[КСК 2012] Скандинавистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
Re: [КСК 2012] Скандинавистика
може пък да са го направили с квоти вече и да си има определен брой места специално за хора, кандидатстващи с матура. така или иначе досега тая опция да кандидатстваш с матура беше абсолютно безмислена, понеже нямаше как да влезеш по тоя начин...
wunderlicher Alter, soll ich mit dir geh'n ?
willst zu meinen Liedern deine Leier dreh'n ?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Дано да е така, стискам й палци, понеже иначе СУ наистина си е за скандал. Иначе и на мен ми хрумна, но пък не би ли трябвало да го обявят по някакъв начин (някъде)?
Хем си мисля, че вече нищо в СУ не може да ме учуди (включително и покрай моите патила със Скандинавистиката и особено с по-голямата й сестра - Нордистиката), хем...
Хем си мисля, че вече нищо в СУ не може да ме учуди (включително и покрай моите патила със Скандинавистиката и особено с по-голямата й сестра - Нордистиката), хем...
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Sols
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Журналистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Леле,дано дори да е грешка не я усетят,че много ще прецакат момичето. Ама някак ми е странно при все,че аз не влизам Скандинавистика с бал 22.43,защото минималният е 23.64...А тя с толкова малко как влиза нямам идея...Но дано не я прецакат,защото просто си представям ако на мен ми се случи да ида,да се запиша и после да ми върнат документите с оправданието 'техническа грешка'. На моя във Варна му бяха объркали бала и тъй като той не реагира на време изгоря,защото пропуснали една цифричка и вместо 29 имаше бал 9...Което просто няма как да се случи.
“Journalism can never be silent: that is its greatest virtue and its greatest fault. It must speak, and speak immediately, while the echoes of wonder, the claims of triumph and the signs of horror are still in the air.”
-
lora.temelkova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Някой знае ли тази година кой език ще се изучава като основен?
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
норвежки 
-
ReeseMR
- В началото бе словото
- Специалност: Кандидат-Студент
Искам да знам дали има някаква разлика между двата вида скандинавистика - с английски и с немски - освен изпита, с който се кандидатства
!?
Има ли хора от форума, влезли с немски (освен мен) ?
Има ли хора от форума, влезли с немски (освен мен) ?
- ashvalkyrie
- В началото бе словото
няма разлика, бе хД ква да е тя ;р
-
ReeseMR
- В началото бе словото
- Специалност: Кандидат-Студент
... Еми и аз се чудя същото, е би било по-добре да учим тези езици чрез немски/английски, ама сигурно това е поредната ми мечта ... 
- Stargazer
- В началото бе словото
- Специалност: Скандинавистика
- Адрес в галерията на СУ: http://i47.tinypic.com/2bnoz8.jpg
^ Не е така, както го мислиш, ама нищо. :д Та привет, колега! :Д
- ikkuna_princessa
- В началото бе словото
- Специалност: унгарска филология
имам въпрос ,ето какво ми излезе днес
Специалност Форма на обучение Бал Места min
Скандинавистика (английски език) редовно 20.57 6 17.37
само че се записах редовно унгарска филология на първо класиране,няма връщане назад,нали,в смисъл ако данните за минималния са верни,има ли някоя незатворена вратичка,все да се откажа и да се вмъкна,тоест да си сменя специалността,докато не сме почнали?
Скандинавистика (английски език) редовно 20.57 6 17.37
само че се записах редовно унгарска филология на първо класиране,няма връщане назад,нали,в смисъл ако данните за минималния са верни,има ли някоя незатворена вратичка,все да се откажа и да се вмъкна,тоест да си сменя специалността,докато не сме почнали?

- Stargazer
- В началото бе словото
^ Да не те лъжа, но мисля, че още на първо класиране всички момичета Скандинавистика с английски са приети и записани.. Поне така предполагам от излезналите данни след второто класиране (там пишеше, че плановият брой за момичета е 6 и са приети 6, но пишеше също, че плановият брой момичета с немски е 6, а са приети 8 :О).
Мисля, че може би ти излиза същата грешка като на едно друго момиче в темата, на което на първо класиране й излизаше, че мин. бал е 17 или нещо такова..
Мисля, че може би ти излиза същата грешка като на едно друго момиче в темата, на което на първо класиране й излизаше, че мин. бал е 17 или нещо такова..
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не, то на другото момиче й показваше адекватно минималния бал, но й казваше, че е приета с бал 17 и нещо. И колкото и да се опитвах да й обясня, че е грешка, тя само дето не ми се скара накрая и каза, че всичко ще стане ясно, когато отиде да се запише. Ама повече не се появи в темата и не се похвали да се е записала. Няма вариант балът да е паднал с 6 единици - не ми се струва реално в нито една специалност на СУ, камо ли пък за една от най-желаните (с най-малко бройки и с най-висок бал по принцип). То не знам между първо и второ класиране дали беше мръднал изобщо, или си стоеше 23,60 и нещо.
Не се ядосвай, ако ти е такъв мерак, можеш или да се преместиш (предполагам), или да я запишеш като втора специалност след втори курс. Макар че две филологии ще ти стопят лагерите, особено пък в подобна комбинация. Унгарският език е много смел избор (според скромното ми мнение).
Не се ядосвай, ако ти е такъв мерак, можеш или да се преместиш (предполагам), или да я запишеш като втора специалност след втори курс. Макар че две филологии ще ти стопят лагерите, особено пък в подобна комбинация. Унгарският език е много смел избор (според скромното ми мнение).
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
И на мен ми изписва 17.37. Но по всяка вероятност има някаква грешка. Както каза Търговецът, няма как баш за скандинавистиката да е паднал толкова.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- outlander
- В началото бе словото
Скандинавистика (английски език) редовно 21.25 4 19.91
ма като не изчаках си е мой проблемът
Скандинавистика (английски език) редовно 21.25 4 19.91
ма като не изчаках си е мой проблемът
- Stargazer
- В началото бе словото
Вярно, че така беше. И тогава точно ние с тебе й обяснявахме, че е грешка и няма как да е вътре.Търговецът на кристал написа:Не, то на другото момиче й показваше адекватно минималния бал, но й казваше, че е приета с бал 17 и нещо.
Брей.. добре де, аз останах с впечатлението, че всички места с английски са запълнени. Тогава защо ще пада балът на трето класиране, след като не падна на второ?