СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от although »

giaisinsane написа:А лично ли трябва да се попълнят документите за 2 етап на класирането и да се депозира дипломата,или може и чрез някой друг?
Може и чрез някой друг, стига той/тя да ти носи личната карта и дипломата. : )
AsyaM написа:Сигурно някой вече е питал в изписаните 88 страници, ама нямам сили да ги чета всичките :lol:

Та линкът към информацията за плащане на таксите не работи, някой може ли да сподели работещ?

Или просто да ми каже къде да си платя таксата, разбира се. Знам как да стигна до паричния салон на 4 етаж, някой беше обяснявал пътя в една от другите теми, но не ми дадоха да си платя за изпитите... Ако там е за семестриалната такса, би било чудесно :lol:
Ето линк към заповедта на Ректора за семестриалните такси за 2012-2013 - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/c ... 2-2013.pdf - можеш да си платиш таксата и там, и по банков път (като след това отново ще трябва да минеш през Паричен салон). : )

Unethical написа:Трябва ли да платя сем. такса, ако искам да запазя мястото си, но да участвам на второ класиране. Тъп въпрос, но в такива ситуации искам да съм 100% сигурен. Благодаря предварително.
Не, не трябва. Участието ти във второ класиране се извършва чрез депозиране на диплома, а семестриалната такса се плаща чак тогава, когато решиш да се запишеш в някоя специалност.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Мнение от SugarWithSpice »

Не знам дали някой е задавал въпроса по рано, но снимките нормални ли трябва да са или 4/6, както пише в сайта? Има ли значение дали са матирани или гланцирани?
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Матирани, 3.5 на 4.5.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
giaisinsane
В началото бе словото

Мнение от giaisinsane »

although написа:
giaisinsane написа:А лично ли трябва да се попълнят документите за 2 етап на класирането и да се депозира дипломата,или може и чрез някой друг?
Може и чрез някой друг, стига той/тя да ти носи личната карта и дипломата. : )

Благодаря ти много :))
Мими
В началото бе словото

Мнение от Мими »

Знаете ли работното време за записването? Подочух, че е от 8 сутринта до 5 следобед, обаче има ли някакви почивки??
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

Зависи от боря на кандидатите. Понякога даже удължават работното време, поне миналата година беше така.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
trmeg
В началото бе словото

Мнение от trmeg »

Имам въпрос, защото не живея близо до София и ще пътувам утре и всичко трябва да стане в рамките на 1 ден, какво точно трябва да нося при записване за 2-ри етап на класирането? Трябва ли сега да нося семестриалната такса, снимки и такива неща?
Другият ми въпрос е какво е работното време на отдел "Студенти" на ФКНФ? В сайта пише, че приемното време за сряда (когато ще се записвам за 2-ро класиране) е между 14 и 16 часа, но все пак искам да съм информирана дали по време на записванията това е вярно?
Жоржиньо
В началото бе словото
Специалност: География

Мнение от Жоржиньо »

В петък,пак ли ще е целия ден да не е само до обяд записването,защото нямам възможност утре и вдругиден,чак петък :?
Аватар
pandarulesss
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от pandarulesss »

trmeg написа: Другият ми въпрос е какво е работното време на отдел "Студенти" на ФКНФ? В сайта пише, че приемното време за сряда ...е между 14 и 16 часа
Оле, боже дано да не е толкова малко :shock: :shock: Как ще ни приемат всичките? :?
When one door of happiness closes,
another opens,
but often we look so long at the closed door
that we do not see the one that has been opened for us.
johniebg
В началото бе словото
Специалност: Политология
Курс: кандидат-студент

Мнение от johniebg »

Предполагам, че работното им време е съобразено с големия наплив кандидат - студенти, които искат да се запишат в университета. Така че, най - вероятно, в подобни натоварени моменти работят доста повече.
Umbra
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Umbra »

семестриалната такса може ли да бъде платена по банков път и вече с фактурата която ми дадат от там да я представя при записването
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Мими написа:Знаете ли работното време за записването? Подочух, че е от 8 сутринта до 5 следобед, обаче има ли някакви почивки??
Всъщност е от 08:30 до към 17:00, така че - в голяма степен правилно си подочула. Да, имат си обедна почивка, като самите служители преценяват, спрямо наплива на студенти, в колко и кога точно да е... примерно днес отдел "Студенти" на ЮФ почиваха от 12:00 до 12:30, тъй като опашката беше доста голяма.
trmeg написа:Имам въпрос, защото не живея близо до София и ще пътувам утре и всичко трябва да стане в рамките на 1 ден, какво точно трябва да нося при записване за 2-ри етап на класирането? Трябва ли сега да нося семестриалната такса, снимки и такива неща?
Другият ми въпрос е какво е работното време на отдел "Студенти" на ФКНФ? В сайта пише, че приемното време за сряда (когато ще се записвам за 2-ро класиране) е между 14 и 16 часа, но все пак искам да съм информирана дали по време на записванията това е вярно?
За продължаване в следващ етап на класиране не трябва да се плаща семестриална такса, нито да носиш снимки. Единственото, което трябва да направиш, е да отидеш във отдел "Студенти" на ФКНФ (ако си западна филология в Ректората, а ако си приета някаква източна - в ЦИЕК) и там да попълниш едно заявление, което ще ти бъде дадено на място, с което потвърждаваш, че искаш да участваш във второ класиране. Не го гледай това работно време, то е за нормалните учебни дни, сега обстановката е съвсем друга и тези отдели работят на пълен работен ден - от 08:30 до 17:00, като имат, разбира се, и една обедна почивка. : )

Жоржиньо написа:В петък,пак ли ще е целия ден да не е само до обяд записването,защото нямам възможност утре и вдругиден,чак петък :?
Да, целият ден ще тече записването, няма да е само до обяд, но все пак не го оставяй за последния възможен момент. : )
Umbra написа:семестриалната такса може ли да бъде платена по банков път и вече с фактурата която ми дадат от там да я представя при записването
Да, може да бъде платена по банков път, но след това с вносната бележка отново трябва да минеш през Паричен салон, за да ти бият едни печати и да ти заверят студентската книжка! Като приключиш с тези дейности, отиваш в съответния отдел "Студенти", за да се извърши фактическото ти записване в редиците на СУ! : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Аватар
Potato
От дъжд на вятър
Специалност: Логопедия & Potato

Мнение от Potato »

Хубаво де, последно къде трябва да се иде, за да подадеш документи за прекласиране и да си депозираш дипломата. Един път прочетох в самия факултет, друг - в ректората, отдел Студенти на съответния факултет. Всички кабинети ли са в ректората или само на някои? Къде е този на ФНПП? :/ Съвсем се ошашавих, а утре ще пътувам.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Щом си приет във ФНПП и искаш да потвърдиш участието си във второ класиране, отиваш директно във ФНПП, който пък се намира на ул. Шипченски проход 69 А, там търсиш стая 314, след което ще ти бъде даден един формуляр, който трябва да го попълниш и представиш на хората, които работят във въпросната стая. Това е! Иначе, да, за някои факултети тази процедура става в Ректората, но за други - не.
Аватар
Potato
От дъжд на вятър
Специалност: Логопедия & Potato

Мнение от Potato »

Благодаря за информацията (:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”