Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Мнение от driplio »

oto написа:Всички ли документи от комплекта се попълват?
Да...има едно уверение, което май не е задължително(не го взимат; само му удрят един печат ако ти трябва за някъде) :roll: .

@suzi_q - не знам дали ще ти помогне, но открих само това - ЦЪК
ДС - :pukeright:
Аватар
venetahristova
В началото бе словото
Специалност: Библиотечно-информационни науки

Мнение от venetahristova »

И аз днес се записах. Сравнително бързо станаха нещата. Не мога да се оплача от бавно обслужване. :)
Лекциите за БИН задочно разбрах че се провеждали зад Плиска бл.1 , може ли някой да обясни къде точно се намира?
"Всеки живее в отделна действителност." - Шърли Маклейн

БИН - 1 курс
toggle
В началото бе словото

Мнение от toggle »

Аватар
venetahristova
В началото бе словото

А да попитам нещо, понеже сега гледах програмата с часовете за задочното обучение, наистина ли лекциите са цял ден от сутрин до вечер? Два предмета на ден по няколко часа или се свършва по-рано от обявения час?

БИН - 1 курс
Аватар
Lidia_
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от Lidia_ »

Може би в по-предните страници е вече споменато, но може ли някой да ми обясни каква е процедурата по записването, защото аз утре ще ходя и ми се иска да имам някаква представа. Много ще съм благодарна, ако някой ми опише къде се отива първо и т.н. :)
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Аватар
venetahristova
В началото бе словото

Lidia_ първо отиваш да си вземеш документи от книжарницата вътре в университета. Целият комплект плюс лепило, защото ще ти трябва е 7лв. Попълваш си на спокойствие документите в дворчето. После отиваш в паричен салон на 4 етаж и плащаш семестриалната си такса, показвайки студентската си книжка. После отиваш във факултета, в който си приета в отдел студенти и там си подаваш всички документи. За теб остава личната карта, а дипломата ти за средно образование, студентската книжка и именника е за тях. Като започнат лекциите ще ти дадат и студентската книжка, която ще стои в теб.
Това е общо взето. :)

БИН - 1 курс
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Този именик и личната карта са част от комплекта, нали?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
Lidia_
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от Lidia_ »

venetahristova написа:Lidia_ първо отиваш да си вземеш документи от книжарницата вътре в университета. Целият комплект плюс лепило, защото ще ти трябва е 7лв. Попълваш си на спокойствие документите в дворчето. После отиваш в паричен салон на 4 етаж и плащаш семестриалната си такса, показвайки студентската си книжка. После отиваш във факултета, в който си приета в отдел студенти и там си подаваш всички документи. За теб остава личната карта, а дипломата ти за средно образование, студентската книжка и именника е за тях. Като започнат лекциите ще ти дадат и студентската книжка, която ще стои в теб.
Това е общо взето. :)
Искрено съм ти благодарна! :lol:
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Аватар
venetahristova
В началото бе словото

sunny.v.b написа:Този именик и личната карта са част от комплекта, нали?

Да. Като влезеш в книжарницата и кажеш документи за записване на студенти, и те ти дават. А и да не забравите лепило да си вземете. Ще трябва да лепите 3 снимки.

БИН - 1 курс
Аватар
alexxa
В началото бе словото
Специалност: ВО
Курс: кандидат-студент

Мнение от alexxa »

Вени (дано не е проблем, че те наричам така :D ), златна си! Обаче имам един въпрос, който вероятно е малоумен, но да си го задам :) . Та, някво работно време да имат тези мили хора от управата? Доколкото разбрах почват от 9, вярно ли е?
"Arguing with a fool proves there are two."

ВО
Аватар
venetahristova
В началото бе словото

alexxa написа:Вени (дано не е проблем, че те наричам така :D ), златна си! Обаче имам един въпрос, който вероятно е малоумен, но да си го задам :) . Та, някво работно време да имат тези мили хора от управата? Доколкото разбрах почват от 9, вярно ли е?
Не е проблем. :)
Работното време на паричния салон е от 8.30 до 16.30 до колкото видях днес. Иначе отдел студенти на различните факултети сега за приема май са със стандартно работно време от 9 до 17 часа с един час почивка от 12 до 13 часа. Поне така пишеше днес като ходих да се записвам за философския факултет. Бяха сложили на видно място лист формат А4 и пишеше кога им е обедната почивка, за да си знаят хората. Но ти най-добре си бъди там към 8.30, за да си вземеш документите да ги попълниш на спокойствие в двора, защото ако застанеш на стълбите да пишеш няма да ти е приятно като минават хора напред назад и те разсейват.

БИН - 1 курс
stoyan.dyulgerov
В началото бе словото
Специалност: Психология

Мнение от stoyan.dyulgerov »

Днес при записването инспекторката ми каза много да съм внимавал и да съм следял кога има срещи на специалността, за да ми се изяснели въпросите с кредитите. При предното ми следване нямаше такива срещи, просто си ходехме на лекции и по учебен план си избирахме избираеми дисциплини. Предполагам, че и тук става въпрос за избираемите дисциплини и искам да питам, да няма някаква хватка по-специална? В учебния план за Психология пишеше, че в първи и втори семестър трябва да имам поне по 120 часа или 8 кредита от свободноизбираеми дисциплини. Въпрос: Свободноизбираемите за следващите курсове защо изобщо присъстват тогава, ако в първи курс ще изчистим всички нужни часове и кредити? Да не са за изравняване, ако някой е спал? Или просто тъй, ако има желаещи?
Аватар
alexxa
В началото бе словото
Специалност: ВО
Курс: кандидат-студент

Мнение от alexxa »

venetahristova написа:
alexxa написа:Вени (дано не е проблем, че те наричам така :D ), златна си! Обаче имам един въпрос, който вероятно е малоумен, но да си го задам :) . Та, някво работно време да имат тези мили хора от управата? Доколкото разбрах почват от 9, вярно ли е?
Не е проблем. :)
Работното време на паричния салон е от 8.30 до 16.30 до колкото видях днес. Иначе отдел студенти на различните факултети сега за приема май са със стандартно работно време от 9 до 17 часа с един час почивка от 12 до 13 часа. Поне така пишеше днес като ходих да се записвам за философския факултет. Бяха сложили на видно място лист формат А4 и пишеше кога им е обедната почивка, за да си знаят хората. Но ти най-добре си бъди там към 8.30, за да си вземеш документите да ги попълниш на спокойствие в двора, защото ако застанеш на стълбите да пишеш няма да ти е приятно като минават хора напред назад и те разсейват.
Добрее, мерси много! :D
"Arguing with a fool proves there are two."

ВО
Аватар
venetahristova
В началото бе словото

Няма проблем. :)