И аз днес се записах. Сравнително бързо станаха нещата. Не мога да се оплача от бавно обслужване.
Лекциите за БИН задочно разбрах че се провеждали зад Плиска бл.1 , може ли някой да обясни къде точно се намира?
"Всеки живее в отделна действителност." - Шърли Маклейн
А да попитам нещо, понеже сега гледах програмата с часовете за задочното обучение, наистина ли лекциите са цял ден от сутрин до вечер? Два предмета на ден по няколко часа или се свършва по-рано от обявения час?
Може би в по-предните страници е вече споменато, но може ли някой да ми обясни каква е процедурата по записването, защото аз утре ще ходя и ми се иска да имам някаква представа. Много ще съм благодарна, ако някой ми опише къде се отива първо и т.н.
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Lidia_ първо отиваш да си вземеш документи от книжарницата вътре в университета. Целият комплект плюс лепило, защото ще ти трябва е 7лв. Попълваш си на спокойствие документите в дворчето. После отиваш в паричен салон на 4 етаж и плащаш семестриалната си такса, показвайки студентската си книжка. После отиваш във факултета, в който си приета в отдел студенти и там си подаваш всички документи. За теб остава личната карта, а дипломата ти за средно образование, студентската книжка и именника е за тях. Като започнат лекциите ще ти дадат и студентската книжка, която ще стои в теб.
Това е общо взето.
venetahristova написа:Lidia_ първо отиваш да си вземеш документи от книжарницата вътре в университета. Целият комплект плюс лепило, защото ще ти трябва е 7лв. Попълваш си на спокойствие документите в дворчето. После отиваш в паричен салон на 4 етаж и плащаш семестриалната си такса, показвайки студентската си книжка. После отиваш във факултета, в който си приета в отдел студенти и там си подаваш всички документи. За теб остава личната карта, а дипломата ти за средно образование, студентската книжка и именника е за тях. Като започнат лекциите ще ти дадат и студентската книжка, която ще стои в теб.
Това е общо взето.
Искрено съм ти благодарна!
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
sunny.v.b написа:Този именик и личната карта са част от комплекта, нали?
Да. Като влезеш в книжарницата и кажеш документи за записване на студенти, и те ти дават. А и да не забравите лепило да си вземете. Ще трябва да лепите 3 снимки.
Вени (дано не е проблем, че те наричам така ), златна си! Обаче имам един въпрос, който вероятно е малоумен, но да си го задам . Та, някво работно време да имат тези мили хора от управата? Доколкото разбрах почват от 9, вярно ли е?
alexxa написа:Вени (дано не е проблем, че те наричам така ), златна си! Обаче имам един въпрос, който вероятно е малоумен, но да си го задам . Та, някво работно време да имат тези мили хора от управата? Доколкото разбрах почват от 9, вярно ли е?
Не е проблем.
Работното време на паричния салон е от 8.30 до 16.30 до колкото видях днес. Иначе отдел студенти на различните факултети сега за приема май са със стандартно работно време от 9 до 17 часа с един час почивка от 12 до 13 часа. Поне така пишеше днес като ходих да се записвам за философския факултет. Бяха сложили на видно място лист формат А4 и пишеше кога им е обедната почивка, за да си знаят хората. Но ти най-добре си бъди там към 8.30, за да си вземеш документите да ги попълниш на спокойствие в двора, защото ако застанеш на стълбите да пишеш няма да ти е приятно като минават хора напред назад и те разсейват.
Днес при записването инспекторката ми каза много да съм внимавал и да съм следял кога има срещи на специалността, за да ми се изяснели въпросите с кредитите. При предното ми следване нямаше такива срещи, просто си ходехме на лекции и по учебен план си избирахме избираеми дисциплини. Предполагам, че и тук става въпрос за избираемите дисциплини и искам да питам, да няма някаква хватка по-специална? В учебния план за Психология пишеше, че в първи и втори семестър трябва да имам поне по 120 часа или 8 кредита от свободноизбираеми дисциплини. Въпрос: Свободноизбираемите за следващите курсове защо изобщо присъстват тогава, ако в първи курс ще изчистим всички нужни часове и кредити? Да не са за изравняване, ако някой е спал? Или просто тъй, ако има желаещи?
alexxa написа:Вени (дано не е проблем, че те наричам така ), златна си! Обаче имам един въпрос, който вероятно е малоумен, но да си го задам . Та, някво работно време да имат тези мили хора от управата? Доколкото разбрах почват от 9, вярно ли е?
Не е проблем.
Работното време на паричния салон е от 8.30 до 16.30 до колкото видях днес. Иначе отдел студенти на различните факултети сега за приема май са със стандартно работно време от 9 до 17 часа с един час почивка от 12 до 13 часа. Поне така пишеше днес като ходих да се записвам за философския факултет. Бяха сложили на видно място лист формат А4 и пишеше кога им е обедната почивка, за да си знаят хората. Но ти най-добре си бъди там към 8.30, за да си вземеш документите да ги попълниш на спокойствие в двора, защото ако застанеш на стълбите да пишеш няма да ти е приятно като минават хора напред назад и те разсейват.