[КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Архив от КСК 2012-2013. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Re: [КСК 2012] Журналистика и ВО vol. 2

Мнение от dismisstorka »

Така. Въпрос номер две. Гледам си тук в сайта на университета Заповедта за определяне на таксите. Посочените суми за година, обаче. Нали все още си плащаме за семестър напред или аз се бъркам ?
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Можеш, обаче после трябва да отидеш с бележката до Паричен салон, за да ти бият печат в книжката. Ще спестиш малко време, защото не се виси по опашките отвън, а се влиза вътре в самия паричен салон, където на едно гише се слага печатът. Обаче в момента и там ще е ад, така че ми се струва излишно. Няма да ти спести кой знае колко време. И плащаш за семестър. Зимата - пак.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 31 Юли 2012, 12:02, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Възможно е да се плати и по банков път. Пак се минава през паричен салон после. Да, по-бързо е. Докато се ориентираш обаче, спокойно може да си избиеш таксата за превод, чакайки на опашката.
Никой няма да те спре да си платиш цялата годишна такса наведнъж. Някои го предпочитат, за да не повтарят разходката до паричен салон преди летния семестър. Аз лично избягвам да давам безлихвени заеми на СУ...
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

Май ще си чакам пред Паричен салон аз.:) Ще се барикадирам още от 7:30ч с кафе и закуска :D
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

За кво бързате да се записвате? Миналата година отидох в предпоследния ден, по обед, и цялата процедура с плащането и записването я минах за 45 минути.
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише

Мнение от dismisstorka »

аз...изобщо не искам да бързам, от университета ме бързат. Ако бяха дали и съботата за записване, нямаше да има никакъв проблем да си повися в Университета.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

А в самия факултет не може да платим в брой, така ли?
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика
Курс: първи

Мнение от SugarWithSpice »

Търговец на кристали - благодаря ти за описанието как да стигна до ФЖМК по-рано, не се притеснявай - на мен наистина ми трябва по-подробно. Честно казано имам още един въпрос като съм с гръб пред централен вход на ректората накъде трябва да тръгна? :D съжалявам никак не съм ориентирана.
Още няколко въпроса- това със снимките ме озадачи...сега последно нормални ли трябва да са или размер 4/6, матирани или гланц? Всеки казва различни неща...
А относно езиците - разбрах, че има италиански и испански? Добра ли е подготовката по езика и бих ли се нацакала ако запиша език, който не съм учила (например испански?) Само на един език ли имаме право? :(
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

http://www.bgmaps.com/link/AE7CF0DD18E4 ... 385CF676B7 - ето ви линк към bgmaps и по-конкретно къде се намира факултетът.

Езиците, които се изучават са най-популярните - английски, италиански, испански, френски, немски. За да се учи някой от тях обаче трябва да се сформира група. Последното не е проблем, защото ако няма хора ви събират от няколко специалности и факултети дори.

Подготовката не е на кой знае какво ниво, но според годините сменят преподавателите и в крайна сметка се получава сертификат за знание, така че си е нещо.

Аз съм фен на плащането по банков път, наистина почти не се чака - малко са хората, които го правят, а вътре печат може да ви сложи почти всеки. Така че и те го предпочитат. Във факултета такса не се плаща - там само става записването след като си получите печата от паричния салон.

Снимката няма значение каква е, в книжката размерът е нормален, така че не търсете специално 4/6 - много са големи. Няколко снимки нормални, паспортен формат и сте готови. Май вече навсякъде ги правят матирани за документите :)

Успех!
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Като си с гръб към главния вход на Ректората, тръгваш надясно и оттам нататък следваш инструкциите от по-рано (тръгваш натам, откъдето идва колата на тая снимка). Но като тръгнеш надясно от главния вход, си на десния тротоар на булеварда, та гледай да пресечеш на пешеходната пътека (ще я видиш, на следващата пресечка е) и да вървиш по левия тротоар, за да можеш да се ориентираш.
И тъкмо днес се сетих още нещо - нали ти казах, че трябва да свиеш в една малка отбивчица между магазина на Ботаническата градина и чейндж бюрото и да се качиш по 2-3 стъпала? Е, точно над стъпалата пише "Smiley's Grill" или нещо от сорта, защото едно време там имаше заведение, което отдавна не работи.
Това само като добавка. Няма абсолютно никакъв шанс да се изгубиш.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 31 Юли 2012, 13:10, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
SugarWithSpice
От дъжд на вятър
Специалност: Журналистика

Мнение от SugarWithSpice »

благодаря ви много :)
"Най-хубавото се вижда само със сърцето. Най-същественото е невидимо за очите."
Екзюпери
Аватар
SashkaHr
В началото бе словото

Мнение от SashkaHr »

Мислите ли,че балът за ВО ще падне до 24,28 (колкото е моят ... ) или няма смисъл да чакам,а направо да се запиша специалността, която съм приета ?
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от sunny.v.b »

Както казвам винаги - нищо не губиш, ако опиташ.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
kittyondrugz
Пишете, о, братя
Специалност: Психология

Мнение от kittyondrugz »

Аз подадох документи за 2ро класиране за ВО.Балът миналата година е паднал с 39 стотни на 2ро класиране,а на мен ми трябват 43.Та,предвид ниските балове тази година,реших,че може би имам шанс.
Психология,първи курс.
Аватар
Георги Герасимов
Пишеща машина
Специалност: Връзки с обществеността (PR)
Обратна връзка:

Мнение от Георги Герасимов »

kittyondrugz написа:Аз подадох документи за 2ро класиране за ВО.Балът миналата година е паднал с 39 стотни на 2ро класиране,а на мен ми трябват 43.Та,предвид ниските балове тази година,реших,че може би имам шанс.
Щом разликата е от 4 стотни спрямо миналата година давай, имаш реални шансове :)
O Captain! My Captain!O tempora, o mores от време на време)
Заключено

Обратно към “КСК 2012-2013”