Спорт
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- aleksandrinav
- В началото бе словото
Re: Спорт
Действително има голямо разнообразие,но ми направи впечатление,че ски-алпийски дисциплини не фигурира като възможен избор за академичната 2012/2013 :/ Някой да има някаква информация по въпроса или просто да си се примиря с фактите

в 8ми клас тренирах, учиха ни къде са слабите места по тялото, как да удряме, как да обезоръжаваме... караха ни да блъскаме крушата и да правим кълба по твърдия под (под претекст, че на улицата ще ти се наложи -_-), след това ни сложиха на ринга за спаринг партньори на трениращи от 1-2 години, ритаха ни и ни блъскаха и така...Morella Blake написа:И аз се интересувам от самоотбраната.Някой може ли да разясни?
карате е по-екзотично в моите очи и мисля на него да се пусна
-
zlia_kufar
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Самоотбраната както я описа прилича на бойното самбо ,което съм тренирал ,но имам некакви съмнения че става въпрос за нещо за жени тука нз.Иначе като бойна система каратето е доста импотентно в сравнение със самбото ,муай-тай или кикбокс ,дори бокса и борбата са по-добри.Не те съветвам да се захващаш с карате или такуон-до.Там те учат как да правиш стойки ,не как да се биеш.Спарингите им не са даже полуконтакт ,там са без контакт.
една бивша барета тренираше карате, но при него беше full contact и много мачкаше... иначе това, което тренирах, се водеше "уличен бой", и той преподаван от бивша барета... ако футболът беше на astroturf терен, нямаше да се замисля, но здраве да е... мерси за съветаzlia_kufar написа:Самоотбраната както я описа прилича на бойното самбо ,което съм тренирал ,но имам некакви съмнения че става въпрос за нещо за жени тука нз.Иначе като бойна система каратето е доста импотентно в сравнение със самбото ,муай-тай или кикбокс ,дори бокса и борбата са по-добри.Не те съветвам да се захващаш с карате или такуон-до.Там те учат как да правиш стойки ,не как да се биеш.Спарингите им не са даже полуконтакт ,там са без контакт.
Не знам дали говориш наизуст или си тренирал карате,тук зависи за какво карате говорим, защото ''карате'' е много разтеглива дума.Карате кйокушин по нищо не отстъпва на бойните спортове които ти изброи и съм уверен че един такъв каратека не само няма да бъде надвит от борец или кик-боксиор, но напротив ще има бъде много трудно да го ''свалят'', защото каратето не е само до ''кати''(бой със сянка) и т.н. както го описа ти, то е много по-комплексен спорт.Друг въпрос е какво карате ще се преподава в университета, как ще се преподава и в какви условия, но да казваш, че каратето е импотентно...zlia_kufar написа:Самоотбраната както я описа прилича на бойното самбо ,което съм тренирал ,но имам некакви съмнения че става въпрос за нещо за жени тука нз.Иначе като бойна система каратето е доста импотентно в сравнение със самбото ,муай-тай или кикбокс ,дори бокса и борбата са по-добри.Не те съветвам да се захващаш с карате или такуон-до.Там те учат как да правиш стойки ,не как да се биеш.Спарингите им не са даже полуконтакт ,там са без контакт.
Поздрави!!
-
admin.sport
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Аеробиката се провежда на стадион Академик. В същата зала се провеждат и занимания по каланетика и зумба фитнес.princetongirl написа:Някой има ли някакви впечатление относно аеробиката ?
Има представителен отбор по аеробика, който участва на студнетски първенства. А отобрът на мажоретките открива и закрива всички спортни събитя на Университета и участва в международни студентски турнири.
От тази учебна година се въвежда и нова спортна дисциплина, свързана с целенасочено коригиране на стойката и фигурата - корекционна гимнастика.
-
admin.sport
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Спортната дисциплина ски-алпийски не фигурира, поради факта, че са необхидими средства за практикуването, които ДСпорт няма. Освен това знаете проблема със ски-пистите на Витоша.aleksandrinav написа:Действително има голямо разнообразие,но ми направи впечатление,че ски-алпийски дисциплини не фигурира като възможен избор за академичната 2012/2013 :/ Някой да има някаква информация по въпроса или просто да си се примиря с фактите![]()
Всъщност СУ участва в студентските първенства с представителен отбор, който се формира по време на зимния спортен лагер, провеждащ се преди началото на втория семестър.
Отборът се води от ас. Тихомир Димитров. Ако сте били състезател или карате фантастично ски или сноуборд може да се "обадите" на преподавателя.
Всички конкретни въпросиq може да изпращате на имейла на Департамента по спорт:
sport_su@abv.bg
-
admin.sport
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Самоотбраната в СУ до миналата учебна година беше само за жени. Но предвид нарасналия интерес от страна на мъжете, настоящата учебна година самоотбарната ще бъде насочена към самозащита, независимо от пола и възрастта, при екстремни ситуации.
Самоотбраната не прилича само на бойно самбо. Не може да се определи на какво прилича, защото се използват техники от различни бойни изкуства, които се прилагат в даден момент, а често те се и комбинират.
Бойното самбо също е смесица от бойни изкуства, руснаците винаги се мъчат да измислят нещо тяхно, да не остават назад.
Японците измислили джудо, е веднага руснаците - самбо и т.н.
Няма лошо, колкото повече - толкова повече.
Само да вметна, че много студенти - бивши и настоящи от СУ, започнали джудо в Университета, сега са много успешни в бойно самбо, К1 и ММА. Например Камен Георгиев.
За карате - не може да се каже, че някои бойни изкуства са импотентни. Всяко едно има своите предимства. Това, че не знаеме или не практикуваме някое, не го прави лошо.
За никое бойно изкуство или спорт не е редно да се говори по този начин.
За киокушинкай пък, колега, най-малко може да говорите така.
А, в карате има много стилове, защото има различни потребности, както има различни ястия - един харесва това ястие, друг - друго.
Самоотбраната не прилича само на бойно самбо. Не може да се определи на какво прилича, защото се използват техники от различни бойни изкуства, които се прилагат в даден момент, а често те се и комбинират.
Бойното самбо също е смесица от бойни изкуства, руснаците винаги се мъчат да измислят нещо тяхно, да не остават назад.
Само да вметна, че много студенти - бивши и настоящи от СУ, започнали джудо в Университета, сега са много успешни в бойно самбо, К1 и ММА. Например Камен Георгиев.
За карате - не може да се каже, че някои бойни изкуства са импотентни. Всяко едно има своите предимства. Това, че не знаеме или не практикуваме някое, не го прави лошо.
А, в карате има много стилове, защото има различни потребности, както има различни ястия - един харесва това ястие, друг - друго.
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
@suzi_q - по-назад в темата е цитирано това:
Ръководителите са супер пичове.На мен са ми водили Илчев и Георгиева и двамата са яки...имат леко остро чувство за хумор, което на някой може да им е проблем, но аз лично и двамата много ги харесвам.Относно зимата и тн трябва да се ходи подходящо облечен и няма да имаш проблем с кал и тн. Най големия проблем с туризма е че заниманията са на майната си и до там освен ако не си от близък квартал 1 час път не ти мърда а и трее да следиш разписанието на градските бараки щото е доста неприятно ако ги изпуснеш.+ това аз лично винаги горещо прпоръчвам двата лагера-зимния и летния -особено зимния, защото е адски забавно а и цената е доста изгодна..Туризмът предтсвлява една разходка с умерено темпо в планината.Аз всяка година записвам това и съм останала доста доволна....Но наистина пътя е бая:(:(
ДС - 
- AuroraMoreux
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
А тези спорт задължителен ли е (влиза ли като дисциплина, по която трябва да сме оценявани) или е като допълнително занимание? Вече се записах, но гледах учебния план на Международни отношения, там спорт е споменат чак в 3ти курс, мисля че беше първия семестър. И къде е по-добре да звънна за повече информация - в ЮФ или във департамента по спорт?
“Mortality is the most romantic story ever told. Just one chance to do everything you should. Then, magically, you move on.”
Много точно казано!!!admin.sport написа:Самоотбраната в СУ до миналата учебна година беше само за жени. Но предвид нарасналия интерес от страна на мъжете, настоящата учебна година самоотбарната ще бъде насочена към самозащита, независимо от пола и възрастта, при екстремни ситуации.
- Fate
- В началото бе словото
- Специалност: Френска филология
- Адрес в галерията на СУ: нямма
Аз имам големи проблеми със спорта още от гимназията
,затова съм решила да се запиша на зумба или йога,звучат ми примамливо,жалко ,че няма ски,защото това е единственият спорт ,който владея и туризмит ми звучи интересно.. обърках се

Don’t just stand there with your Eiffel Tower smile.
Tell me you love me, and tell me in French! ― Jarod Kintz