Не майsnow_w написа:Ако си от София може ли да кандидатстваш за общежитие и какви са таксите?
Как стоят нещата с общежитията тая година ?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
candle
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
- Курс: първи
Re: Как стоят нещата с общежитията тая година ?
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
По принцип не можеш.snow_w написа:Ако си от София може ли да кандидатстваш за общежитие и какви са таксите?
-
Жоржиньо
- В началото бе словото
- Специалност: География
А в стаята,може ли да се вкара външен човек.Приятелката ми е от София и затова ме интересува.За посещение просто не за постоянно,ако някой не ме е разбрал 
не следеше ли какво се коментираше около трагичните инциденти в Студентски град та задаваш подобни въпроси?
-
Жоржиньо
- В началото бе словото
Не четох,да много си остроумен,ако имаш нещо да казваш,казвай или не пишиvasko написа:не следеше ли какво се коментираше около трагичните инциденти в Студентски град та задаваш подобни въпроси?
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Ми vasko каквото имаше да казва, си го каза, така че 
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
-
silverdream
- От дъжд на вятър
- Специалност: Българска филология
Миналата година приятел гледа декоративна малка змия в кутия от сладолед, но я криеше и никой не го е хванал. Но той учи в ТУ. Предполагам, че ако се споразумееш със съквартирантите и те нямат нищо против може да си го вземеш без много шум и при евентуални проверки да го скриеш някъде. Аз съм в същото положение, само че с морско свинче. Винаги има начинPotato написа:Имам въпрос. Има ли някакъв минимален шанс, въпреки категоричната забрана, да може да се отглежда в общежитията дребен домашен любимец?
Преди да тръгнете да ме нападате, искам да кажа, че говоря за най-добрият случай. Нямам намерение да си натрисам животното на непознати хора, които има голям шанс да не обичат и харесват животни, а в най-лошият случай дори да имат алергия. Не съм нито толкова глупава, нито нахална. Но питам понеже възнамеряваме с една приятелка да сме заедно (и съответно тя не би имала нищо против) и ми беше чудно дали е възможно, ако по някаква голяма случайност попаднем на по-толерантна домакинка, да се договори нещо? Има ли такива случаи? Аз съм чувала само за един, в който някой си е отглеждал котка, но не мога да съдя само по това :/ Да знам дали да възлагам големи надежди...
Става дума за дребно куче, (не някакво муле, въпреки че те са ми любимите) вътрешно и външно обезпаразитено, ваксинирано, с изградени хигиенни навици, изключително (чак досадно) любвеобилно и добронамерено както към хора, така и към животни. Не е и шумно и не лае по цели нощи. И наистина искам да направя всичко възможно, за да я задържа, а не като някакво безотговорно копеле да я тръсна на нашите.
А кои общежития се водят семейни и кои не? И какво са условията в едните и другите?
Българска филология I курс
- iolinka
- В началото бе словото
- Специалност: Туризъм
Може би въпросът ми ще е тъп, но сега след като вече съм приета какво трябва да направя, за да ме настанят на общежитие? Къде трябва да отида ?
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
Отиваш и се записваш за специалността, която си приета. При купуването на документи за записване, лелката в книжарницата ще те попита дали ще си на общежитие и ще ти даде още едно листче(декларация или нещо подобно), което като го попълниш го предаваш заедно с другите документи.
След това - чак в началото на септември(от 1 до 10) трябва да попълниш електронното заявление в този сайт- ЦЪК и така...
След това - чак в началото на септември(от 1 до 10) трябва да попълниш електронното заявление в този сайт- ЦЪК и така...
ДС - 
- Radeon
- В началото бе словото
- Специалност: КН
хах сега видях че е от 1-ви до10-ти септемвриdriplio написа:Отиваш и се записваш за специалността, която си приета. При купуването на документи за записване, лелката в книжарницата ще те попита дали ще си на общежитие и ще ти даде още едно листче(декларация или нещо подобно), което като го попълниш го предаваш заедно с другите документи.
мислех че е за август
- iolinka
- В началото бе словото
- Специалност: Туризъм
Благодаря за отговора 
Това не е концлагер, където си заточен. Всеки може да те посещава много ясно. Ако беше следил нещата щеше да знаеш, че има книги, където се записва кой влиза и т.н.Жоржиньо написа:Не четох,да много си остроумен,ако имаш нещо да казваш,казвай или не пишиvasko написа:не следеше ли какво се коментираше около трагичните инциденти в Студентски град та задаваш подобни въпроси?
-
Жоржиньо
- В началото бе словото
Просто днес се регнах във форума,иначе и аз мислех,че е така,но след тея неща напоследък....А условията как са 
прочети темата и ще разбереш....вместо теб да не е ходил някой друг да ти изкарва изпитите? наистина те питам.....
- qnsy
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Хм.. за посещения ок, мен ме интересува как стоят нещата с преспиването.. Не съм информирана, но предполагам, че не е разрешено, особено след последните истории?
”От едно и също цвете змията прави отрова, а пчелата – мед.”
...
Усилията винаги си струват,
дори когато раждат нова жажда.
Колхида може би не съществува,
но тихо, да не чуе екипажа.
...
Усилията винаги си струват,
дори когато раждат нова жажда.
Колхида може би не съществува,
но тихо, да не чуе екипажа.