Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4
Емм, хубаво, нека отиде с тях, пък ако има някакъв проблем с гланцираните снимки, винаги може да се снима някъде наблизо. : ) Даже е по-добре така, отколкото два пъти да се снима и да се окаже, че вторият е бил напразен. : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Ами, и аз това помислих, ама нали не съм от София и не знам как ще търся фото около ФЖМК . Попринцип печатите им се трият и затова искаха матирани в училище, та си помислих, че и тук ще е проблем.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
Кореистиката няма ли такъв курсalthough написа:Не всички. Специалностите, които имат уводен курс, са - Иранистика, Индология, Арабистика, Тюркология, Китаистика, Португалска филология, Унгарска филология, Новогръцка филология и Класическа филология. Да, задължителен е, тъй като той ти дава основата на новата ти специалност и без този уводен курс би ти било екстремно трудно.trmeg написа:Айде и тук да попитам нещо, въпреки че не съм сигурна, че е правилното място, но..
В заповедта за настаняване в общежитие пише:
"Новоприетите студенти от ФКНФ, които по учебен план имат езиков курс през първата половина на м. септември, се настаняват...." и т.н.
Та, въпросът ми е, всички специалности ли имат такъв езиков курс или само някои? И ако са само някои - кои? И задължително ли е да се ходи?
Много въпроси станаха
Може и да съм досадна, извинявам се за което, но просто така се получи, че съм извън града лятото и ми е голям шаш в момента
- princetongirl
- В началото бе словото
Или пък испанската филология ? Междудругото мислех си,че португалската филология няма такъв курс,сигурни ли сте,че има?trmeg написа:Кореистиката няма ли такъв курсalthough написа:Не всички. Специалностите, които имат уводен курс, са - Иранистика, Индология, Арабистика, Тюркология, Китаистика, Португалска филология, Унгарска филология, Новогръцка филология и Класическа филология. Да, задължителен е, тъй като той ти дава основата на новата ти специалност и без този уводен курс би ти било екстремно трудно.trmeg написа:Айде и тук да попитам нещо, въпреки че не съм сигурна, че е правилното място, но..
"Новоприетите студенти от ФКНФ, които по учебен план имат езиков курс през първата половина на м. септември, се настаняват...." и т.н.
Та, въпросът ми е, всички специалности ли имат такъв езиков курс или само някои? И ако са само някои - кои? И задължително ли е да се ходи?
Много въпроси станаха![]()
Може и да съм досадна, извинявам се за което, но просто така се получи, че съм извън града лятото и ми е голям шаш в момента
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Да, Кореистиката няма уводен курс, започва си директно от октомври месец. Като отидеш да се записваш в ЦИЕК, може да попиташ и Тодорина, за да си още по-сигурна, макар че тя ще ти каже същото.trmeg написа:Кореистиката няма ли такъв курсalthough написа:Не всички. Специалностите, които имат уводен курс, са - Иранистика, Индология, Арабистика, Тюркология, Китаистика, Португалска филология, Унгарска филология, Новогръцка филология и Класическа филология. Да, задължителен е, тъй като той ти дава основата на новата ти специалност и без този уводен курс би ти било екстремно трудно.trmeg написа:Айде и тук да попитам нещо, въпреки че не съм сигурна, че е правилното място, но..
Много въпроси станаха![]()
Испанската филология няма уводен, но португалската има и да, сигурен съм, мои приятели я учат! : )princetongirl написа: Или пък испанската филология ? Междудругото мислех си,че португалската филология няма такъв курс,сигурни ли сте,че има?
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
-
toggle
- В началото бе словото
Моите снимки явно са гланцирани, защото печата се изтри кой знае сега какви проблеми ще ми правят 
- venetahristova
- В началото бе словото
- Специалност: Библиотечно-информационни науки
toggle написа:Моите снимки явно са гланцирани, защото печата се изтри кой знае сега какви проблеми ще ми правят
А тези три снимки, които ни искат къде ги поставят и кое остава за нас?
"Всеки живее в отделна действителност." - Шърли Маклейн
БИН - 1 курс
БИН - 1 курс
- Morella Blake
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: втори
Една снимка ти е за студентската книжка,една за личната карта и една е за именника *той си остава в университета*.Взимаш си картата още при записването,а книжката трябва да отидеш септември някъде да си я вземеш 
This is life, not heaven. You don't have to be perfect...
-
toggle
- В началото бе словото
При започването на учебната година там ще ти дадат едно листче кога и къде и тогава май ще ги дават, поне така ми казаха.
П.П. И оригинала от дипломата за средно образование остава у тях, ако не знаеш. Може да си го ксерокопираш или с някаква декларация да вземеш оригинала за известно време. В отдел Студенти като отидеш да ти попълнят данните питай за всичко, което се сетиш
П.П. И оригинала от дипломата за средно образование остава у тях, ако не знаеш. Може да си го ксерокопираш или с някаква декларация да вземеш оригинала за известно време. В отдел Студенти като отидеш да ти попълнят данните питай за всичко, което се сетиш
-
MatthewScott
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
И една снимка за личния картон, който правят в отдел студенти, бройката излиза 4, не 3. Предполагам, че тези картони се правят еднакви за всички факултети.
-
toggle
- В началото бе словото
На мен не ми искаха, може би но-нататък.
-
stoyan.dyulgerov
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Адрес в галерията на СУ: stoyan.dyulgerov
Да не забравяме, че служителите в отдел Студенти в момента преживяват най-стресовото време в годината и едва ли искат да видят един и същ новоприет студент два пъти. Ерго, това ще е последното нещо, което ще те върне отзад на опашкатаalthough написа:Емм, хубаво, нека отиде с тях, пък ако има някакъв проблем с гланцираните снимки, винаги може да се снима някъде наблизо. : ) Даже е по-добре така, отколкото два пъти да се снима и да се окаже, че вторият е бил напразен. : )
- Morella Blake
- В началото бе словото
Моите снимки бяха гланцирани и наистина леко се размазаха на личната карта
Просто като ви бият печата не бързайте да слагате подвързията,а подръжте малко докато изсъхне мастилото.
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
И след това не се трие?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
живото живее в грях."
And we all look away
It's just another day
- Morella Blake
- В началото бе словото
Ми...не се е изтрило до този момент
Да се надявам,че и няма.