[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
kittyondrugz
Пишете, о, братя
Специалност: Психология
Курс: първи

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Мнение от kittyondrugz »

Давам,давам..с всички сили напред,пък дано стане. :D Щеше да ме е яд ако не опитам,особено когато има реален шанс,макар и не много сериозен.
Психология,първи курс.
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика

Мнение от SugarWithSpice »

Някой студент да има отзиви за испанския или италианския? Много се чудя какъв език да пиша, тъй като съм от английска гимназия с втори език - немски, който така и не научих и се чудя дали да не си дооправя немския, но никак не го харесвам..Колко години се учат тези езици и само един език ли учим? Може ли ако искаме да ги сменяме през годините.. :?
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
kittyondrugz
Пишете, о, братя

Мнение от kittyondrugz »

Мога да ти кажа,че испанския е лесен език,учила съм го в гимназията,за италианския незнам.
Психология,първи курс.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

kittyondrugz написа:Аз подадох документи за 2ро класиране за ВО.Балът миналата година е паднал с 39 стотни на 2ро класиране,а на мен ми трябват 43.Та,предвид ниските балове тази година,реших,че може би имам шанс.
Тогава стискам палци да сме колеги наесен :D Шансове има и не трябва да се пропиляват =]
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

SugarWithSpice написа:Някой студент да има отзиви за испанския или италианския? Много се чудя какъв език да пиша, тъй като съм от английска гимназия с втори език - немски, който така и не научих и се чудя дали да не си дооправя немския, но никак не го харесвам..Колко години се учат тези езици и само един език ли учим? Може ли ако искаме да ги сменяме през годините.. :?
Аз карах италиански, ама почти не се вясвах. То май от 20 души ходеха само двама и изпитите бяха пълна пародия, обаче си дадох обещание, че някога ще се хвана да го уча сериозно и впоследствие изкарах курсове в Италианския културен институт, та и сертификат от университета в Перуджа имам (нещо като TOEFL). Не мога да кажа обаче, че го научих във факултета, ама не мога да обвиня и преподавателката там за това. :mrgreen:
Немският го караха много сериозно, водеше им една рускиня/украинка/не-съм-съвсем-сигурна - Акинишина, дето беше бая строга и взискателна. Сега не знам как е. За испанския нямам отзиви - една от най-близките ми колежки го караше, но не съм чула нищо конкретно от нея.
Език се учи и четирите години, само един е (т.е. официално можеш да се запишеш на един, иначе си ходи на колкото искаш и можеш) и не се сменя (или поне не знам каква е процедурата да го смениш). Оценките по чужд език и спорт не се смятат в успеха за стипендия (доколкото помня), а май и за общежитие (ама за това не съм сигурна, понеже не ми се е налагало).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
kittyondrugz
Пишете, о, братя

Мнение от kittyondrugz »

Ер Малка написа:
kittyondrugz написа:Аз подадох документи за 2ро класиране за ВО.Балът миналата година е паднал с 39 стотни на 2ро класиране,а на мен ми трябват 43.Та,предвид ниските балове тази година,реших,че може би имам шанс.
Тогава стискам палци да сме колеги наесен :D Шансове има и не трябва да се пропиляват =]
И аз и аз :D Нали си запивахме заедно в кръчмата,когато Бог раздавал търпението.Сега може и да поучим заедно. :) Засега съм логопедка,иначе.
Психология,първи курс.
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

kittyondrugz написа: И аз и аз :D Нали си запивахме заедно в кръчмата,когато Бог раздавал търпението.Сега може и да поучим заедно. :) Засега съм логопедка,иначе.
Наистина се надявам да успееш, ще ми се да сме колеги... да ни държиж в течение, ей :mrgreen:
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Задочниците, изнесли са програмата на очните занятия септември, можете да я прегледате ето тук . :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Sols
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Журналистика
Обратна връзка:

Мнение от Sols »

Tърговец,я за френския се изкажи...моля
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
Borisg
Легендарен флуудър
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Borisg »

SugarWithSpice написа:Някой студент да има отзиви за испанския или италианския? Много се чудя какъв език да пиша, тъй като съм от английска гимназия с втори език - немски, който така и не научих и се чудя дали да не си дооправя немския, но никак не го харесвам..Колко години се учат тези езици и само един език ли учим? Може ли ако искаме да ги сменяме през годините.. :?
занятията са веднъж седмично по език - ФЖМК не е място за научаване на нов език. запишете езика, който знаете най-добре - поне няма да имате проблем с оценките и успеха в това отношение. Не си играйте да запишете непознат език и да имате една грижа в повече редом с всички дисциплини :-)
Приемете го като съвет :D
Ще поправя Търговецът на кристал - оценките от език влизат в балообразуването на успеха като задължителна дисциплина!!! Затова препоръчвам да записвате език, който знаете добре, за да си имате хубавите оценки :-) Нов език така или иначе не може да се научи със занятия веднъж седмично. :D
Само факултативите /като спорт и т.н./ не влизат в балообразуването на успеха, но носят кредити.
http://www.youtube.com/watch?v=9hVp47f5YZg
So can I get a window seat, I want nobody next to me
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Да, прав си. Аз не бях и съвсем сигурна, де. Някои от тия детайли вече ми се губят, но така или иначе ще ги научите много скоро, след като стъпите във ФЖМК.
За френския не знам нищо, съжалявам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
california
Писаружяк
Специалност: журналистика

Мнение от california »

Здравейте, колеги.За по-сигурно, публикувам и тук.Решихме да направим 3 отделни групи в социалната мрежа, за всяка една от специалностите.Основната група си остава.
Ето:
Журналистика - р/з
http://www.facebook.com/groups/388623417872247/
......
Книгоиздаване
http://www.facebook.com/groups/369793799760336/
......
ВО все още се прави(или е направена)....Нафарфории(може би я е ''поел'')
ORIGINAL FORUM PROFILE
©2013 - All rights reserved by california
Ер Малка
Вазов

Мнение от Ер Малка »

Аз съм се захванала, като я докарам в приличен вид, ще дам линк ^^
Аватар
california