбарник, но има и някои, които са в стопанския фкултет, който е близо до хотел Плиска), поясняват разни неща и т.н.
Избираемите предполагам са същите каквито и предните години - презентации със Славова, езикова култура и английски в литературата с Мария Димитрова. Преди имаше и образи на британското, но май от миналата година го няма. Тааа презентациите - много е лесно, само трябва да си правите презентациите, езиковата култура е все едно се готвите за матура по български - определено е полезно, защото след това като почнат преводите изведнъж се оказва, че половината студенти са неграмотни. :lol: Последно - литературата, не съм посещавала този предмет, но имаше хора, които бяха много доволни и такива, които хич не бяха; ако си учите и ходите редовно - няма да имате проблеми, но при нас имаше и доста хора с ниски оценки, а даже май и скъсани.
За онези, които се чудят - спортът в тази специалност е ИЗБИРАЕМ - ако искате се записвате, ако не ви се разправя (както на мен) - не се записвате. :lol:
Ако ви интересува нещо, ще се радвам да помогна :wink:
scelerisque
В началото бе словото

Мнение от scelerisque »

Аз имам въпросчета. :) От тези избираеми дисциплини само две ли можем да изберем или може и повече? Също не съм наясно и с тези кредити и факултативните дисциплни. :?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
-Albert Einstein
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Ох,как ще ми липсва английската литература от училище...Нали ще ме пускате понякога да ви посещавам в тия часове :)
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Аватар
Kathiee
В началото бе словото
Специалност: Английска Филология

Мнение от Kathiee »

И аз искам да попитам за избираемите дисциплини.. Какво представляват тези "Writing for Specific Purposes" и "Еnglish for Professional Communication: Presentations"?
GREAT PEOPLE TALK ABOUT IDEAS
Average People Talk About Things
small people talk about other people
Mrynoriette
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от Mrynoriette »

Може да си избирате колкото искате избираеми, само гледайте да имате достатъчно време за всички предмети. Имах колеги, които ходеха на повече от необходимите избираеми и на спорт. Идваше им малко в повече, така че си преценете. Аз ходех само на два и си ми беше супер. :)
А относно въпроса за "Writing for Specific Purposes" и "Еnglish for Professional Communication: Presentations" .....
Това първото го нямаше при нас, ако ми кажете кой го води, мога да споделя коментари за преподавателя :lol:
Второто - по-нагоре казах няколко думи. Предполагам все още го води Славова. При нея е лесно - пише хубави оценки, само трябва да си правите презентациите (2 на брой - една от 10мин. и една от 2мин. на тема по ваш избор), портфолио ( добре украсена папка :lol: с неща, които ви е раздавала през часовете) и да ходите поне на 2/3 от часовете, макар че и хора, които доста отсъстваха също имаха хубави оценки :wink:
Кредитите - всеки един предмет, който посещавате и сте включени в протокол (т.е. сте записани) ви носи по определен брой кредити. Всеки семестър трябва да имате по минимум 30 кредита (предполагам няма промени при вас). Съответно имате от практически английски примерно 15 кредита, от лингвистика 4, от избираемите по 2 и т.н. Трябва да си следите добре кредитите, защото ако са по-малко от необходимите ще ви направят проблем. Като цяло няма нужда да трупате повече кредити (от задължителния минимален брой), освен ако не искате да си повишите средната оценка или много ви е харесал някой избираем.
Факултативните предмети - това са предмети от други специалности, които може да посещавате. Аз ходех на фотография от физическия факултет в първи курс, но не ми признаха нито оценката, нито двата кредита, които уж носеше. Така че се записвайте на факултативна дисциплина само ако много ви харесва, иначе само ще си загубите времето.
Приетите английска филология - гледайте да си ходите редовно и да учите сравнително редовно, че ако ви скъсат от първи курс още е доста неприятно. :wink:
Ако имате други въпроси - пак ще се радвам да помагам. :)
Аватар
Effie
В началото бе словото

Мнение от Effie »

Избираемите са: Езикова култура (ас. Биляна Радева), Images of Britishness (Instructor: Ivelina Kazakova), Writing for Specific Purposes (Instructor: Ralitza Muharska), English for Professional Communication: Presentations (Instructor: Dr. Emilia Slavova). :)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”