Как стоят нещата с общежитията тая година ?

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
Enigma
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация
Курс: трети

Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?

Мнение от Enigma »

qnsy написа:Хм.. за посещения ок, мен ме интересува как стоят нещата с преспиването.. Не съм информирана, но предполагам, че не е разрешено, особено след последните истории?

Принципно е разрешено. Ако човекът, който ти е дошъл нагости не е напуснал до 00:00h, ти начисляват цена за нощувка в сметките. Не съм сигурна колко точно се заплащаше, но мисля, че е 6 или 8 лв.
"Никак не се боя,
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."

Публична администрация, III курс
scelerisque
В началото бе словото

Мнение от scelerisque »

Аз искам да попитам дали трябва да се представи някакъв документ за семейните общежития, когато става въпрос за братя и сестри. Ако се налага, то какъв трябва да е той и кога трябва да представи?
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former."
-Albert Einstein
Аватар
Enigma
В началото бе словото
Специалност: Публична администрация
Курс: трети

Мнение от Enigma »

scelerisque написа:Аз искам да попитам дали трябва да се представи някакъв документ за семейните общежития, когато става въпрос за братя и сестри. Ако се налага, то какъв трябва да е той и кога трябва да представи?
Акт за раждане, който се прикачва при попълване на молбата-декларация. След като ви приемат и се настаните, представяте копие на домакинката на съответния блок. :wink:
"Никак не се боя,
че ще ме стъпчат.
Отъпканата трева
се превръща в пътека."

Публична администрация, III курс
Аватар
Coco
В началото бе словото

Мнение от Coco »

driplio написа:Отиваш и се записваш за специалността, която си приета. При купуването на документи за записване, лелката в книжарницата ще те попита дали ще си на общежитие и ще ти даде още едно листче(декларация или нещо подобно), което като го попълниш го предаваш заедно с другите документи.
След това - чак в началото на септември(от 1 до 10) трябва да попълниш електронното заявление в този сайт- ЦЪК и така... :roll:
В книжарницата не ме питаха и никаква декларация не ми дадоха, после добре че се сетих в отдел "Студенти" да питам и от там ми дадоха едно половин листче, на което да си напиша името, ЕГН и фак. номер и само това. Това от книжарницата и това от отдела едно и също ли е и после как ще се свържат с мен, за да ми дадат парола и юзърнейм-а?
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от driplio »

явно зависи къде се записваш...във ФМИ още докато си избирах студентската книжка лелката ме попита дали ще съм на общежитие и ми даде точно такова половин листче. Предполагам са същите, просто в различните факултети на различни места ги раздават.
А това за електронните заявления - то на това листче ако не се лъжа имаше поле за тел.номер и e-mail адреса, така че предполагам от там ще си разберем данните за достъп.

п.п. Ако се притесняваш, че не е това, можеш да звъннеш на (02) 9308 200 или на комисията за настаняване (+3592 862 29 16) и да питаш за по-сигурно :roll: .
ДС - :pukeright:
Аватар
Coco
В началото бе словото

Мнение от Coco »

Във ФКНФ се записвах и нямаше поле за телефон или нещо от сорта на това листче. Намерих това тук https://cas.uni-sofia.bg/
Надявам се да ми помогне след 1ви септември. :)
Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки

Мнение от driplio »

Благодаря за линка, не знаех,че го има :wink:
ДС - :pukeright:
Аватар
Lidia_
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от Lidia_ »

Когато отида да си подам документите за записването в СУ, тази декларация за общежитие, която ще попълня какво представлява? Т.е. трябва ли в нея да се включи например в кой блок желая да бъда и с кой съквартирант..? Или това се попълва в заявлението, което ще подам в рамките от 1-ви до 10-ти септември?
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
MatthewScott
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от MatthewScott »

Lidia_ написа:Когато отида да си подам документите за записването в СУ, тази декларация за общежитие, която ще попълня какво представлява? Т.е. трябва ли в нея да се включи например в кой блок желая да бъда и с кой съквартирант..? Или това се попълва в заявлението, което ще подам в рамките от 1-ви до 10-ти септември?
Просто имената, един входящ номер и там ти смятат бала за общежитие и го записват на листчето, не съм сигурен дали и ЕГН не се пишеше, и това е. После ти обясняват, че за да участваш в класирането за общежитие от септември (те щи ти кажат кога точно са датите, имаше ги писани и тук из форума), ще трябва да се запишеш онлайн на сайта, вече с другите неща, които трябват, включително блокове, желания и т.н..
Последно промяна от MatthewScott на 01 Авг 2012, 12:42, променено общо 1 път.
vijikey
В началото бе словото

Мнение от vijikey »

Enigma написа:
scelerisque написа:Аз искам да попитам дали трябва да се представи някакъв документ за семейните общежития, когато става въпрос за братя и сестри. Ако се налага, то какъв трябва да е той и кога трябва да представи?
Акт за раждане, който се прикачва при попълване на молбата-декларация. След като ви приемат и се настаните, представяте копие на домакинката на съответния блок. :wink:
А как стоят нещата ако брат ми е в НСА, а пък аз в СУ? Той си има общежитие в момента, та мога ли да се настаня при него ?
Аватар
Lidia_
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от Lidia_ »

MatthewScott написа:
Lidia_ написа:Когато отида да си подам документите за записването в СУ, тази декларация за общежитие, която ще попълня какво представлява? Т.е. трябва ли в нея да се включи например в кой блок желая да бъда и с кой съквартирант..? Или това се попълва в заявлението, което ще подам в рамките от 1-ви до 10-ти септември?
Просто имената, един входящ номер и там ти смятат бала за общежитие и го записват на листчето, не съм сигурен дали и ЕГН не се пишеше, и това е. После ти обясняват, че за да участваш в класирането за общежитие от септември (те щи ти кажат кога точно са датите, имаше ги писани и тук из форума), ще трябва да се запишеш онлайн на сайта, вече с другите неща, които трябват, включително блокове, желания и т.н..
Много ти благодаря за полезната информация! :)
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

При нас във ФЖМК никой не ни каза за този сайт https://cas.uni-sofia.bg/ :)

Между другото:
Студентите от I курс в бакалавърските програми ще получат потребителско име и парола след записване на всички първокурсници по процедура, обявена на сайта след 1 септември. Моля, следете за допълнителна информация на сайтовете на отделните факултети.
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО

Мнение от Geri.A »

Вчера като се записах ми дадоха да попълня един лист, за да участвам в класацията за общежитие. Аз обаче искам да живея с една приятелка (която ще учи славянска филология, аз - ВО). Питах какво точно трябва да направим, за да сме заедно със сигурност, не получих ясен отговор: "Аа началото на септември.. онлайн трябва да попълните..амии.." ... :?
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
candle
В началото бе словото
Специалност: Логопедия

Мнение от candle »

Искам да попитам на какъв принцип избират кой в коя стая да настанят?

Защото си има класация - добре, но в същото време настаняват хора с драстично различен успех в едни и същи блокове.. Не мога да разбера защо тогава е класацията, след като човек с отличен бал е настанен в блок като 41/42, наред с тези с бал добър..? Или обратното отлични балове настанени в блок 51, при които се озовават такив с ниски ?
Аватар
Bishop
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент
Обратна връзка:

Мнение от Bishop »

candle написа:Искам да попитам на какъв принцип избират кой в коя стая да настанят?

Защото си има класация - добре, но в същото време настаняват хора с драстично различен успех в едни и същи блокове.. Не мога да разбера защо тогава е класацията, след като човек с отличен бал е настанен в блок като 41/42, наред с тези с бал добър..? Или обратното отлични балове настанени в блок 51, при които се озовават такив с ниски ?
Ами вероятно тези с отличния бал са искали да живеят с конкретен човек с ниския бал. :)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”